Arkadaşlar bi süredir işlerim yoğundu bende aracımı forget yapmak istiyordum ve vaktim olmadığından bütün malları ay ay aldım yurtdışından ve ürünler tamamlandıktan sonra RENAULT YETKİLİ SEVİSe aracımı teslim ettim ataşehir taraflarında. sağolsunlar iyi kişiler zatende tanıdıklar.
ancak ben her parçanın orjinal ve hatasız olması için yetkili servis tercih ettim ancak servisin rektefiyecisi cotech in ve benim kanıma girerek süpsanın çok kaliteli olduğunu arabanın çok iyi olacağını filan söyledi. 600 tl kârın olur filan gibisinden girdi kanımıza.
bende eminmisin abi en ufak sorun çıkarsa bende size sorun çıkartırım dedim. dediler valla gerek yok süper iş çıkcak filan dendi peki dedik.
ancak araç bitti rodaj yapıldı ve büyük bir güç kaybı oluştu. egzos sesi bi garipti.
sonra araç ölçerle testlere girdik aracın 3000 devire doğru 190 hp verdikten sonra kesiliyordu ve dyno eğrisi dümdüz son devire kadar 190da kalıyordu.
yani 3bin devirden sonra güç artışı hiç olmuyordu. 3bin devirde kaç beygir verirse son devre kadar o güçte devam etmek zorunda kalıyordu araç
çok inceledik yetkili servis kendi cebinden tüm sensörlerimi değiştiler herşeyi sıfırladılar. hatayı bulamadıkları için sağolsunlar taktıkları parçalarında fiyatlarını üstlendiler.
en sonunda bir süpsan sübap ve Orjinal bir sübapı yan yana koyup baktık ki arada aşırı kalınlık farkı var.
Yani orjinal sübapın kafası incecik. süpsanın kafası yaklaşık iki katı kalınlığında kafası.
yani bildiğiniz hava geçmesi çok zor gibi görünüyor. adam gibi açılması imkansız bir sübap. Yani rektefiyecinin oyununa gelmiştik. belkide elinde kalan bişeyleri bize dayamaya kalktı yetkili servis nasıl olduda buna göz yumdu onuda anlamadım ben sonuçta orjinal takılsın en başında masrafı sorun değil demiştim.
onlar ısrarla bunu kanımıza soktular ve taktılar. neyse yani sonuçta geri kalan herşey allahtan full orjinal parçalar.
Başıma gelenleri az çok anladınız gayet moralim bozuldu biraz sövdüm filan herkese atar yaptım orda.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
şimdi gelelim asıl meseleye. yetkili servis sağolsun haklarını yemiyim tüm masrafı üstlendiler.
trigerimden contalara kayışlarıma kadar herşeyi garantiye sokup sıfırlarını sipariş ettiler.
orjinal sübapları sipariş ettiler. işçilik parça herşeyi üstlendiler.
dedimki o rektefiyeciye artık güvenmiyorum rektefiyeciyi ben bulucam benim bulduğum adama yaptıralacak dedim. Onun masrafınıda kabullendiler yani yetkili servis benim götüreceğim rektefiyecinin parasınıda ödeyecek.
Şimdi bana bostancı civarında güvenilir düzgün bir rektefiyeci lazım. Önceki rektefiyeci bi halt etmişmi etmemişmi herşeyi takır takır çekinmeden söyleyecek adam lazım?
Arkadaşlar servis ataşehir taraflarında oralara yakın yada bostancı sanayide varsa güvendiğiniz rektefiyeciler lütfen bana tavsiye edin..
Cidden canım sıkıldı düzgün bi adam bulun lütfen bana. Çok dua ederim.