arkadaşlar herkese iyi geceler .. dün geceden beri gözümü açmaya çalışıyorum ancak kendime geldim konu açıp , migreni olanlar birbirine yardımcı olur diye düşündüm..
senelerdir migren hastasıyım .. ilk teşhis lisede koyuldu .. ozamanlar her migren atağında 1-2 serum ve 2 ağrı kesici iğne yemeden kendime gelemezdim .. takribi 1 gece ve 2 günüm yatakta geçerdi .. çektiğim ağrılar , halsiz hallerim , istifra vs çabası ..
2 senedir istanbul ağrı merkezi adlı yere gidiyorum .. her sabah ''ibu 600 , topamax 25 adlı 2 ilaç ve akşam topamax 25 ve lustral 50 adlı ilaçları kullanıyorum .. '' yani hergün 4 ilaç kesin , mecburi .. atak sırasında ibu 600 ve relpax 50 adlı ilaç yetmezse bi relpax daha ve lustral içiyorum .. kısacası heryanım ilaç .. ayrıca ilaçları içtiğimde günün hangi saati ve nerde olursam oliyim ne iş yapıyor olursam oliyim işi gücü bırakıp ilaçları içip sıfır ses ve sıfır ışık olan bir yerde yatmam gerek .. hayat kalitesi eksilerinde altında yani ..
son 1 senedir oldukça iyi sayılırım ama haliyle 100de 100 diye birşey yok .. bunca ilaç vs derken dün gece saat 10 gibi bir arkadaşımla buluşmak için evden çıktım .. 10:15 de arkadaşımı arabaya aldım 10:17 de ben geri dönüyorum dedim acil gitmem lazım dedim kızı oracıkta indirdim eve döndüm telefonları kapattım hemen eve geldim ..
relpaxlar lustral'ler derken ilaçları içtim ışıkları kapattım 10:30 da yattım hemen .. dün geceden beri tansiyon 9 - 7 .. evdekilere de söylemiyorum üzülüyorlar .. uzun zamandır migrenim yok diye mutlular çünkü ..
işin kötü yanı aura'lı migren denen bir migren bendekide .. önce göz parlamaya başlıyor bulanıyor .. görme kaybı yaşanıyor .. direksiyon başındaydım ve son derece tehlikeli .. göremiyorsunuz çünkü .. ev yakın diye 5 dakikada geldim yoksa nerde olursa olsun cadde ortası dahi olsa o ağrı ve görme kaybıyla yol ortasında kitler giderdim .. polis gelsin alsın yani .. taksiye biner giderim ..
uzun uzuna yazıyorum çünkü 24 yaşında bir insanın hayat kalitesinden bu denli çalan bir hastalık çok sinir bozucu oluyor .. atıyorum 2-3 ay önceden davetli olduğunuz bir yemek , veya kendi yaptığınız bir partiye tam kapıdan girdiğiniz anda migreniniz tutup 2 gününüz yatakta geçebilir .. aura'lı olması nedeniyle sadece baş ağrısı da değil .. ilaç içip yatmadığınız ben dayanırım dediğiniz takdirde önce göz parlaması sonra görme kaybı miğde bulanması ve ellerde karıncalanmadan sonra hissizleşme ..
bu işin sosyal hayatı , sonrasında iş hayatı var .. bunları iş hayatında düşünün..
neyse daha fazla bununla ilgili yazmak istemiyorum , çok uzun yazdım kusura bakmayın .. ancak migren hakkında bilgili veya sağdan soldan şurda tedavisi var diyebilen varmıdır aramızda ?
yurtdışı , yurtiçi ameliyetı maliyet hiç önemli olmamakla beraber mümkünmüdür .. beyin ameliyetı vs geçmesi mümkünmüdür .. artık kafamı kesip atmak istiyorum o hale geldim..
yazı uzun biliyorum çok kişi okumayacak ancak okuyup bi şekilde yardım edebilicek , bilgi verebilicek olan varsa çok makbule geçicek ..