Bugün bi araçla pazarlık ettim kısmetse sabah alıcam.
MTV 1 Temmuzla 30 Temmuz arasında ödeniyor bildiğim kadarıyla şimdi bu arabanın vergisi bana mı ait aldığım kişiye mi?
Yarın 1 Temmuz![]()
Bugün bi araçla pazarlık ettim kısmetse sabah alıcam.
MTV 1 Temmuzla 30 Temmuz arasında ödeniyor bildiğim kadarıyla şimdi bu arabanın vergisi bana mı ait aldığım kişiye mi?
Yarın 1 Temmuz![]()
Onumuzdeki ay sen bincegin icn sana ait bir hafta sonra alsaydin ona gore pazarlik yapardin ama suan elit olan sana bakiyor![]()
Ya araç 1.7 corsa fiyata razıydım aslında 200TL daha indirdim ben ödeyim dedim şimdi baktım 6 aylık taksiti 283TL imiş
Birde yüksek hacimden dolayı bir alt dilimden ödenecek araç listesi buldum
http://www.motorlutasitlarvergisi.co...ar-listesi.pdf
Burdada kırmızı çizilenlerde var bir alt dilimden mi ödeyeceğim ki ?
Temmuzda yatırılan para ikinci 6 ayın parası Temmuz-Ocak için,bu süreçte de araba sende olucağından dolayı senin ödemen daha mantıklı olur bence.
Vergi 1 temmuz saat 00:00'da tahakkuk eder. Artık o aracın sahibi vergisini ödemeden satışını yapamaz.
Son ödeme tarihi verginin vadesidir. Ay sonuna kadar süresi olması verginin tahakkuk ettiği kişiyi değiştirmez. Yani her halükarda 1 temmuz'da aracın sahibi her kim ise vergi yasal olarak ondan tahsil edilmeden satış yapılamaz.
Ha senin gönlünden kopar, ödersin o ayrı.
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
Alt dilim nedir?
Aşağıdaki linkten hesaplayacağın 6 aylık verginin ödenmesi lazım satış için.
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/...ge=IVD_HSP_MTV
etik açıdan vergi sana ait.satılan aracın yılın 2. yarı vergisini satıcının ödemesi anlamsız.
Eğer kasko değerinin %5'i şartını sağlıyorsa, önceden dilekçe verilip işleme konulmuşsa zaten ödeme kısmında bir alt dilimden vergi tahakkuk etmiştir.
Yok dilekçe yeni verilecekse, ilk sefer için, dilekçeyi verdikten sonra düzeltme yapılınca vergi dairesine gişeden ödemeniz gerekebilir.
henüz son ödeme tarih gelmediği için sanırım satışa engel olmaz , ödemeden de satış yapılabilir diye biliyorum
ama etiklik açısından ödenecek bu taksit 2011temmuz-2012ocak dönemini kapsayacağı için sana ait olmalı
ama bütün olay nasıl anlaştığınıza bağlı tabii
hayırlı olsun şimdiden
Tesla Model Y Juniper Sr / Togg T10x v2-Lr
Katılıyorum.
ocakta sattığım aracım için vergimi ödemiştim satarken. Ne olursa olsun vergi bana tahakkuk etmiş, karşındaki alıcı vaz geçtim dediğinde siz o vergiyi zaten ödeyeceksiniz.
bu aracı temmuzda değil ağustosta satsa kalan 5 ay için vergiyi isteyebilir misin alıcıdan ?
Bundan dolayı pazarlık durumunda bu durum göz önüne alınıp karşılıklı anlaşarak ticaret yapılabilir. veya gönülden kopar ayrı bir konu dediğin gibi.
peki ödemeleri satışı yapacağımız notere yapabliyormuyuz. yoksa vergi dairesine mi gitmemiz gerek..
*On3r*
sana ait artık 1 temmuzdan itibaren sen kullanıcaksan
hatta benim arkadaşım dün arabasını sattı yeni alan arkadaş
1-temmuz vergisi var
2-ağustosda muayensi var
3-bakım var ağustosda
hepsini o ödiyecek
![]()
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
Hallettik sorunsuzca bankaya gidip yatırdım ordan notere geçtik
Ödenmeden satış yapılmıyormuş bugün 2-3 kişi kavga etti noterde![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)