arkadaşlar windows 7 kurdum şöle bi sorunla karşılaştım 4gb ram var ama 3 25 gözüküyor 640gb hdd var ama 525 gb gösteriyor bununla karşılaşan bi arkadaş daha oldu nedir bilen var mıdır ?
arkadaşlar windows 7 kurdum şöle bi sorunla karşılaştım 4gb ram var ama 3 25 gözüküyor 640gb hdd var ama 525 gb gösteriyor bununla karşılaşan bi arkadaş daha oldu nedir bilen var mıdır ?
32bit işletim sisteminde zaten 4GB RAM in tamamını kullanamazsınız. 3.25 e kadar kullanabilirsiniz.
HDD in düşük görülmesi de olası bir partition'ın oluşturulmaması veya disc te sıkıntı olabileceğini gösteriyor.
Loading...
525 değilde 625 olabilir mi ? Bilgisayarıma sağ tıklar, gelen menüden yönet/disk yönetimine gelip buraya bir SS koyarsanız yardımcı olabilirim. Ram olayını arkadaşlar açıklamış zaten![]()
bende 32 bit yükledim laptoptaki 4 gb ram'ı görmedi 64 yükleyince sorun kalktı ortadan
şimdi hocam herşey normal gözüküyor,
ama şöyle bir durum var,hdd firmaları 1gb=1000mb olarak satarlar, ama windows 1gb=1073mb olarak görür. Bu yüzden hiçbir zaman kapasiteler etiketteki gibi olmaz.
1 tb aldı arkadaş bugun onunda 940gb gözüküyormuş öle kaldık az da değilyapcak bişey yok diyosun yani
![]()
Windows 7 Ultimate 64 bit kullanıyorum.. Çalışmayan bir oyuna, programa daha rastlamadım.
Ram sorunu da arkadaşların dediği gibi, 32 bit 3 GB'a kadar destekler. Üstü için 64 Bit gerekir..
HDD için ise ek bir bilgi vereyim, yanlışım yoksa aynı fiziksel disk üzerinde 3 partition'dan fazla partition oluşturuldu ise 3. den sonrası görülmüyordu. 1-2 defa ayrı makinalarda denemiştim böyle bir sorun yaşamıştım gibi hatırlıyorum..
edit : 640'ın 595 gözükmesi normal..
çakallar zaten hdd lerin uzerine hangi değerleri nasıl aldıklarını yazarlar şunlara gore 1tb diye
windows tabi hiçbirzaman o değerleri goremez
@evrenoz
4 yada 5 ti sanırım o sayı daha fazlaya bolunmuyor
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)