en son bujiler dşti , hava filtresi yenisiyle değşti . Lpg ayrında normal çıkıyo kontrolde ! NEYAPSAK ? Nelerdn yapar ? Ne önerirsiniz ?
en son bujiler dşti , hava filtresi yenisiyle değşti . Lpg ayrında normal çıkıyo kontrolde ! NEYAPSAK ? Nelerdn yapar ? Ne önerirsiniz ?
. .. ...
aykutun araç en son ayardan sonra ş.dışı18 izmir içi 22 kuruş yakıyordu arada gazlamada var ama aykut çok şikayetçi idi çanakkalede iken durağan trafikte 27-30 arası yakıyor bilginize
Ermanda şehir içi 20-25kr bişey yakıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Lpg'de bi sıkıntı var bence.
SongürGarage
USPeformance by UtkuSelamoğlu
ben istanbuldan alıp gelirken lpg ayarsız motor bakımsız full tepeleme (160dan düşmedim) 19 kuruş yaktı
geldiğimde tekrar depoyu doldurdum bakımdan önce birde şehir içi ölçtüm yine aynı yakmıştı
not : depoyu fulledim pompa tık deyince bıraktırdım tekrar bitmeye yakın aynı pompaya yanaştım aldım
ben otomatik araçta gazda 330 kuruş yakıyodum 2 ay önce.. 3 kere denedim hep fix 330 kuruş yaktı yumuşak kullanım sonra sattım araci
şimdi si kullanıyorum ş dışı 275 kuruş yaktım 160 dan aşşa düşmedim şehiriçi de 330 kuruş yakıyor
Şehiriçi 23, şehirdışı 18 kuruş.
karburatöre baktır ayar çektir
onun dışında karburatörden emmeye giden boruları kontrol et hava felan alan yer var mı
yakıt değerine bak oha...benim otomatik şehir içi 20 kuruş şehirler arası 18 kuruş yakıyorum... güzel bir karburatö lpg ve vakum ayarı yaptırın araçlarınıza...
hep hsaplayacagım aklımda ama adam gibi benzin alamadımlpgde taktırmayı düşünüyorum bu degerler süpermiş
![]()
Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ
bi yerlerde sıkıntı olduğu kesin ben arabamı alır gelirken şehirdışı 16krş yakmıştım şu anda şehir içi 27 krş yakıyorum klima v gazlama da dahil ama hiç bakım yapmadım daha sadece yağ ve triger değiştirdim
lpg mikserlerine baktınmı delik çapları büyük mü küçük mü?
cıft karburator sanırım araç. carb'de sıkıntı olabılır
valla arkadaşlar dediğim gibi bujiler ve hava filtresinden şüphelenip onlarla başladım işe...ama hiç bişe değişmedi![]()
![]()
ozaman şöylemi yapalım ?
1-karburatör ayarı
2-lpg iyi bi kontrolmu diyosunuz
Allah'ım kafayı kırcam rakamlara bak 20 kuruşben 25 kuruşada razıyım ş.içi ... zaten ş.dışı ozaman 19-20 krş a düşer
şimdi bu karbüratör ayarı asıl yapılır ? iyi bi tamirci anlarmı bunu ?
haaa bide dip not : araç soğukken 700 devir civarı ama ısınınca 1200-1100 civarı çalışıyor ???
bunuda belirteyimde yani sürekli rolantide 1200 civarı çalışıyor . belki başına gelen arkadaşım vardır
varmı daha başka bakacağım şey ??
BU ARADA TÜM MSJ YAZAN ARKADAŞLARIM İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER ... ÇOK SAĞOLUN ...
bilen varsa yazsın daha ben üst sayfanın çıktısını alıyorum şimdi onlara baktırayım bakalım...
. .. ...
bende 100 tl 14.99 lt 322 km gitmişim bugun baktım fişlere tam fullemeden anlaşılmasa kaç yaktıgı fena rakamlar degil mi ne![]()
Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ
EF civiclerin karburatör ayarını eski honda ustaları dışında hiç kimse ayarlayamaz... ben kendim ayarladım 3 tane ayar vidası var karburatörün ama öncelikle karburatörün üst kafalarını söküp memelerini yaylarını ve iç kısmını balata spreyi ile temizliyorsun abi... sonra çift karburatörlü olduğu senkronizer vakum cihazı ile ayar veriyorsun 2 karburatörede aynı pozisyonda boğazı açmalı... onları halletikten sonra rolantiyi 800 e getirip karburatörülerin üstündeki hava benzin vidalarını ayarlıyorsun... aracın gaz tepkileri ona göre değişir...
motorunun ilk çalıştımanda 700 devirde çalışması normal otomaitk çikle yok eflerde el çikleis var... motor ısınanıncada fazla hava aldığından 1200 devirlerde gezer... ayar vidasından kısacaksın rolantiyi... gene bozulursa hava yakıt oranını düzenleyen vidaları azcık oynatacan...
bu arada bnm aracım dual carb değil eski sahibi dual carb iken lpgde dikiş tutturamamış ve 94 ex emme manifoldu ve karbüratörü takmış yürümesi de çok güzel hele doğanslxden sonra mermi benim için ben de daha gaz ayarı yaptırmadım bu hafta yaptırcam ve insan gibi kullancam bakalım ne kadar yakıcak buraya yazarım
benim de bi sorunum var klima açık iken stop ediyo tamirci arkadaş karbüratöre klimadan bi hortummu ne geliyomuş klimayı açınca hava üflüyo diyafram var o açılıyo ve rolanti yükseliyo o diyafram görev yapmıyo dedi bu konu hakkında bilgisi olan varmı doğru tespitmi?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)