|
|
#1 | ||||
![]()
Otomobil: bırçetimin patronunun nissan x-traili - caddy si - doblosu - bırçetimin integra - kendimin sedan ef
|
beyler formülle ilgili bir sıkıntım var, anlayanınız vardır eminim.
aşağıdaki tabloda sarı ile boyadığım nm karşılığı yazan yere öyle bir formül girmem lazım ki, denye yazan yere değer yazdığımda (9000/yazdığım değer) ne yazan yere yazdığımda (yazdığım değer*1,693) olarak hesaplaması, fakat ben sadece (denye) yazan yere yada (ne) yazan yere yazacağım. ikisine birden yazmayacağım. örnek vermek gerekirsem eğer, denye için (9000/300) yazdığımda çıkan sonucu nm karşılığı yazan yerde göstersin veya (16*1,693) yazdığımda çıkan sonucu nm karşılığı yazan yerde göstersin, hatta nm ide katmam lazım işin içine onada formül olarak (1*yazdığım değer) ozaman 3 formül olmuş oluyor aynı satıra ![]() bilmem anlatabildim mi ![]() ![]() aşağıdaki tablo daha açıklayıcı olur zannedersem. d yazan yerlere ben elle değer gireceğim. aşağıda her satır için olması gereken formülü verdim, sonuç ??? işareti olan yerde çıkması lazım dediğim gibi 3 satırıda aynı anda kullanmayacağım.
__________________________________ PRO STOCK GARAGE
Son Düzenleyen despe; 31-10-2011 10:11. |
||||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Olsa Fena Olmaz..
|
bende merak ettım. nasıl olacagını cunku aynı satıra 2 formul yazmaya calısıyosun. yada baska satırlarda calısıp oraya sonucları getırmen lazım.
benım bıldıgım bu kadar ama emınımkı daha cozum gelecektır. __________________________________ *Çirkin araba yoktur, Pahalı yakıt vardır... |
|
|
|
|
|
#3 | |
![]()
Otomobil: bırçetimin patronunun nissan x-traili - caddy si - doblosu - bırçetimin integra - kendimin sedan ef
|
başka satırlarda çalışıp sonucu oraya getirmekte aynı kapıyo çıkmıyo mu
![]() formuül buradan devam edecek daha, nm karşılığı satırları sonuç alınarak çarpma işlemiyle devam edecek. __________________________________ PRO STOCK GARAGE
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
![]()
|
hatta nm ide katmam lazım işin içine
onada formül olarak (1*yazdığım değer) ozaman 3 formül olmuş oluyor aynı satıra
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: FN2
|
kanka kağıt üstünde yap eskiden exelmi varmış
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: civic si
|
komutlar arasında or kullanırsan yapabilirsin
formüllere bakmayalı 4 5 yıl olmş hatırlıyamadm yaw
|
|
|
|
|
|
#7 | ||
![]()
|
![]() direk formüller arasına or mu yaayım ? __________________________________ PRO STOCK GARAGE
|
||
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: Honda 98 Vti
|
Emre açıklayıca ol birazdaha bişi anlamadım yazdığından.
Ne ye yazdığın değeri bişiyle çarpıp sarı yere otomatik mi yazsın istiyorsun.? |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: civic si
|
sen tam olarak a dan b den c den ne istediğini matamatiksel olarak yaz förmüle dönüştürürz burda
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Honda 98 Vti
|
Aynen
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: --
|
Bi de başında if kullanırsan dadından yinmez
![]() If ( X satırı boşsa şu formülü yap ) or ... Şeklinde baglamanı söylüyor. ama bunu yapabilmek için hücrenin boş olup olmadıgını kontrol etmen gerekiyor. maalesef excel'den anlamıyorum ama genel algoritma bu şekilde
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: Bravo HGT
|
benzer bir durum için EĞER komutu kullanıyorum ben. işini görebilir belki
__________________________________ Kaan http://img830.imageshack.us/img830/2295/imzah.jpg www.retamuhendislik.com.tr |
|
|
|
|
|
#13 | |
![]()
|
hacı daha neyi açıklayayım
![]() DENYE YAZAN YERE DEĞER YAZDIĞIMDA (burada kullandığım 9000 sabit sayı) ÖRN : denye yazan yere 300 yazayım, o bana sonucu sarı ile boyadığım nm karşılığı yazan yere (9000/300) olarak versin, ama öyle bir formül olsun ki NE yazan yere yazdığımda (1,693 sabit sayı) örn : NE ye 16 yazdım diyelim (16*1,693) olarak hesaplayıp sarı ile boyalı nm karşılığı yazan yere versin, vi ilave olarak NM yazna yere yazdığımda (buradaki 1 sabit) örn : nm 4 olsun (1x4) olarak çıkan sonucu NM karşılığı yazan yere çıkarsın. bu 3 satırı aynı anda kullanmayacağım, ya denye yzan yere, ya ne yazan yere, yada nm yazan yere yazacağım. daha nasıl açıklayayım aga
|
|
|
|
|
|
|
#14 | ||
![]()
|
ama eğerle mi olur, if le mi olur neyle olur bilemiyorum ![]() eğer le olmaz diye düşünüyorum. gerçi eğer formülünün tam nasıl kullanıldığınıda bilmiyorum
|
||
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: Olsa Fena Olmaz..
|
oyy oyy cok guzel arkadaşlar formul olayı benım hep aklımda gelıstıreyım daha da dıye dusunuyorum nasıl yapılabılır.
aslında aynı kapıya cıkıyo dedıgın gıbı. de su an kendımı veremedım aslında yapılabılır urasmak lazım kı zaten gelms cozumler if ve or olayları finishim yapar
__________________________________ *Çirkin araba yoktur, Pahalı yakıt vardır... |
|
|
|
|
|
#16 | |
![]()
|
ben TR excel kullanıyorum bunda eğer geçiyor En ise o zmn IF kullancan
__________________________________ Kaan http://img830.imageshack.us/img830/2295/imzah.jpg www.retamuhendislik.com.tr |
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
|
su adreste kullanımıda var
excel.gen.tr __________________________________ Kaan http://img830.imageshack.us/img830/2295/imzah.jpg www.retamuhendislik.com.tr |
|
|
|
|
|
#18 | |
![]()
|
hadi herşeye çözüm bulan tt bunada bi el atın
![]() bende pek anlamıyorum formül işlerinden ![]() birinin al bu demesi lazım
|
|
|
|
|
|
|
#19 | |
![]() |
__________________________________ PRO STOCK GARAGE CNC MACHINE WORKS gidiyormuştu var birde muştulu geçmiş zaman... cumle içinde kullanımı... muştu bir gün camiye gidiyormuştu... |
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |