- Proje Adı : FN2 Type R Gündüz Farı Yapımı
- Proje Yapımcısı : Cumhur Özbakır (deeperblack)
- Yapılan Araç Marka / model / yıl : Honda Civic Type R (Fn2)
- Projenin Konumu: Aydınlarma
- Kullanılan Malzemeler:
- 8 ad. power led (1w)
- 8 ad. 40derecelik lens
- 2 ad. 5w taş direnç
- Kablo vs.
- Yankeskiş bant tornavida vs.
Custom çalışmaları çok sevdiğim için yine boş durmadım. Daha önceden aldığım sis kapakları ile power ledleri harmanlayıp değişik birşeyler çıkartalım dedim ve ortaya bunlar çıktı.
1.
Malzemeleri karaköyden aldım. Hazır satılan 4 lü PCB
2.
45 derecelik geniş açılı lens ve kapağı.
3.
1W lık power led.
4.
Ledleri PCB ye sırayla lehimliyoruz. + ve - ayaklarına dikkat!
5.
Daha sonra yine aynı yerden aldığımız 45derecelik lensleri ve kapaklarını monte ettim.
6.
Daha sonra servisten aldığım kapakları ledlere göre delme işlemine başladım.
İlk başta punch la delip tam deliklerine göre oturtmayı planlıyordum fakar tamponun yapısından dolayı ledlerin farlar gibi düz bakması için 40 derecelik bir açıyla monte edilmesi gerekiyordu bu nedenle parçaları tam ebatta kestim.Montajınıda açılı olarak gerçekleştirdim.
7.
PCB nin arka kısmına 5w lık taş dirençleri sıcak silikonla yapıştırdım. Kabloları makaronlardan geçirerek izolasyonu sağlamlaştırdım.
8.
2.
Nihayet ledleri kapaklarla birleştirdim. Açılı olarak taktığım için arkalarında daha önce
kestirdğim pleksiglass ları monte ettim ve sıcak silikonla onlarıda sabitledim.
İçlerindeki yazılar çok fazla göründüğü için PCB lerin ön yüzlerinide boyadım.
9.
Sarı lümen folyo ile JDM DRL denemeleri.JPG
10.
Montaj bitti zeminde açık kalan yerleri soğuk silikonla kapattım. Su birikmesini önlemek için alt tarafına ufak bir açıklık bıraktım. Artık boya için hazırız.
11.
Kırmızı biraz fazla göze battığı için malzemeleri mat siyah boyadım.
12.
Ve montaj zamanı![]()
13.
Bitmiş halide bu şekilde oldu. Sağ ve solun açıları milimetrik olmasada göze batmayacak düzeyde tuttu.