User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
26 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: FIA Motor Geliştirmeyi 10 Yıl Süreyle Dondurdu !

Eriador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Angry FIA Motor Geliştirmeyi 10 Yıl Süreyle Dondurdu !

Bugün Paris'teki FIA Merkezinde toplanan Dünya Motor Spor Konseyi, Formula 1'de motor geliştirme çalışmalarını 2008'den itibaren 10 yıl süreyle dondurdu.

Konsey'in bugünkü toplantısında oybirliği ile aldığı bu kararın, böylesine uzun süreli bir dondurma kararına karşı olan bazı üreticiler tarafından onay görmeyeceği bekleniyor. FIA'nın konuya ilişkin olarak yaptığı resmi açıklama şöyle:

"2008 yılından başlamak üzere, Formula 1'deki motor geliştirme çalışmaları 10 yıl süreyle tamamen dondurulmuştur. Ancak 5 yıl sonra, tüm tarafların oybirliği ile kabul etmeleri ve iki yıl öncesinden ihbar edilmek koşuluyla, bazı değişikliklerin yapılması mümkün olabilecektir. Motor geliştirme çalışmalarının tamamen dondurulması, halen geçerli olan kurallardaki gibi, bazı motor parçalarının geliştirilmesini de engellemektedir."

Motor geliştirme çalışmalarının çok uzun süreli dondurulmasına başından beri karşı olan bazı üreticiler, daha fazla çevreci teknolojilerin lanse edilebilmesi amacıyla kısıtlı değişikliklerin serbest bırakılmasını önermişlerdi. Ancak bugün onaylanan kararda bu önerilere hiçbir şekilde yer verilmediği görüldü.

alıntıdır ...

ya bu fia iyice bunadı ilk v10 ları düşürttürdü v8 şimdi de gelişim yasak olurmu böle şey saçmalık F1 in doğasına aykırı bu bodykit cilerin yarışını izlicez herhalde ... son teknoloji harikası motorları görmek istiyoruz bırak kardeşim serbest adamları saçmalık ya ...
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaw yarış dediğin mücadele ile olur hayır onu geçtim. motoru kötü olan kişiler napıcak. kendini geliştiremiycekmi. hep sonuçlar benzermi çıkacak. amaç ne şimdi burada mantıklı bi amacı varmı bunların.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

facia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    naapcanı sasirdi börni amca ... Ama böyle devam ederlerse takımlar f1 adı altında diilde kendi organizasyonlarını kurma girişimlerine başlayabilirler
    Everyday I ** Çapulling!!!

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Heralde amaç yine maliyetleri düşürmek adına çünkü yıllardır yapılanlar hep maliyetleri düşürüp ufak bütçeli takımlara daha fazla şans tanınmasıydı ama iyice zevksiz bir hal almaya başladı.

@ facia , zaten takımların F1 dışında kendi organizasyonlarını kurma gibi bir olayları vardı ama en son ne oldu ne bitti takip etmedim uzun zamandır.

1.6 VTi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tabi ya geliştirmeyi yasaklasınlar... Sonra ABS-ASC-EPS,...vb sistemler geliştirilmesin

Benim de aklıma artık F1'in 10-15yıl içinde bitirilip yeni bir oluşuma geçilmesi fikri geliyor bu gelişmelerden dolayı ama F1'i bitirmek kadar mantıksız bir düşünce de bilmiyorum açıkcası... Bu motor geliştirme yasağı kalkmazsa eğer 1-2 sene sonra F1'in de tadı kalmaz...
    Beni sallamayanları ARTIK ben de sallamıyorum. Muhattap olmaya tenezzül etmeyenlere selam olsun, siz olmasanız da olur, GERÇEK DOSTLARIM bana yeter.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi anlamadığım. bütün firmaların motor geliştirmesi yasak. şu an iyi durumda olan 10 yıl boyunca öle olucak. düşük bütçeli takımlar geliştirmeye devam etsin deseler bir nebze. mantıksız mantıksız mantıksız.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

MiaMi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alternatif lig gundeme gelecek ve hayata gecirilecek. Tekelcilik kalkacak. Bu tesvikleri arttiracak. Cok ince hesaplar yatiyor bence bunun altinda.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    börni babanın eğlence parkı haline geldi formula1. A1 izleyelim bundan sonra , daha iyi.

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Düşük bütçeli takımların çoğu zaten güçlü takımlardna motor desteği alıyor,bir şekilde belki güç dengelerini eşitlemeye çalışmayı amaçlıcaklar ama birsürü ıvır zıvır var daha aerodinamisi falan filan,yine bariz farklar olucak tabi.

uğur üzülme okadar o dediğin sistemler gelişir hepsi,daha birsürü motorsporları dalı var,örnek lemans,adamlar dizellerle gazlıyorlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Düşük bütçeli takımların çoğu zaten güçlü takımlardna motor desteği alıyor,bir şekilde belki güç dengelerini eşitlemeye çalışmayı amaçlıcaklar ama birsürü ıvır zıvır var daha aerodinamisi falan filan,yine bariz farklar olucak tabi.

uğur üzülme okadar o dediğin sistemler gelişir hepsi,daha birsürü motorsporları dalı var,örnek lemans,adamlar dizellerle gazlıyorlar
    orası öyle de kanka yani ya Tayfun'un dediği gibi alternatifler ortaya çıkacak ve herşey daha güzel iyi, daha rekabetli olacak ya da benim dediğim gibi kısır bir döngüye girecek... ne bileyim inşallah arkasında yatan planlar güzeldir de birşeye değer bu çekilen sancılar... çünkü değişimlerde çekilen sancılar gerçekten değişim sonrası güzel olacaksa değer, umarım kaş yapayım derken göz çıkarmaz amcalar
    Beni sallamayanları ARTIK ben de sallamıyorum. Muhattap olmaya tenezzül etmeyenlere selam olsun, siz olmasanız da olur, GERÇEK DOSTLARIM bana yeter.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    seneye TC de kalkıcak gelişmede yok ... bol bol spin görcez anlaşılan

bir zamnlar F1 motor ları için atmosferik sanat eserleri denirdi dünya motorsporlarında rakipsiz motorlardı anlaşılan birileri bundan rahatsız oldu ...
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

1nsane
    Misafir
    Yarış zaten aerodinami yarışıydı. Spyker Ferrari motoru kullanıyor ve görüyoruz olanı. Bence yerinde bir karar. Hatta keşke tek tip motor kullanılsa.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    saçmalıo bunlar yaa....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 1nsane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yarış zaten aerodinami yarışıydı. Spyker Ferrari motoru kullanıyor ve görüyoruz olanı. Bence yerinde bir karar. Hatta keşke tek tip motor kullanılsa.

spyker 2007 yılında 2007 ferrari motoru kullanmıyor du 1 sene hatta beğzen 2 sene öncekşi motorları satıyorlar

Berent.t - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    F1 out
    DORİFTO in

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı brt51 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    F1 out
    DORİFTO in
    hehe doğru walla iyice yaygınlaşmaya başladı, Mustafa'nın da çalışmalarıyla Türkiye'de de başlıcak kısmetse

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tabi olmm yalan o formula falan filan bitti o işler hepsi Ayrton Senna defteriyle birlikte kapandı şimdi zaman Keiçi zamanı.. boşluk buldunmu tamam ver yanı ver coşkuyu gitsin Uğurcum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hahaha asker dönüşü bir RWD mi beklicez senden yoksam Berent'im

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada gerçekten FIA ne yapıcağını şaşırdı.. ki artık bencede F1 in hiç zevki çıkmıyo benim fikrimce..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)