User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
43 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Üniversite 2.öğretim hakkında bildikleriniz..

cess - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Üniversite 2.öğretim hakkında bildikleriniz..

Herkese selam öncelikle..

Kız kardeşim LYS sınavına girdi, tercih yapmamız gerekiyor ve sizlere danışmak istediğim birtakım şeyler var, umarım yardımcı olabilirsiniz

Kardeşimin aldığı puan pek parlak değil dolayısıyla şehir dışına gidip ölesine bi bölüm okumaktansa Ankara'da sevdiği bir bölümde ikinci öğretim okumasını düşünüyoruz ..

Öncelikle bunun için nette baya bi araştırma yaptım ama yazılan şeyler hep genel şeyler ve çok değişkenlik gösteriyor..

O yüzden sormak istediğim Gazi ya da Ankara Üniversitelerinin "Kimya yada Biyoloji" bölümleri hakkında 2.öğretim ile ilgili bildikleriniz nelerdir? Ankara'daki diğer üniversitler için genel bilgilerde olabilir tabiki..

1) Harçların çok daha fazla olduğunu biliyorum

2) Bölümde %10 luk dilime girince birinci öğretim harcı ödendiği doğrumudur?

3) Asıl öğrenmek istediğim ders saatleri çok geç saatlere kadar sürüyormu? (Sabah yada gündüz olması işimize gelir).. Öle geceleri sabahlayım gündüzde uyuyayım gibi durumu yok

4) Yeterli öğrenci sayısına ulaşılamadığında birinci öğretimlerle birleştiriliyormu? ( 2.öğretim harcının yatırılmasını kabul ederek)

5) Akşamları sınıfların kilitlendiği ve boş sınıf bulunamadığı doğrumudur

6) Bide açık kantin falan kalmıyormuş akşamları,buda doğrumudur

Bunlar ve bunun benzeri konularda yardımcı olursanız sevinirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 harçllar malesef ki pahalı
    2 doğrudur %10luk dilime girince 1nci öğretim parası ödeniyor
    3bizim dersler 10 10 bucuğa kadar sürdüğü oluyor denizlide
    4-hiç böyle bi olay duymadım walla ama bilmiyorum.
    5Değildir illaki dersin daimi dinleyenleri oluyor 15 20 kişi
    6bu da değil bizim kantimiz 10a kadar fln açık oluyor hep ki olmak zorunda da zaten

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3) Asıl öğrenmek istediğim ders saatleri çok geç saatlere kadar sürüyormu? (Sabah yada gündüz olması işimize gelir).. Öle geceleri sabahlayım gündüzde uyuyayım gibi durumu yok

Birçok ikinci öğretimde okuyan arkadaşım var saat 11 gibi geliyorlar

4) Yeterli öğrenci sayısına ulaşılamadığında birinci öğretimlerle birleştiriliyormu? ( 2.öğretim harcının yatırılmasını kabul ederek)

Bununla ilgili bir durum duymadım fakat, bazı derslerinin 1. öğretimle alan arkadaşlarım var, derse katılım konusunda uyku alışkanlıklarından ötürü sıkıntı yaşıyorlar.

Bizde sınıflar hep açık olur, sadece içinde projeksiyon, bilgisayar gibi malzemelerin olduğu sınıfları kitliyorlar

Açık kantin fakültenin olur fakat merkez(büyük) kafeterya erken kapatıyor bizim kampüste

Bu arada ben Sakarya Üniversitesinde öğretim görmekteyim, işleyiş her üniversitede farklı olabilir
    Instagram: mutusgarage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birde hocalar problem cıkarmazsa 2. öğrtimler 1. öğretimlerin derslernie de girebilirler rahatlıkla

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TURBONUR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    birde hocalar problem cıkarmazsa 2. öğrtimler 1. öğretimlerin derslernie de girebilirler rahatlıkla

Evet bunu yapıp cuma gününü boşaltan arkadaşlarım mevcut. Hocayla konuşup perşembe 2. öğretim dersine giriyorlardı, 1. öğretim listesine imza atıyorlardı
    Instagram: mutusgarage

snan1910 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben gazi iibf de iö olarak ekonometri okuyorum. Evet harçlar pahalı 2 katı normallerin. Ders saatleri gazide genelde gündüz oluyo.şuana kadar en geç 9 da çıktım ben okuldan. Derece yapanlar normal öğretim harcına geçiyor sanırım dediğiniz gibi. Sınıf kitlenme olayı nedir anlamadım?bizde öyle bir şey yok. Boş sınıf felan herşey var. Kantin bizde hep açık sorun yok.. Varsa başka yardımcı olcağım birşey sorabilirsin..

Time-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben bogazici universitesi 2. ogretim 2 yillik konaklama isletmeciligi okudum, acayip pahali geliyordu aidat parasi.

Mumkunse ogrenim kredisi almasin, cok gereksiz.

Derslerimiz aksam 4 te bazen duruma gore 5'te basliyordu, dersler genelde 9 bucuk gibi bitiyordu aksamki herkes evine rahat gidebilsin fakat dedigim dediklerde vardi 10 bucuga kadar tutan ogretim uyelerini kast ediyorum.

8 bucuk, 9'a kadar kantin genelde acik olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TURBONUR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim asıl istediğim olayda bu zaten aslında, gece saatlerinde hırlısı var hırsızı var ee kardeşte kız olunca
    Alıntı snan1910 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben gazi iibf de iö olarak ekonometri okuyorum. Evet harçlar pahalı 2 katı normallerin. Ders saatleri gazide genelde gündüz oluyo.şuana kadar en geç 9 da çıktım ben okuldan. Derece yapanlar normal öğretim harcına geçiyor sanırım dediğiniz gibi. Sınıf kitlenme olayı nedir anlamadım?bizde öyle bir şey yok. Boş sınıf felan herşey var. Kantin bizde hep açık sorun yok.. Varsa başka yardımcı olcağım birşey sorabilirsin..
    Nette araştırırken okumuştum..Gazi de akşamların sınıfların kilitlendiği ve ders işlicek sınıf bulamadıklarını falan yazmışta biri..kantin olayıda yine Gazide ,akşamları açık kantin falan olmuyo demişler, onlara istinaden sormuştum..

Dediğim gibi bizim için önemli olan ders saatleri ve iyi bir ortalama yaparsa normal öğretim harcı yatırmak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cess Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim asıl istediğim olayda bu zaten aslında, gece saatlerinde hırlısı var hırsızı var ee kardeşte kız olunca

Nette araştırırken okumuştum..Gazi de akşamların sınıfların kilitlendiği ve ders işlicek sınıf bulamadıklarını falan yazmışta biri..kantin olayıda yine Gazide ,akşamları açık kantin falan olmuyo demişler, onlara istinaden sormuştum..

Dediğim gibi bizim için önemli olan ders saatleri ve iyi bir ortalama yaparsa normal öğretim harcı yatırmak
    gazi tarafında pek böyle olaylar olmuyor sanırım ben hiç görmedim tabi kız kardeş olunca merak ediliyo doğal olarak ama tek otobüsle her yere gidebilir ordan galiba

gokhan035 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    özetle yazıcam, bi daha üniversite okusam bütün tercihlerimi 2. öğretim yazar yine 2. öğretim okurdum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilgiler için teşekkürler

snan1910 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

valla 3e geçtim bu yıl iibf de sorun yok kantin vs her şey açık. dediğim gibi zaten en geç ders 9da bitiyor bizim kampüste. oda ilk yılda. sonrasında daha erken dersler..kapı kitlenmesine gelince valla ben hiç kitli görmedim daha kapıları..

SuperCorr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben 2.öğretime de geç kalıyordum ama 10 numara bence,,

benim zamanımda %5 lik dilime girince harç yoktu,,

ben hiç ödememiştim
    YAMAHA R1-2018 POLO TDI/DSG-ALFA ROMEO MİTO 1.4 TB TCT-YARALIGÖZ GEÇİDİ-

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gokhan035 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    özetle yazıcam, bi daha üniversite okusam bütün tercihlerimi 2. öğretim yazar yine 2. öğretim okurdum
    kesinlikle katılıyorum,her türlü esneklik sağlanır zira hocalar bu derslerden daha cok para alıyolar,harç konusuna gelince 70/100 daha pahalı oldugunu biliyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

yıldızda okuyorum 2. öğretimim aşağı yukarı 1. öğretimin 3.5 4 katı ödüyorum.

doğrudur aynı sınıfda gözüken kişi sayısından %10a girince ister 1. öğretim harcı ödersin, istersen 2. öğretim ödeyip 1. öğretime geçersin

bizim okulda yer kalması durumunda 1. öğretimdende seçebiliyorsun bi sıkıntı yok o konuda pek fazla

böyle birşeyi duymadım

okuldan okula değişiyor bazen kitliyorlar ama okuldaki son sınıf boşalmadan kitleyip gidemezler

saat 9 a kadar falan sıkıntısız açık bulunabiliyor

bu yazdıklarım okuldan okula farklılık gösterebilir

Emre İlbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkese selam öncelikle..

1) ben karabükte bilgisayar mühendisliği okuyorum,yılda 1600 lira harç yatırıyorum,normal öğrenimler 380tl gibi bir rakam yatırıyorlar,bize öğrenim kredisi verilmiyor,çünkü i.ö. paralı öğrenim olarak gözüküyormuş,zamanında burs başvurusu yaptığım resmi kurumlardan hep ret cevabı almıştım,sebebi i.ö. olmamdı

2) %10luk dilime girince ister birinci öğrenim olup i.ö. harcı ödemeye devam ediliyor,ister i.ö. devam edip birinci öğrenim harcı ödeniyor,ancak devam eden yıldada aynı başarının sürmesi gerekiyormuş

3) benim programda gece 1.50de biten dersim oldu,1de biten oldu,ama hiç O saatler'e kadar ders işlemedik,çünkü hocalar sabah'a aldılar O dersleri,bu defada öğlen okula girip gece çıkıyoruz hiç iyi olmuyor
    Not:en geç 23.45'e kadar dersim oldu,24.00'ü geçmemesi gerekiyormuş...
    Not2:bu söylediklerim Fen-Edebiyat için geçerli değildir,bizim ders sayısı fazla,hergün okulu biz kilitleyip gidiyoruz

4) benim ilk girdiğim yıl hazırlık muhafiyet sınavını i.ö.'de 6 kişi,gündüzdede 5 kişi geçmişti,ve hepsi birlikte o zamandan beri,birinci öğrenim gibi ders görüyorlar,i.ö.'ler i.ö. harcı ödüyor

5)akşam saat 10'dan sonra boş olan derslikler,anfiler temizlik yapılıp kilitleniyor,tabi ki bunlar idareden O sınıfların O saatlerde boş olduğu bilgisi alınarak yapılıyor
    Not:Fen-Edebiyat fakültesinin hiç Saat 10'a kadar dersi olduğunu görmedim

6)bizim orda kantin 9'dan sonra kapanıyor,çünkü 9'dan sonra sadece mühendislik kalıyor

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gokhan035 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

bende Gaziantep üni.de makine müh. okuyorum ikinci öğretim iyikide 2.ögretim diyorum büyük rahatlık.

söylenmiş evet 2katı genelde, lakin çook aşırı olacağını sanmıyorum. (bölümden bölüme değişiyor çünkü)

evet doğrudur

okuldan okula/bölümden bölüme değişiyor. bu yıl bi dersim 11i biraz geçe bitiyordu. sabah girmeme izin vermemişlerdi :/

devlet üniversitelerinde genelde öyle bi durum olmuyor zaten (: yani zaten doluyor 1./2. öğretimler..

5) Akşamları sınıfların kilitlendiği ve boş sınıf bulunamadığı doğrumudur.

bizde hiç öyle olmadı sanmıyorumda olsun..

normal dersler 9:30da bitiyordu genelde 8:50 gibi kantin vs kapanıyordu..

bildiklerim bunlar erkek kardeş olsa özellikle 2.ögretime gitsin bile diyebilirim ama kız kardeşte söylediğiniz gibi iti var kopuğu var..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Genel olarak yazılanlara katılıyorum bende 2.öğretim okuyorum en geç dersim 19.00 da bitiyor. Okuldan okula değişiyor yani hangi okulu yazmak istiyorsanız öncesinde ders saatlerini de araştırın.(geç bitmesi sorunsa)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba,
    2. öğretim candır
    - Okulda çan eğrisi varsa, ders geçme eşiği daha aşağıda olur
    - 2. öğretim ögrencileri ( ya da 2. öğretimden ders alanlar ) eğer derse gireceklerse sabah derslerinit akip ederler.
    -%10'a girince 1. öğretim parası vweriliyor ama genelde çap yapıyor öğrenciler.

Hatta şöyle ki ben 1. öğretim öğrencisiydim, tüm derslerimi 2. öğretimden alıyordum ama derse gireceksem de 1. öğretim dersine giriyordum

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)