User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
31 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Kaza anında araca sonradan takılan parçalar

ilkerrrrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kaza anında araca sonradan takılan parçalar

İyi günler.
    Bu sabah trafik ışığında dururken bir otobüs aracıma arkadan çarptı. Çok şükür kaporta veya stoplarımda birşey yok. Ama fiber spoiler ve tampon için aynısını söyleyemeyeceğim. Öğrenmek istediğim karşı tarafın sigortası fiberleri öder mi? Nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz.

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Trafik sigortası aracında ki hasarlı parçaların tümünün aksesuar olsun yada olmasın karşılamak zorundadır.Ancak yeni yasa gere trafik sigortalarında sigorta şirketi eşdeğer veya muadil parça kullabilir.yasal hakkı var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Day Walker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafik sigortası aracında ki hasarlı parçaların tümünün aksesuar olsun yada olmasın karşılamak zorundadır.Ancak yeni yasa gere trafik sigortalarında sigorta şirketi eşdeğer veya muadil parça kullabilir.yasal hakkı var.
    Hızlı cevap için teşekkürler. Ancak hasar gören parçalarım orjinali veya muadili olan parçalar değil. Bu durumda nasıl bir yol izlenir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı ilkerrrrr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hızlı cevap için teşekkürler. Ancak hasar gören parçalarım orjinali veya muadili olan parçalar değil. Bu durumda nasıl bir yol izlenir.
    Onarım olmazsa yenisi ile değiştirilmek zorundadır.

Buarada yazmayı unutmuşum geçmiş olsun.

d16y4
    Misafir
    aracın üstündeki oem malzemeyi tedarik etmekle yükümlüdür yanlış yönlendirme olmasın. geçmiş olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anlatamadım galiba .
    Aracımın hasar gören parçaları fiber spoiler ve fiber tampon bunların orjinali veya muadili yok çünkü araç ae86. Tekrardan fibrden yapılması veya tamir olması gerekiyor. Bunları kaportacı değil fiberci yapacak ve boyacı boyayacak. Sigorta şirketi bu fiber parçaların fiber işçiliğini ve boyacı parasını öder mi? Nasıl bir yol izlemeliyim. Cebimden yaptırıp sigortadan para mı talep etmeliyim. Sigorta şirketleri ile anlaşmalı bi fiberci olduğunu sanmıyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Anlatamadım galiba .
    Aracımın hasar gören parçaları fiber spoiler ve fiber tampon bunların orjinali veya muadili yok çünkü araç ae86. Tekrardan fibrden yapılması veya tamir olması gerekiyor. Bunları kaportacı değil fiberci yapacak ve boyacı boyayacak. Sigorta şirketi bu fiber parçaların fiber işçiliğini ve boyacı parasını öder mi? Nasıl bir yol izlemeliyim. Cebimden yaptırıp sigortadan para mı talep etmeliyim. Sigorta şirketleri ile anlaşmalı bi fiberci olduğunu sanmıyorum.
    Araca eksper baksın ona göre yaa sigorta şirketi tamir ettirir yada sen ettirip faturayı sigortaya gönderirsin

Jehuty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı d16y4 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracın üstündeki oem malzemeyi tedarik etmekle yükümlüdür yanlış yönlendirme olmasın. geçmiş olsun
    Sanırım arkadaşın demek istediği anlaşılmamış, fiberin parasını ödemez .. aracınızın orjinalinde veya ruhsatına işli olan parçaları ödemek ile yükümlüdür. Yurt dışında satılan TÜV sertifikalı aftermarket parçaların yanında sertifika vermelerinin sebebide budur hem road legal hemde ruhsata işletebilmenize olanak verirler..

Eğer ruhsata işli olan Carbon fiber kaput veya bunun gibi parçalarınız zarar görseydi ve bunlar ruhsata işli olsaydı o zaman paranızı alma şansınız olurdu..

mgnPower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eksperin bictigi fiyat gecerli olmak kosulu ile istersen yenisini yaptir istersen tamir ettir istersen farkli bir kalipdan farkli bir tampon ve spoiler yaptir. sigorta odeyecegi tutari zaten ekpertiz asamasinda sana bildirir. eksperlerle iyi gecinen birisi isen yada kaportacin boyacin her neyse eksper nereye gelecekse iste orada tanis durumuna gore daha iyi rakamlar odeyebilir.

edit : bugune kadar hic bir sonradan taktirdigim fiber naylon plastik karbon vs. urunumu odememezlik yapmadilar. ama yuzde 99 tamir olarak yonlendirdiler bu parcalari. aslinda tamirindense yenisi daha ucuz olabiliyor yerine gore ama oda sizin fibercinizle aranizdaki husumete bakar.

Ahmet_28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bazı sigorta şirketleri parça tedarik ediyor.sizin götürmüş olduğunuz ustaya gelir eksper bakar.değişmesi gerekiyorsa ya parçayı yollar yada ustanıza söyler şu parçaları al şunları onar.eğer parça tedarik ediyorsa sizin fiberler yalan olur
    barnak bassam olurmu ?

alex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o arabanın parçasını getır japonyadan faturayıda sigorta elbetki karşılıyıcak karşı tarafın

tr de orjınalıyok dıe bılıyorm cunkı o parçaların

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İyide ortada hasar gören orjinal bir parça yok. Fiber spoiler ve tamponum hasarlı. Bunların tamir edilip yeniden boyanması gerekiyor. Sigorta bunu karşılar mı onu öğrenmek istiyorum. Karşılamazsa tutanakla falan uğraşmayıp adamdan aracı yaptırmasını talep edeceğim. Adam sigortayı katmayalım dedi zaten.

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    İyi günler.
    Bu sabah trafik ışığında dururken bir otobüs aracıma arkadan çarptı. Çok şükür kaporta veya stoplarımda birşey yok. Ama fiber spoiler ve tampon için aynısını söyleyemeyeceğim. Öğrenmek istediğim karşı tarafın sigortası fiberleri öder mi? Nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz.
    Normal şartlarda ödemez, tamponun kırıldı ise orjinal tampon fiyatı ödenir.

Ancak şunu yapabilirsin, tamponunun fiyatı 500 TL, fiber hasarlarının maliyeti ise 200 TL.. Experle görüşüp tamponu değiştirmek istemediğini, 500 TL yerine 200 TL'lik fiber onarımı istediğini söylersen talebin olumlu karşılanabilir.

Böyle durumlar için her zaman ek ekipmanları kaskoya işletmekten yanayım...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Arkadaşlar trafik sigortası olduğu için aksesuar teminatı denen olay bu durumda geçerli değildir.
    trafik sigortası da kaza omadan önce aracın üstünde ne varsa eğer kaza ile ilgili olarak hasar almışsa onarım yada eş değer yada bulamazsa orijinal olarak tedarik veya karşılamak zorundadır.

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası(Trafik Sigortası) Genel Şartları | Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği

B-2 maddesi önemlidir.ancak aksesuar (fiber vb.) parçalarla ilgili net açıklama yok.

CGTY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun İlker abi. Öderler sanıyorum.
    Alıntı R-Turbo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lanet olası sokak yarışçıları...
    dekagrup.sahibinden.com

instagram.com/cagataycora

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmıs olsun öncelıkle
    aracın ustundekı modıfıkasyonlar ruhsara işli degılse sıgorta sırketlerı hıc bı sekılde ödemez 4 sene gunes sıgortada calısmıs bı eskı personel olarak kesın olarak bılıyorum.. eger ruhsatında işliyse sadece alabılırsın.
    en basıt ornek arabanda bılmem ne marka ın dash vsvsv tarzı bısey var caldılar eger o teyp ruhsatta ıslı degılse sıgorta sırketı sana orj teyp takar mantık bu tekrardan gecmıs olsn
    ]Senin araba bitene kadar ben otomotiv sektörünü bitirir emekli olup planör falan kullanırım, sıkıntı yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun diyen arkadaşlara teşekkürler.
    Tamam tamponum fiber, şimdi bana orjinal tamponu getirttirip taksalar daha çok işime gelir ama bu olaydan fayda sağlamaya çalışacak değilim. Bana tamponun orjinal değil ödemeyiz derseler aracım tamponsuz mı kalacak. Spoileri de sökerim onu da ödemesinler ama sökünce altındaki kısmın boyası ne olacak? Demek istediğim benim aracımın arkasını düzgün bi şekilde bana versinler de ne malzemeyle verirlerse versinler. Böyle bir şey isteme hakkına sahip miyim?

TechTurkey FaBeRgE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Soyle bir hakkinizda var eksper falan hikaye, araci ben kendim yaptirmak istiyorum diyeceksiniz ve araci cebinizden odeyerek yaptiracaksiniz. Daha sonra faturayi sigorta sirketine goturup 1ay sonra paranizi alacaksiniz.

hazar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadan çarpan adam suçlu olduğuna göre hasarını karşılamak zorundadır. "senin tamponun fiber, ben ödemem" diyemez. zorluk çıkartırlarsa, "tamam kardeşim, ben istemiyorum fiber tampon. bana orjinalini al." dersin işinede gelir.
    kaza yaptığın zaman tamponun maddesine bakmıyorlar..
    vırt zort

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)