Arkadaşlar mezun oldum , okulun projesi falanı filanı herşeyi bitti , hem zihinsel hem fiziksel tamamen rahatım yani şuandan itibaren.... bu hafta içi bi araba alayımda bitsin artık bu kafa karışıklığı diyorum ama işler fena acayip bi hal aldı ,,,
Dün kredi başvurusunda bulunduk , başlarda 10 15 e punto mjet , sonra bi ara yine aynı fiyata 156 lpg , sonra 15 20 arasına cordoba 1.4tdi bakarken bi baktık almışız 25000 tl yi, şaka maka bi günde hem onay verdiler hemde parayı saydılar elime.15 20 arasında cordobada karar kılmıştım ama şimdi 25 e çıkınca yelpaze genişledi , 25 masraflar kesilince 24 gibi bişey oldu , iki falan da ben koysam 26 ,, yani 27 ye ilanı olan her araca bakabilirim dizel olmak ve içime sinmesi kaydıyla.
25 27 biraz ara bi rakam , gönlümdekiler genelde 35 yukarısı olduğu için pek bakmamıştım ne alabilirim diye dün biraz baktım ,,, c4hdi , focus tdci , octaviatdi , makyajlı c5hdi , 407hdi alınabiliyor,,, mondeoyu sevmiyorum , megane a da sıcak bakmıyorum.Fransız demeyelimde bi renault önyargısı var nedense.Astra 1.3 cdti ağır kalır , 1.7cdti ı da tanımıyorum , o da uzak geliyo biraz ,,,
Şimdi 407 göz kırpıyo bi yandan ama kronik bi arızası varmıdır , ne yakar , gidişi nasıldır , uzun yolda az yakarmı hep soru işareti (6 vites uzun yolda ekonomik olur diye 2.0hdi manuel düşünüyorum)
Bi yandanda varsın 25 çekmiş olayım , 20 üst sınıra kafamı hiç karıştırmadan alayım cordoba tdi ımı , üstünüde başka şeylere harcarım diyorum.
Ama fazır fırsat varkende aklını çeliyor insanın iki üst sınıftaki dizeller.
407 2.0la cordoba 1.4 tdi ın tüketimi uçurum olurmu acaba(ikisinide chipli varsayalım) , en büyük endişem 407 hdi da küçük bi benzinli araç kadar tüketim görüp ''c2 vtr ı niye sattım madem bu da o kadar yakacaktı?'' diye pişmanlık yaşamak...Kullanan arkadaşlardan 407 hakkıdna bilgi ve varsa bu fiyat aralığında başka araç tavsiyelerini rica ediyorum.