İlk bakışta, güncellenen tamponlar, revize edilen alaşım jantlar ve “Turkuaz”, “Yakut Kırmızı” ve “Grafit Gri”den oluşan üç yeni renk seçeneği dikkat çekiyor.
Bunla beraber Punto EVO’dan farklı olarak siyah renge sahip ön ve arka tampon çizgileri gövde rengine boyanırken, bütün aydınlatma grubu da EVO’dan transfer edilmiş.İç mekânda ise, yeni çizgileriyle döşemeler ve bir dizi kişiselleştirme opsiyonları yer alıyor. Akabinde, Fiat’tan gelen açıklamaya göre üç farklı donanım seviyesi sunulacak.
Bize göre makyaj operasyonunun en dikkat çeken bölümü iki yeni motor seçeneği ile kaputun altında gerçekleşmiş. Motorlardan ilki, küçük hacim-yüksek basınç trendinin en son örneği olan 0,9 litre hacmindeki TwinAir Turbo teknolojisini barındıran aynı zamanda 2012 Panda modelinde de kullanılacak, yeni benzinli ünite 85 PS güç ve 145 NM tork çıkışı ile şehir içi kullanım için ciddi bir alternatif sunuyor. Diğeri ise hepimizin yakından tanıdığı fenomen 1.3-litre 16V Multijet dizel ünite 85 PS güç ve 200 NM (1,500d/dk) tork çıkışı sunuyor. Her iki motorun CO2 salınımı benzinli için 98 g/km, dizel versiyon için 90 g/km gibi iddialı değerler ortaya koyarken resmi tüketim değerleri henüz açılanmadı.
Son olarak, 2012 Fiat Punto gelecek yılın ilk çeyreğinde yollara çıkacak
ALINTIDIR
bence cok daha albenili olmuş. 0.9cc benzinli motorda nasıl olacak acaba...