User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
40 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: apple ios-android işletim sistemi karşılaştırması ve birazda android bilgisi:D

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

apple ios-android işletim sistemi karşılaştırması ve birazda android bilgisi:D

Benzin dizel karşılaştırması misali , birbirine paralel performansta işlemci ve ram olduğunu varsaydığımız bir adet android işletim sistemili telefonla bir iphone (misal 3gs ,,, veya 4) arasında performans , kullanım kolaylığı , donma vss , şekillendirilebilirlik açısından hangisini tercih edersiniz?Pek bilgim olmasada kısa sürede yayıldı ve gayet rabet görüyor diye biliyorum android.

Benim de bi android tabletim var (exper easypad) ama adam akıllı kurcalama fırsatım olmadı , internete girmek harici bişey yapmadım , program dahi yüklemedim.Rom yüklemeyi beceremeyince de öylece bıraktım ve bu haliyle de pek bişey vaadetmiyor bana.(ki kullanıp custom rom yükleyenler ;orj. yazılımla kullanıp kısa sürede satan biçok easypad kullanıcısını çok iyi anladıklarını söylüyorlar)Bende rom işine kafa yoracağım zamana kadar düşük beklentide öylece nette takılıyorum sadece.

Neyse konumuza gelelim , android geliştirilebilirlik açısından kullanıcının beklentisini karşılarmı?apple ın kendi yazılımına kıyasla artıları eksileri nelerdir?

Bu aralar piyasaya çıkan telefonların işlemci ve ram leri ne alemde?tabletim 1 ghz 512 ram olması lazım , hızlılığını yavaşlığını bilmem ama uyku modu sonrası aşırı şişiyor cihaz ,, yeniden başlatmak gerekiyor...Telefonlardada böyle bişey söz konusumu?

Dün arkadaşımda htc hero inceledim.Özellik açısından değil ama tasarım açısından keisnlikle aradığım telefon diyebilecğeim bi cihaz.Cidden çok hoşuma gitti ama işlemci ve ram olarak zayıf galiba.Kurcaladım bi ağırlığını falan görmedim ama bu performans kaybı olarak benim nerede karşıma çıkar?hero yu tavsşye edermisiniz?

ikinci elde 600 maxx700 e kadar androidler arasıdna hangi marka ve modeli tavsiye edersiniz?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Android isterse havuçlu model çıkarsın iphone kullanan ve seven bir kişi kesinlikle androide geri dönmez diye düşünüyorum

İphone kullanım kolaylığı fiyat,performans ve kalite konusunda piyasada her zaman ezici durumdadır bana göre , android bir çok model çıkardı hep inceliyoruz ama sadece lafta kalıyor daha büyük bir patlama yapmış modelini görmedim duymadım yine herkes iphone kullanmaya devam ediyor

bu arada 3gs kullanıyorum 4 ile aramdaki tek fark kamerası birebir kopyası başka hiçbir farkı yok hız olarak

yiit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1- apple
    2- htc

Android gerçekten 10 numara bi işletim sistemi çok kolay hızlı vs.

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet birçok kişi iphone a geçiyor ama işlevsellik, özgürlük ve kişiselleştirme arayan herkes de android e geçiyor
    Etrafımda iphone a da geçen var android e geçen var.. Daha çok amacınıza bağlı..
    Birazda mesela benim iphone a geçmememdeki en büyük neden ekranının küçük olması... Biraz daha büyük olsaydı çok daya iyi olurdu..
    Alıntı Yigit Kerim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Android isterse havuçlu model çıkarsın iphone kullanan ve seven bir kişi kesinlikle androide geri dönmez diye düşünüyorum

İphone kullanım kolaylığı fiyat,performans ve kalite konusunda piyasada her zaman ezici durumdadır bana göre , android bir çok model çıkardı hep inceliyoruz ama sadece lafta kalıyor daha büyük bir patlama yapmış modelini görmedim duymadım yine herkes iphone kullanmaya devam ediyor

bu arada 3gs kullanıyorum 4 ile aramdaki tek fark kamerası birebir kopyası başka hiçbir farkı yok hız olarak
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu kişiselleştirmeden geliştirmeden kastımız nedir android de?
    Tema olayları falanmı yoksa program çeşitliliği açısındanmı?

Misal uzak masaüstü gibi bi programa accayip ihtiyacım var içmimari çizim programlarım için.Bunu iphone da da android de de kullanabilirmiyim?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben androidde uzak masaüstü kullanıyorum çok güzel birşey..
    Pocketcloud programını kullanabilirsiniz, iphone için de olması lazım..
    Kişiselleştirme dediğim sadece tema değil, Rom değiştirerek birçok şeyi değiştirebiliyorsunuz veya kendiniz oynayabiliyorsunuz, yazı boyutlarından, ekran tarzlarına, menü değişimlerine hatta telefonun açılışına kadar.. Hemen hemen herşeyi değiştirebilmeniz mümkün..
    Mesela bi masaüstü gibi biryerin olması çok büyük avantaj masaüstüne notlarınızı flan koyabiliyorsunuz v.b.
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu kişiselleştirmeden geliştirmeden kastımız nedir android de?
    Tema olayları falanmı yoksa program çeşitliliği açısındanmı?

Misal uzak masaüstü gibi bi programa accayip ihtiyacım var içmimari çizim programlarım için.Bunu iphone da da android de de kullanabilirmiyim?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki iki soru daha...

1)Mac i de pc yi de kullanmış arkadaşlarımın şöyle bi tespiti vardı.Windows ;zamanla kurulan silinen programlar , bulaşan temizlenen virüsler vss sonucu ilk kurulduğu zamanki performansından kayıp verirken bu kayıp mac de yaşanmaz ,,, ve windows ta bi program takılıp hata verdiği andan donar kapanır; mac ise ne kadar uzun sürerse sürsün bi şekilde o programın işlemini sonuçlandırır..Yani mac daha stabildir ,,,demişti...Gerçi bu bahsettiğim mac-windows kıyaslaması ama olay android de nasıl?mac android kıyaslandığında hangisi daha stabil?

2)Android de internette gezinme ile ilgili bi problemle karşı karşıya kaldım ,, misal nete giriyoruz , önce techturkey , sonra sahibinden , sonra face , sora twitter vss vss , bir saat takılıyoruz...Sonra onu kapamak için sağ üstteki kısma dokunduğumuzda o bir saat içerisinde hangi siteleri gezmişsek teker teker geri sararak o siteleri açıyor...yani sağ üst 'kapat' değilde 'geri al' işlevinde... sol üst te de ana sayfaya dön tuşu var ama o da kapatmıyor , altta çalışıyor internet tarayıcısı programı....İlla kapamak için altta çalışan tüm programları kapatan başka bi programı yükleyip çalıştırmak gerekiyor.

Bide misal youtube da bi müzik videosu açtık , new tab diyip tech e girdiğimizde bi önceki sekme olan müzik videosu birden duruyor (yüklenmesi de duruyor) ,,, anca ikinci sekme olan tech i kapatıp youtube a geri döndüğümüzde videoyu izleme ve videonun yüklenme işlemleri devam ediyor..Pc gibi değil yani

Bu olaylar iphone da nasıl?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1) android ile mac hemen hemen aynılar, bu tür problemler sadece windows ta olur
    2) o şekilde üst tarafta kapatma açma düğmeleri olan android nasıl bilmiyorum da, ben de böyle bi problem yok.. Iphonedaki gibi kullanabiliyorsunuz tarayıcıyı (menü tuşuna basınca direk geçiyor yani )
    farklı sekme açtığınızda arkaplandaki sayfanın kapanması veya durması da tamamen kullandığını program ile ilgili..
    Mesela ben şuanda firefox kullanıyorum androidde , bi problemi yok şuana kadar..
    Programdan programa bu tür özellikler değişebiliyor..

peki iki soru daha...

1)Mac i de pc yi de kullanmış arkadaşlarımın şöyle bi tespiti vardı.Windows ;zamanla kurulan silinen programlar , bulaşan temizlenen virüsler vss sonucu ilk kurulduğu zamanki performansından kayıp verirken bu kayıp mac de yaşanmaz ,,, ve windows ta bi program takılıp hata verdiği andan donar kapanır; mac ise ne kadar uzun sürerse sürsün bi şekilde o programın işlemini sonuçlandırır..Yani mac daha stabildir ,,,demişti...Gerçi bu bahsettiğim mac-windows kıyaslaması ama olay android de nasıl?mac android kıyaslandığında hangisi daha stabil?

2)Android de internette gezinme ile ilgili bi problemle karşı karşıya kaldım ,, misal nete giriyoruz , önce techturkey , sonra sahibinden , sonra face , sora twitter vss vss , bir saat takılıyoruz...Sonra onu kapamak için sağ üstteki kısma dokunduğumuzda o bir saat içerisinde hangi siteleri gezmişsek teker teker geri sararak o siteleri açıyor...yani sağ üst 'kapat' değilde 'geri al' işlevinde... sol üst te de ana sayfaya dön tuşu var ama o da kapatmıyor , altta çalışıyor internet tarayıcısı programı....İlla kapamak için altta çalışan tüm programları kapatan başka bi programı yükleyip çalıştırmak gerekiyor.

Bide misal youtube da bi müzik videosu açtık , new tab diyip tech e girdiğimizde bi önceki sekme olan müzik videosu birden duruyor (yüklenmesi de duruyor) ,,, anca ikinci sekme olan tech i kapatıp youtube a geri döndüğümüzde videoyu izleme ve videonun yüklenme işlemleri devam ediyor..Pc gibi değil yani

Bu olaylar iphone da nasıl?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki şuanki güncel cihazların ram işemcileri ne alemde ,htc hero çokmu zayıftır , tasarımı tamamiyle aradığım cihazdı , ciddi çok hoşuma gitti , kullanılmış; bitmeye yakın kalıp sabun gibi yumuşak hatlı olan 3g çakması tasaeımlı cihazları prk sevmiyorum , ince ve birazdaha köşeli olsun istiyorum ama bunlar özellik bilmeden sadece dış görünüme göre yaptığım yorumlar...hero alınırmı ?yada 700 tlye kadar ikinci elde ne tavsiye edersiniz?

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    android için ne kadar çok program varmış , resmen zebil yani
    ne ararsan var, adam kafayı yiyor, artık yüklememek için android markete girmek istemiyorum .

iphone içinde vardır mutlaka bilmiyorum, o yüzden kıyaslayamam.

ama benim çok hoşuma giden birkaç tanesini yazayım.

droid cam:
    wifi veya bluetooth üzerinden telefonun kamerasını webcam gibi kullanıyorsun
    msn de kullanırken al evin içinde dolaş

gps ve gps log programları:

battery log programları:

hesap makinaları, converter programları, mühendislik ve elektronik programlar:

remote desktop programı: gittiğin yerden evdeki pc ye bağlan

resmini çek pdf yap yolla:

şifreleme programları:

pusula programları:

mertk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yukaridaki programlarin hepsi ipad dede var uzaktan pc baglantisi super bisi

Ludacris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Apple ios nikahli eş
    Android de bi Rus'a benziyor bence

android kendili mıncıklatıyor istediğini yapıyorsun.
    apple de öyle değil hani elini uzatmaya çekiniyor adam ona izin yok buna yok. sanki ben cihazı değilde cihaz beni kontRoll ediyor.
    şuan 2 sindende kullanıyorum ama açık olan bişey var ios bu sayede kusursuz çalışıyor..
    bu arada HTC çok seksi bi cihaz afyon la yanyana tuttuğunda çok küçük geliyor gözüme ayfon

edit- Ahmedim kesinlikle al hero çok çılgın güzel bi cihazdır.
    Alıntı edo typer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ludacrıs ne ıcıosun sen? alman mısın,bmw fabrıkası senın mı? ama senın spec bıraz farklı.. ben stı alırım keyfımın kahyası mısın?)
    ....05412424032

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hero nun tam özelliklerini bilen varmı?(işlemci-ram?) , şuan piyasadaki iyi cihazların işlemci ram durumları nedir?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    piyasadaki iyi cihazlar şu an galaxy s2 ve htc sensation 1.2 ghz çift çekirdekli işlemci ve 1 gb yada 768 mb ram olması lazım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hero nun tam özelliklerini bilen varmı?(işlemci-ram?) , şuan piyasadaki iyi cihazların işlemci ram durumları nedir?
    hocam yapma ne olur
    google da htc hero yaz, 1 milyon tane açıklama - kıyaslama - özellik - fiyat geliyor
    özellikle donanım haberdeki kullanıcı yorumlarını inceleyebilirsin

HTC Hero testte: Google'ın yeni kahramanı... - CHIP Online Forum

HTC Hero LetsGoMobile

HTC Hero Özellikleri

birde, testlerin ve yorumların tarihlerine dikkat etmeyi unutma ! çok önemli
    şimdi baksan nokia 3210 nun 10 sene önceki testlerinde süper telefon diye yazıyordur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi seninde dediğin gibi özellikle güncel öğrenmeye çalışıyorum , teknik veriden işlemci ram harici pek bişey çakmadığım için piyasada yeni çıkan aletlerle benim araştırdıım hero nun özelliklerini güncel kıyaslayayım kullanan bilen insanlardan istedim.Yoksa aynen üzerinden bilmem kaç model geçmiş telefona bile xxx'in yeni telefonu , mütiş cihaz vss şeklinde yorumlar var nette.Detaylı bilmeyince kıyaslayamıyo insan

bu arada http://www.letsgomobile.org/tr/cepte.../1976/htchero/ bu linkte ve diğerlerinde işlemci ram verilerini ben mi göremedim ?yoksa yazmamışlarmı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bak bu adreste güzel bir karşılaştırma seçeneği var
    gelen sayfada sağ tarafta istediğin telefonu seç, mesela iphone 4

HTC-Hero Fiyat-zellik Karlatrma-EnUcuzBul.Org-Cep Telefon Fiyat Karlatrma

OnurD. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jailbreak yapılmış bir iphone yada ipad hepsinden üstündür derim hala. Kişiselleştirme zımbırtıları cydia da falan olabildiğince fazla. Themalar, Programlar vs. felaket fazla. JB siz bir iphone ile kıyaslarsanız tabiki android rahatlık demek ama işin içine jailbreak girerse hepsi bir kenara ios bir kenara
    Fusion35 ------> OnurD.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence şuan piyasadaki sıfır olarak alınabilicek en ideal android telefon

htc wildfire S kuzenime ve arkadaşıma aldım

inanılmaz kullanışlı ve performanslı bir cihaz boyutları iste buyuk dokunmatik ekran istemeyenler için çok ideal

android hakkında genel goruşum ise kesinlikle ve kesinlikle ios dan çok daha iyi

çok hızlı gelişiyor ve daha çok kişiselleştirilebilir diye düşünüyorum

mesela ipad ile asus android 3.0 tableti yan yana koyup bir kullanın ve web tarayıcısının farkını gorun derim

aynı şekilde iphone4 galaxy s2 ile karşılaştırılamaz bile

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)