yaşım 28 ve sırt tarafımda hafif bir kamburluk (kifoz) var. Belli bir yaştan sonra kamburluk için üretilen korsenin fayda etmediğini cerrahi tedavi gerekli olduğunu okudum.konu hakkında bilgisi olan var mi?
yaşım 28 ve sırt tarafımda hafif bir kamburluk (kifoz) var. Belli bir yaştan sonra kamburluk için üretilen korsenin fayda etmediğini cerrahi tedavi gerekli olduğunu okudum.konu hakkında bilgisi olan var mi?
bende kambur durmaktan hiç hoşlanmıyorum iş yerinde pc başında okuldaykende şartlardan dolayı bazen bi farkediyorum iki büklüm kalmışım
spor faln yapmasak herhalde şimdiye çok kotu hal almıştık
bu kamburluğu engellemek için antreman hareketleri bilen varsa konuda paylaşırsa sevinirim
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
bende bu dertten muzdaripim düz otursam bile sırtım kamburlasıyor dikkat etmeye calısıyorum sırtımı yaslıyorum hep bi yere
www.vava.cars
Lapiztes mk7R
Az da olsa bende de var boy 1.90 olunca herşeye egilmek zorunda kalıyorumönlemek için yüzmeyi ve bi kaç hareket önermişti doktor bana ileri seviye olanlar mutlaka görünsün.
PLANK (Egilme Onleyici)
Kollarinizin dirseklerinizin altinda kalan bolumu yere temas edecek sekilde sinav pozisyonu alin.
Vucudunuz duz bir cizgi olustursun. Bu sekilde 30 saniye bekleyin. 3 set yapin.
YAN PLANK (Dondurme Onleyici)
Sol tarafiniza donun ve sol ayaginizin disiyla sol dirseginizin altinda kalan bolum yere degecek sekilde pozisyon alin.
Bu sekilde 30 saniye bekleyin. Aynisini diger tarafa dogru tekrarlayin.
Her iki tarafa ikiser set yapin.
Hareketler cok kolaymis gibi gorunebilir ama bir deneyin bence.. Ben faydasini kisa zamanda gordum bu ara yapmayi birakmistim ama baslik vesile oldu yeniden yapmaya baslarim.
dik yurumeye calıs kamburluk degıl boynun onde olması senınkı sanırımdık yuru ve gogsunu cıkartarak yuru alıstır
www.honda-tech.com
Saglık sorununu bence forumda degılde kuruluslarda arayın..Fıkır edınıp burdan(belkı yanlıs bırsey bıle yapabılırsınız) bırıne ıyı gelen sıze ıyı gelmeyebılır,belkı sorununuz baska olabılır..Gecmıs olsun herkese
- K -
________
Dr.Ecu
Benim sırtım düz ama yürürken(özellikle öğrencilikten dolayı ağır çanta vs.) ve uzun yürüyüşlerde boyyun öne geliyor
Buna varmıdır öneri?
İnstagram : onebimmerstory
aynen ya bende dik duramıyorum,kafa önde gidiyorum,nasıl kurtulcaz bu sorundan
Murat CANTÜRK
Trafik ve Kasko teklifleri için lütfen pm mail atınız.
Renpar Sigorta
info@renpar.net
Aynen bendede var hafif kamburluk dikkat etmeye çalışıyorum ama nafile unutuyorum gidiyor..
Korse işe yarıyormu?
Anladıgım kadarıyla sorun aramızda birçok arkadaşımızda var.Netten okudugum bilgilere göre kamburlugun derecesine fizik tedavi ile giderilmezse ameliyatla platin takılarak da düzeltilebiliyormuş vucut.Hep bu pc başında uzun süreli oturmaktan oldu bende ki.O nedenle birkaç gün içinde ortopediye muayene olmak için gidecem
kambur durmaya okadar alışmışımki dik durunca belim ağırıyonolcak bılmıyorum aklıma geldıkçe dık durmaya çalışıyorum
DR. OWL
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)