User Tag List

Sayfa 1/10 123 ... SonSon
176 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Migren ? Yeter Artık !..

arfy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Angry Migren ? Yeter Artık !..

arkadaşlar herkese iyi geceler .. dün geceden beri gözümü açmaya çalışıyorum ancak kendime geldim konu açıp , migreni olanlar birbirine yardımcı olur diye düşündüm..

senelerdir migren hastasıyım .. ilk teşhis lisede koyuldu .. ozamanlar her migren atağında 1-2 serum ve 2 ağrı kesici iğne yemeden kendime gelemezdim .. takribi 1 gece ve 2 günüm yatakta geçerdi .. çektiğim ağrılar , halsiz hallerim , istifra vs çabası ..

2 senedir istanbul ağrı merkezi adlı yere gidiyorum .. her sabah ''ibu 600 , topamax 25 adlı 2 ilaç ve akşam topamax 25 ve lustral 50 adlı ilaçları kullanıyorum .. '' yani hergün 4 ilaç kesin , mecburi .. atak sırasında ibu 600 ve relpax 50 adlı ilaç yetmezse bi relpax daha ve lustral içiyorum .. kısacası heryanım ilaç .. ayrıca ilaçları içtiğimde günün hangi saati ve nerde olursam oliyim ne iş yapıyor olursam oliyim işi gücü bırakıp ilaçları içip sıfır ses ve sıfır ışık olan bir yerde yatmam gerek .. hayat kalitesi eksilerinde altında yani ..

son 1 senedir oldukça iyi sayılırım ama haliyle 100de 100 diye birşey yok .. bunca ilaç vs derken dün gece saat 10 gibi bir arkadaşımla buluşmak için evden çıktım .. 10:15 de arkadaşımı arabaya aldım 10:17 de ben geri dönüyorum dedim acil gitmem lazım dedim kızı oracıkta indirdim eve döndüm telefonları kapattım hemen eve geldim ..

relpaxlar lustral'ler derken ilaçları içtim ışıkları kapattım 10:30 da yattım hemen .. dün geceden beri tansiyon 9 - 7 .. evdekilere de söylemiyorum üzülüyorlar .. uzun zamandır migrenim yok diye mutlular çünkü ..

işin kötü yanı aura'lı migren denen bir migren bendekide .. önce göz parlamaya başlıyor bulanıyor .. görme kaybı yaşanıyor .. direksiyon başındaydım ve son derece tehlikeli .. göremiyorsunuz çünkü .. ev yakın diye 5 dakikada geldim yoksa nerde olursa olsun cadde ortası dahi olsa o ağrı ve görme kaybıyla yol ortasında kitler giderdim .. polis gelsin alsın yani .. taksiye biner giderim ..

uzun uzuna yazıyorum çünkü 24 yaşında bir insanın hayat kalitesinden bu denli çalan bir hastalık çok sinir bozucu oluyor .. atıyorum 2-3 ay önceden davetli olduğunuz bir yemek , veya kendi yaptığınız bir partiye tam kapıdan girdiğiniz anda migreniniz tutup 2 gününüz yatakta geçebilir .. aura'lı olması nedeniyle sadece baş ağrısı da değil .. ilaç içip yatmadığınız ben dayanırım dediğiniz takdirde önce göz parlaması sonra görme kaybı miğde bulanması ve ellerde karıncalanmadan sonra hissizleşme ..

bu işin sosyal hayatı , sonrasında iş hayatı var .. bunları iş hayatında düşünün..

neyse daha fazla bununla ilgili yazmak istemiyorum , çok uzun yazdım kusura bakmayın .. ancak migren hakkında bilgili veya sağdan soldan şurda tedavisi var diyebilen varmıdır aramızda ?

yurtdışı , yurtiçi ameliyetı maliyet hiç önemli olmamakla beraber mümkünmüdür .. beyin ameliyetı vs geçmesi mümkünmüdür .. artık kafamı kesip atmak istiyorum o hale geldim..

yazı uzun biliyorum çok kişi okumayacak ancak okuyup bi şekilde yardım edebilicek , bilgi verebilicek olan varsa çok makbule geçicek ..

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Baştan sona kadar okudum öncelikle büyük geçmiş olsun çevremde migren hastası olan teyzem var fakat onunda bu derece ileri olduğunu sanmıyorum . Sizinde dediğiniz gibi bir yere söz verip gidememe kaygısını düzenli olarak 1 - 2 senedir yasıyorum başka sebeplerden dolayı Allah tez zamanda şifa versin inşallah hepimize . Sağlıklı geçirdiğimiz günlerin kıymetini böyle zamanlarda daha iyi anlıyoruz .

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun ağrısı kötü
    Livestrong

BRETE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    allah acil şifalar versin bende migren yok ama alerji var kış geliyor yandım ben dediğin gibi yaşamak ızdırap oluyor yaşam kalitesini çok kötü etkiliyor sen nasıl kafanı koparmak istiyorsun bende burnumu koparıp atmak istiyorum bir abimde migren vardı izmir bergamada bi adam var otla falan tedavi yapıyor onada bişeyler vermişti ondan öğreneyim hangi otları vermiş denemkte fayda var belki faydası olur
    Bir araba görürsün arabayı hayal edersin, parayı biriktirirsin, sonra ötv'yi ve benzini hesaplamayı unutursun( her gün zam geliyor ) para yetmez, babayı alırsın hevesin kaçar

Sebring - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cok gecmis olsun.Acil sifalar diliyorum.
    Kola,cay,alkol,sigara,vs.....icmeyin demeyecegim,siz zaten bizden iyi biliyorsunuzdur.
    Yalniz soyle bir durum var;bir arkadasim,sizin kadar agir olmasa da migreni vardi.Stres ve baskidan dolayi.Isini degistirdiginden beri( 6 seneyi gecti.) migren agrisi yasamadigini soyluyor.Acaba sizde de boyle bir durum mu var,ya da cok kafaniza taktiginiz,sizi cok uzen bir durum?

kurtbil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gecmıs olsun allah acıl sıfalar versın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun ağrısı gerçekten çok kötüdür çevremdede görüyorum Allah yardımcınız olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok geçmiş olsun.
    Umarım yardımı dokunan biri olur.
    Alıntı Berent.t Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    birileri gerçekten çok farklı birşeylerin kafasını yaşıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende de var migren allah belasını versin hocam avelox 400 adlı antibiyotiği kullandığımdan beri başım ağrımıyor her gün saat 9 da bi başlar saati bile hiç şaşmazdı 12ye kadar kafamın sol yanı sol gözüm iptal böyle bi ağrı sızı yoktur ya öldüresim geliyordu kendimi sinirden deliriyordum resmen 1 senedir Allaha şükür hiç bi sıkıntım yok inşallah da olmaz dediğim ilacı bir kulanın isterseniz

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benimde migrenim var ama senin ki kadar ilerlemiş boyutta değil.Allah şifa versin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum "kafamı kesip atmak" bu kelimeyi bende çok kullanmışımdır inan bana.

Doktora göründünmü ? Seninkisi biraz fazla ilerlemiş gibi bence derhal tıbbi yardım istemelisin.Migreni tetikleyen başlıca şeyler var mesela bendekiler yüksek ses,sinir,stres açlık,yorgunluk vs. sende az çok biliyorsundur farketmişsindir migrenini daha çok hangi durumların tetiklediğini bu kriterlerden olabildiğince uzak dur yapabileceğin en iyi şeylerden bir tanesi budur ilaçlardan daha etkili oluyor.

Kimi insanı en çok yüksek ses etkiliyor migren sancıları başlıyor kimisi acıktığında kimisi bir şeyi kafaya taktığında vs.Bunlar önemli şeyler ne yap et bunlara dikkat et.Ve kesinlikle bir kaç doktora görün durumu iyice izah et kullandığın ilaçları anlat.

Allah şifa versin çok çok geçmiş olsun bu migren lanet bir şey.
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

aliozel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun.Sizi anlayabiliyorum.Bendede sinüzit kaynaklı ağrılar olabiliyor.Bazen 2 gün sürüyor ve insanı inanılmaz şekilde etkileyebiliyor.Tedavisi konusunda sadece Discovery Channel da bir belgeselde çözümünün olduğunu gösterdi.Yurt dışında kullanılıyor.Omuriliğinizden beyninize giden sinirlere operasyon yapılıyor.Vücudunuzdan 2 adet incecik kablo takılıp bir cihaza bağlanılıyor.Siz ağrının başlıyacağını hissettiğinizde tuşa basıyorsunuz ve alet sinir sisteminizi uyarıyor.Bu uyarımla ağrıyı başlatan etki ortdan kalkıyor ve ağrı olmuyor.Ben bunu 2 sene önce izlemiştim.Büyük bir ihtimalle teknoloji geliştiğinden o alet bir şekilde kablosuz vs yapılmıştır diye umuyorum.Çok çok geçmiş olsun.
    Legen...wait for it...dary!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada şimdi okudum aynıları bende de oluyordu deli gibi baş ağrısı gözün bulanık görmesi bi süre sonra kusuyordum bende Avelox 400 ü bi kullanın bence derim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    doktorun verdiği ilaçlar bunlar zaten .. malesef epey ileri safhada .. geçici değilde ameliyatta olsa , riski de olsa kalıcı çözüm bakınıyorum .. yurt dışı vs ameliyat falan bakınıyorum ..

bunu gören bilen varmı .. nedir ne değildir ..

| Dr. Emel Gökmen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bide şöyle birşey var :

İngiliz uzmanların tesadüf eseri buldukları bir tedavi yöntemi migrenin tarihe karışmasını sağlayacak. Risk oranı çok düşük basit bir kalp operasyonuyla bugüne kadar tedavisi bulanamayan migrenden kurtulmak mümkün olacak.
    Migren Tedavisi İngiliz bilimadamları bundan 20 yıl önce kalbi delik olan (PFO hastası) dalgıçların aynı zamanda migren hastası olduğunu keşfetti. Yani bu kişilerin kalbinin iki üst odacığı arasındaki kulakçık kapanmıyordu. Uzmanlara göre bu kanın tamamen filtre olmasını engelliyordu. İçinde pıhtılar olan kan da beyne gittiğinde migren ataklarına neden oluyordu.
    Ancak bu dalgıçlar kalp ameliyatı olup kapakçığın doğru çalışmasını sağladıklarında migren ataklarının da tamamen durduğu dikkat çekti. İşte o günden beri devam eden araştırmaların ardından İngiltere’deki King’s College doktorları 200 kişi üzerinde ameliyat yoluyla migren tedavisini denemek için izin aldı. Eğer deneyler başarılı olursa ilk kez migreni tamamen ortadan kaldıracak bir çözüm üretilmiş olacak. Şu andaki tüm migren tedavileri hastalığı değil şikayetleri ortadan kaldırmaya yönelik.

Read more: Migren Tedavisi | Estetik Ameliyatı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TURBONUR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu arada şimdi okudum aynıları bende de oluyordu deli gibi baş ağrısı gözün bulanık görmesi bi süre sonra kusuyordum bende Avelox 400 ü bi kullanın bence derim
    doktoruma bununla ilgili bi danışıcam .. saol ..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun mide bulantısı hariç bendede sık sık aynı belirtilerle ağrılar oluyor doktora gitmedim ama çok kötü bi durum geçmiş olsun tekrar acil şifalar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bendede var,geçen sene kötü olmustum gözümü açamamıştım,arkadası aradım gecenin bi yarısı hastaneye götürdü,serum filan abone olmustum bi ara.gece giderdim o serumdan yapın diye en son doktor dedi gençsin zararı olur oksijen verelim olmazsa yine serum yaparız,oksijen maskesi taktılar o da rahatlatıyor biraz,ölü gibi giderdim hemen düzeltiyordu serum,uyusturucu etkisi varmıs,bi ara uyusturucuyu bile merak ettim bu migren yüzünden ,bir de uyutucu etkili olanı varmış hemşireden allah razı olsun karanlık bi odaya koydu beni 2 saat filan uyumusum.benimki senin kadar değil,2 gündür yine var,genelde ilginçtir en iyi vermidon kesiyor benim ağrıyı,aç kalmaya gelmiyor.
    bana geçen sene anti depresan verdiler,migren tedavisinde işe yarıyormuş 6 ay kullan dedi doktor,37.5 mg la basladık 1 hafta sonra 75 e geçtik,2-3 ay kullandım,uyuyup duruyordum,kilo da aldım hala da alıyorum bırakmama rağmen.düşünürdüm askerde migrenim olduğunda napcam diye.
    benim çocukluğumdan beri vardı doktora giderdik ağlardım,doktorlar besin zehirlenmesi derlerdi,şimdi migren olduğunu çok iyi biliyorum.öyle doktormu olur
    ben evimi değiştirdim,büyük ölçüde etkisi oldu,kesinlikle uykumu bölecek birşeye katlanamam,açlığa,keskin bi parfüm kokusuna gelemem.
    benim bildiğim kesin çözüm yok,geçen çözümü bulundu filan deniliyordu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı quicktime Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun mide bulantısı hariç bendede sık sık aynı belirtilerle ağrılar oluyor doktora gitmedim ama çok kötü bi durum geçmiş olsun tekrar acil şifalar.
    sendeki sinüzitdir büyük ihtimalle

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arfy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    doktoruma bununla ilgili bi danışıcam .. saol ..
    birde böyle ılıkdan birazdaha sıcak duşa girin o duş başlığını kafanızın ağrıyan yerlerinde uzaktan gezdirin öyle olunca ben kendimi direk duşa atıyordum boyle olunca daha cabuk geçiyor

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)