Arkadaşlar içmimarlığı yeni bitirdim , şimdide okulumda yüksek lisansa başvucam ilersinde akademik kadroda devam etmek için.
Şimdi okula başvurduk , ilişiği kestiler , bisürü imza onay vss bürokratik saçmalığı tamamladıktan sonra askerliği tecil ettirmen gerekiyor dediler.Tecil ettikten sorna başvuru tamamlanıcakmış...İyide ön kayıt için böyle bi apaçiliğe gerek varmı gibisinden sorduk , seçiliriz , kesin kayıt yapılır ondan sonra tecil yapılır dedik,, bisürü bişeyler saçmalandı , onlarda tam manasıyla bilmiyorlar.
Neyse , tecili yaptırıcaz.Ama benim bildiğim tecil bi ; herhangi biyerde 6 ay çalışansan ;;; bide yedek subaylık sınavlarına başvuracağım dersen yapılıyor (belki ikisini de yanlış biliyorumdur , bu konu hakkında bilgim sıfır)
Yedek subaylık sınavına hazırlık gerekçesiyle tecil başvurusu yaparsam muayene vss uğraştırmazlarmı?Çevremde ne asker , nede yüksek lisans gerekçesiyle tecil yaptırmış kimse olmadığı için hiç bilmiyorum bu işleri , yanlış bişey yapmayalım...Okulda bitti , alıp götürmesinler sonra, yarın şubeye gittiğimde nasıl bi yol izliycem?