2006 model Vtec II aracımın orjinal fren balatalarının ve disklerinin iflas ettiğini 2 gün önce ses gelmesi nedeni ile servise gittiğimde öğrendim. İlk başta torna yapalım filan denmesine rağmen yapılan ölçümde diskin limitlerin çok altında kalacağını görünce hemen vazgeçtim. Sonuçta araçlarımızın gitmesi için harcadığımız paraların bir kısmını durdurmak içinde harcamak gerektiğine inananlardanım. Ön disk ve balataların değişmesine karar verdik serviste fakat tabloya bakınca orjinal disk ve balatanın (Serviste Orjinal disk 310 tl + ön balata 150 tl) spor disk ve balataya göre nerdeyse fiyat olarak başabaş olmasına rağmen performans açısından kötü olacağını düşündüğümdenspor disk ve balatalara yöneldim karar veremedim.Ancak fiyat olarakta alabileceğim max performans ve kullanım süresi benim için önemli.
Balata olarak EBC Green Stuff'ta karar verdim.
Disk olarak tavsiyeniz ne olur? Neden?
1. Brembo MAX (Kanallı)
2. Stoptech (Delikli ve kanallı)
3. EBC GrooveDisk (Kanallı ve oyuklu)
Sitemizdeki sponsorlardan birinden aldığım teklif beni düşünmeye sevk etti. Teklifi sizlerlede paylaşayımki cevaplar ona göre gelsin.
TEKLİF: Brembo Max disk(ön) + Ebc green stuff balata (ön ve arka olarak set) + ATE BLUE RACING DOT 4+ FREN HİDROLİK YAĞI ( 1000 GR ) = 600 TL