Megane II dci 80 hp lik aracın motoru ile 105 lik meg III dci nin motorları arasında işletim sistemi hariç farklar nelerdir acaba? Sadece turbo ve intercooler mı?
Megane II dci 80 hp lik aracın motoru ile 105 lik meg III dci nin motorları arasında işletim sistemi hariç farklar nelerdir acaba? Sadece turbo ve intercooler mı?
Enjektörler de farklı olması lazımdı..
Önden ok gibi arkadan b.k gibi
Alakasız 2 motor arkadaşlar.......Enjektöründen,turbosuna,motor kapağından,emmesine ,manifolduna vs vs vs geliştirilmiş versiyondur 105ler...
konudan uzaklaşıyoruz ama kızmazsanız bende ilk çıkan 70 lik doblo albea mutlijet motorlarıyla aynı blok astra linea 90 lıklar arasındaki farkları merak ediyorum..(emin olmamakla beraber 90 lığın turbosu vgt , ama başka ne fark var bilmiyorum.)
80lik dci ile 100lük dci arasında benim bildiğim turbo ve intercooler farkı var
enjektör ve egr olayına bişey diyemeyeceğim
peki ben başka bir soru daha sorayım , 105liklerin 6 ileri şanzımanı , 100lük veya 80 lik motora uyar mı? swap yer mi yemez mi?
Tesla Model Y Sr
5 hp yapar yapmaz bilmem lakin arada 40 NM tork ve 6 ileri şanzuman farkı var , şunda haklısın şehir içi kullanımında vs 100lük daha rahat ve kullanışlı ....
azcık yüksek vites düşük devir kaldığımda turbo ne zaman açıcak diye dua eder oluyorum açınca fırlıyor lakin beklemek gerekiyor biraz
80lik dci'a 100lüğün turbosu + intercoolar'ı + uyarsa 105liğin şanzımanı + yazılım diyorum
yorumları alalım![]()
Tesla Model Y Sr
aynen 100lüğün alt devirleri daha canlıydı, kullanım açısından 100lük 5 ileri vites çok daha rahat 105lik 6 ileriye göre..
105lik eski kasa hb yok okanımyeni kasa hb'ler de biraz daha ikinci elde ucuzlasın diye bekliyorum , fransız versiyonu olmalı zaten olacaksa da...
rs desen ben 5 kapılı olsun isterim ki o da tr'de yok denecek kadar az
ama rs olunca da yakıttan kaçacak , hiç gerek yok , odağımız az tüketim+yeterli gidiş
ya aslında hepsi hikaye işler bunlars2000 parası birikmez böyle olursa
![]()
Tesla Model Y Sr
erhan yap bi modifiye.. yakışır.. 100 lük turbo + intercooler..
parça araştırmasındayım , turbo sıfır olmalı ama intercooler çıkma da olur diye düşünüyorum bilmiyorum yanlış bir fikir mi...
sonra üstüne bi map + hafif jant
başka da bişey istemez
Tesla Model Y Sr
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)