arkadaşlar geçen cuma bi laptop aldim , monster marka..cok bilinen bi marka değil ama ekran kartindan islemcisine komple sök tak upgrade imkanı taniyor.quadro ekran kartlı i7 işlemcili guzel bi cihaz.Cizim programı 3d max icin aldım.
normalde memnundum ama dün aksamdan itibaren tam performans çalışmıyor niyeyse...
normalde speedfan dan kontrol ediyorum sürekli sistem sıcaklığını..
render denen bi aşama var bizim çizim programlarında..kullanıcının hicbi mudahalesi olmaksızın , çizilen modeli fotoğraf gerçekçiligine getiren bi aşama... 10 12 saatlik renderlarda 70 - 78 derece civarındaydı sıcaklık.. ayrıca standart bi dosya var 3max te. render süresi ile pc performansı ölçülebiliyo... ışte o testi de 9 dakikada alıyordu alet...
ama bu gece 9dk da alınan render 20 30 dakikalarda alınıyor ve bırakın isinmayi ; ılık bile degil kasa... 75 80 arası gezmesi gereken sıcaklık 40 42 lerde... yani full performans çalışmıyor alet...
windows yeni , yani bi virüs olabileceğini sanmıyorum...güç seçeneği de yüksek performansta.. acaba hangi ayar bozuldu ? ne olmuş olabilir bilgisi olan varmi?