User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
87 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Satmalı mı, Satmamalı mı?

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question Satmalı mı, Satmamalı mı?

91 model, severek bindiğim, orjinal bir İntegra'm var. Ondan aldığıım hazzı başka çoğu yeni model araçtan alamıyorum. Onunla uğraşmayı seviyorum. Arada sırada parça sıkıntısı çekmek canımı sıksa da önce çıkmacılara selam edip hal hatır sorduktan sonra, amerika yolları taştan deyip rötarlı da olsa parçamızı buluyoruz. Lakin;

Yıl sonuna doğru 7-8 ay süreli yurtdışı görevine gidiyorum. Dönüşte muhtemelen İstanbul merkeze geçeceğim. Ankara'da hertürlü işimi halledebileceğim eş-dost servisler vardı. İstanbul'da bu işler zor olacak tabi ki. Ayrıca İstanbul trafiğinde de kaskosuz araca binmek riskli geliyor bana. İntegra'nın da yaşı *****. Kasko hak getire...

Bu durumda ihtimaller şunlar;
    - Gitmeden arabamı satıp, döndüğümde sıfır, dizel C segmenti birşeyler alabilirim. Lakin gerek yol tutuşuyla, gerekse tarzıyla integramı ararım diye düşünüyorum.
    - Arabamı kapalı bir garaja çekip döndüğümde İstanbul'da bir şekilde İntegra'ma binmeye devam edebilirim. Bu durumda modifiyeye de bütçe ayırabilirim. Ama İstanbul'da muhtemelen garaj ve servis sıkıntım olur. Şimdiki kadar arabama zaman ayıramayabilirim. Sadece haftasonları binebilirim arabama.
    - İntegra ikinci aracım olur. Küçük, dizel, az yakan B segmenti bir araba alır, şehiriçinde binerim. Bu durumda da iki aracın masrafları ve çoğunlukla yatan bir araba beni yorabilir.

Başka alternatifler de türetilebilir.

Ford C-max'im de vardı. İntegra'yı alınca babama verdim onu. Memlekette o biniyor. Geri de almak olmaz. Ama c-max tecrübemde gördüm ki maliyet kaygısıyla üretilen yeni model otomobiller benim integram kadar dayanıklı, sağlam, uzun ömürlü olmuyor. 20 yaşındaki integramda debriyajından tutun da egsozuna kadar, dinamosuna kadar herşeyi orjinal haliyle sapasağlam çalışırken 2005 model arabanın değişmeyen mekanik parçası kalmıyor.

Bir de işin psikolojik yanı var. Şöyle ki, integraya binince mutlu oluyorum Her gören, her binen arabayla ilgileniyor. Garip bir duygu. Sıfır bir focus, veya corolla sıradan bir şirket arabası olacak hem kendi gözümde hem de herkesin gözünde...

Bir de araba 20 yaşındayken şimdi satmazsam ileride zaman ayıramadıkça dökülmeye başlarsa hepten başıma bela da olabilir bu yaşlı kurt endişesi geliyor bazen aklıma.

Genel vaziyeti özetlemeye çalıştım. Sizce bu durumda hangi seçenek daha mantıklı? Ne yapmalı? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabamı kapalı bir garaja çekip döndüğümde İstanbul'da bir şekilde İntegra'ma binmeye devam edebilirim. Bu durumda modifiyeye de bütçe ayırabilirim. Ama İstanbul'da muhtemelen garaj ve servis sıkıntım olur. Şimdiki kadar arabama zaman ayıramayabilirim. Sadece haftasonları binebilirim arabama. Madem cok seviyorsun arabani bir sekilde elinde tutmaya calis.Ayrica Ist;da garaj ve parca sikintisi yasayacagini sanmiyorum.

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstanbulda da honda servisi cok teg kullanan arkadasta cok istanbulda servis ve parca yönunden sıkıntı yasıyacagınızı sanmıyorum.
    modeli ve motor hacmi yuzunden yıllık vergisi sizi üzmez.
    sadece sigorta için cok para yatırıcaksınız yıllık 300tl civarı bu sıkıntı olabilir.
    ayrıca satsanız 10-11 lira para eder o para eklenerek alıcagınız arabadan bu kadar keyif alabilirmisinz bilmem bir baglılık sözkonusu
    ben olsam durumum iyiyse aracım orjinal satılmaya değmiyecek bi aracsa saklamayı düşünürüm kullandıgım sürecte yurtdısından getirdiğim parcalar ile revize ve güncelleme yaparım
    www.vava.cars
    Lapiztes mk7R

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    düşünmeden ikinci bi dizel arar ve integramı muhafaza etmeye devam ederdim.(nası seviyosam integraları sahiplenmişim 5 dakkada , integram demişim )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslında benim de düşüncem tutmaktan yana. Ama dönünce iş temposu çok daha yoğun olabilir. Araba benim için sadece bir ulaşım aracı konumuna gelebilir(ki bu benim hayatımın geri kalanını mutsuz bir şekilde geçirmeme sebep olur )

Ama açıkcası oybirliğiyle herkesin "satma dursun" diyeceğini düşünmemiştim Belki birileri "ne yapacaksın o külüstürü, sat gitsin" der de aklımı çeler diyordum Yoksa bizim tegle gönül rızasıyla ayrılacağımız yok.

_FrKn_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu kadar sevdiğim arabamı satmazdım heralde . istanbuldada aynı kolaylık sağlanılır bi süre sonra.

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    istanbulda belkide yedek parça işini daha rahat çözebilirsin abi, ben olsam bu kadar sevdiğim arabam olsa satmam açıkçası hele ki mutlu oluyorsan içine oturunca bile, o duygu paha biçilemez birşey bana göre

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dostlar, kıymetli yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkürler. Genel eğilim satmamak yönünde anlaşılan.

Şöyle kaba bir hesapla, araba ikinci araç olarak yatsa bile senelik masrafı herşey dahil 500-1000 tl arasında olacak ki makul bir seviye sayılabilir.

Varsa diğer arkadaşların yorumları, okumaktan memnun olurum.

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dostlar, kıymetli yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkürler. Genel eğilim satmamak yönünde anlaşılan.

Şöyle kaba bir hesapla, araba ikinci araç olarak yatsa bile senelik masrafı herşey dahil 500-1000 tl arasında olacak ki makul bir seviye sayılabilir.

Varsa diğer arkadaşların yorumları, okumaktan memnun olurum.
    sigara kullanıyorsan 1 yıllık sigara parasından daha uyguna çıkıyor yani abi bak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sigara kullanıyorsan 1 yıllık sigara parasından daha uyguna çıkıyor yani abi bak

Sigara kullanmıyorum. Bu integra da benim kötü alışkanlığım der sineye çekerim artık n'apalım...

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    satma bence... ben sattığıma pişmanım integramı şahsen... ama durumlar bunu gerektiriyordu
    1991 HONDA CRX - TOTALLED
    1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
    1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
    1990 HONDA CIVIC EF - SOLD

85-92 OLDSKOOL COMING SOON

JDM VTİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende sattığıma pişmanım, satma derim abi, teg gerçekten çok çok iyi bir araba.

He bu arada gti-6 yı aldığım için de çok şanslıyım diyorum o konuda da yanlış anlaşılmasın sadece ikisini aynı anda tutmak hiç fena olmazdı
    Bazen ne kadar küçük olduğunu anlamak için iyice yükseğe çıkmalısın

ERkut 205 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kullanımı ve hazı sizde bukadar bağımlılık haline gelmiş aracınızı muhafaza etme şansınız var ise,bunun yanında dizel temiz bir araba ile günlük işlerinizi görebiliyor iseniz varsın dursun 2. arabanız olarak
    //// PEUGEOT SPORT
    Peugeot 205 Gutmann Mi-16 & LeMans İskandinavian Market

CinAli_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla kardeşim bence arabanı seviyorsan satma sonra çok pişman olacaksın satarsan. bide tabi çok zorlamayacaksa maddi durumunu. ben sattım sattıktan sonrada binpişman mı diyim lanet mi ettim diyeyim çok pişman oldum ki komple motorunu felan sfırlamıştım temiz 10 sene rahat binerdim. çok seviyordum benimde aracım 1994 model Accord Ex'ti. o arabanın konforunu rahatını sıfır araba aldık onda bile bulamadım öyle diyeyim. TEG içinde Parça konusunda istanbulda ankaradan daha az sorun yaşarsın bence ve servisler ankarada 2-3 servis dışında anlayan eden yok arabalardan. Parkıda çok dertme sevdiğin arabandan vazgeçme cidden çok üzülür pişman olursun.
    feel is everything

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yanına üst segment bir dizel alabiliyorsanız kalsın. Ama alt segment dizel alabilirseniz ancak yanına bence satın ve üst segment bir dizel alın.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanına üst segment bir dizel alabiliyorsanız kalsın. Ama alt segment dizel alabilirseniz ancak yanına bence satın ve üst segment bir dizel alın.
    Açıkcası döndüğümde muhtemelen C segmenti bir şirket aracı haftaiçi kullanımımda olur. İkinci bir araca ihtiyacım da kalmayabilir bu şekilde.

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence aranzda böyle bi bağ varsa aracnızı satmayın istanbuldanda bu kadar korkmayın trafik vardır ama ankaraya göre daha tecrübeli şöförleri ve şeritli yolları vardır. kaza nezaman nerede gelicek bilinmiyor il seçmez yani.
    (kimse ankara fanatikliği yapmasın yanlısa cekemsin yazdıgımı 2008de 1ay kaldık ve cok sıkıntı cektik yol konusunda üstümüze kıranlar solda sellektör attıgında frene basp duranlar şerit olmadıgı için yolda üstüne doğru gelenler bazı kırmızı ısıkda duruyorz diye sellektör atıp camdan el cıkaranlar vardı )
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki arkadaşlar, Ankara'da arabayı yaklaşık 7 ay kadar nereye bırakabilirim sizce? Eşden dosttan bakınıyorum kapalı apartman garajı olan var mı diye ama... Olmadı bir otoparkla anlaşırım. Daha pratik bir alternatif var mıdır?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gülü seven dikenine katlanır sevgili o.b.k. Zaten genel müdürlüğe geçersen sana kiralık olarak bir araç ve ayda kullanman gereken bir yakıt tutarı verilir. Bu durumda kasko bakım masraflarını da kiralama şirketinin üstünde olur. Ha oldu ki şirketin sana araba vermedi. En güzel iş İstanbul trafiğinde rahatça manevra yapabildiğin rahatça sokak arasına koyup gidebileceğin ve rahatça park yeri bulabileceğin bir dizel/lpg li araçtır. Bana kalırsa da bunu satma ve kendine otomatik vites küçük bir dizel al gitsin(derim). Ki İstanbul'a gidiyorsun. Hiç belli olmaz. İstanbul'da ileri yıllarda bir İntegra hastası gelip ne güzel bakımlı araba hoca bunu bana sat ben de senin gibi bakayım der o zaman da satabilirsin. Hakkında hayırlısı olsun.

Edit: Arabayı KKM nin oraya dip köşeye çeksen bile 7 ay boyunca kimse sallamaz. Arada tozunu falan alsın arkadaşların yeter Ben de kontrol ederim dilersen.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)