Arkadaşlar boya ile ilgili fikinizi alıcam.Şon durumu ufak bi özet geçeyim.
Bileniniz vardır , w126 560 sel sahibiyim.Zaman el verdikçe görebildiğim her eksikliğini , tıpatıp ojjinali haline getirme kaygısı olmadan , kendi zevkim doğrultusunda yenilemek üzre çalışıyorum.Başlarda biraz keyfini sürmek amaçlı motor topandıktan sonra çatlaksız kahverengi torpido bulup iç mekan lacivertine boyatarak takmak ; ve ahşap aksamların üzerini 3m carbon kaplamak harici bi değişikik yapmayıp kış boyu kullanmıştım.Ama zaman geçince en ufak detayına kadar inip iç mekanda hatrı sayılır bi revizyona girdim diyebilirim.
Bu zamana kadar yapılan işlemlerin konusu aşağıda..
http://www.techturkey.com/forum/otom...26-560sel.html
İç mekan parçalarını , cevizlerini komple siyah ahşap deseni ile yeniledik , kokpiti konsolu kapı içi üstlerini , kemer ve tavan direklerini , direksiyon simidi ve göbeğini dikişli deri kapladık , kapı içi ortalarını ve koltukları mercedes carlsson un baklava dilimi dikişini kullanarak yeniledik.w220 kasa s ve cl 600 den çıkan 17 inç 8 delik diye tabir edilen , çok fazla bulunmayan , mercedesten çok german style cı golflere takılanama benim çok hoşuma giden bi jant aldım.Taban halısını söküp tüm detaylarıyla evdeki halıdan daha temiz bi hale getirip kuruttum...Ama bu paragrafta saydıklarımın hepsi şuan araç üzerinde değil , evde ve depoda İş güç yazın çıkılan seyahatler vss derken biraz ihmat ettik .Aslında bu saydıklarımı takmak ve toplamak jant lastik hariç bir veya iki gün.
Ama bu kadar açılmışken kaporta boya içime sinecek biçimde yapılmadan iç mekan parçalarını takmaya gönlüm el vermedi...Beklettik.Şuan içi bomboş , heryerinde ilginç örümcekler , ama yaptırdığımız parçaları her görüşümde yavaş yavaş dirilteyim diyorum tekrardan.Şimdi ilk etapda helal süt emmiş , insan bi kaporta boya ustası bulucaz ve teslim edicez aracımızı.İstanbul beylikdüzü civarında , esnaflığı insanlığını öldürmemiş , işinin ehli bir usta aranıyor...
Sorum şu ; komple boyanacak bi araçta renk değiştirmenin zorluğu varmıdır? (komple boyanması için komple astarlanacağını düşünüyorum.Astar atılacağı içinde astarın beyazını kapatmak için de eski renk le yeni seçilecek bi renk aynı zorlukta işlem gerektirir diye düşünüyorum doğrumudur??)
cevap evet se sizden istediğim renk tavsiyesi...İç mekan rengi lacivart olduğu için diğer renklere çok fazla sıcak bakmıyorum boyadada.Açık maviden koyu laciverte kadarki renk yelpazesinden sizce bu araca yakışacak renk hangisidir?W126 veya başka mercedesler ; veya başka araçlar üzerindeki hallerinin resimlerini paylaşmanızı istiyorum...Belki beyazda olabilir , tampondan itibaren etek altı hiza koyu gri olmak kaydıyla...
Ayrıca pakolarım (yani aracın tampon hizası etek altı plastik aksamı ) araç rengiyle aynı şuan.İlk başlarda hoşuma gitsede zamanla diğer w126 larda gördüğüm renk kombinasyonları ; pako araç renginin farklı olması ile ilgili yeşil ışık yaktı aklımda.Açık renk gövdede o rengin biraz koyusu pako ; koyu renk gövdede aynı rengin biraz koyusu pako , veya beyazda koyu gri pako kombinasyonları yavaş yavaş gözüme hoş gelmye başladı...Sizce pako araçla aynı renk mi olmalı yoksa bir açık veya koyu ton mu?
((Bu arada renk tavsiyelerinizi orjinaline yakışacak , w126 da orjinalde bulunan renkler üzerinde vermek zorunda değilsinz.Lacivert tonları arasından ; yaptığım değişiklikler doğrultusunda aracımıza en çok yakışabilecek tonu arıyorum.Bahsettiğim jantın flanşla dışa çıkarılarak ve araç basılarak takıldığını düşünerek alayım tavsiyelerinizi Ayrıca ızgara peteği siyah olacak , duruma , araç rengine göre sinyaller turuncusu ile de değiştirilebilir...hatta mümkünse photoshop bilen arkadaşlarımız varsa resim yollayıp onun üzerinde değişiklik yapabilirsek çok memnun olurum.Hem bittiğinde nasıl bişey olacağını görmüş oluruz. ))