|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: ef
|
Aydın'ın Söke ilçesinde bir iplik fabrikasında çalışan Kazım Demir, evinin garajında, saatte 70 kilometre hızla gidebilen otomobil yaptı. AYDIN - Söke ilçesinin Sarıkemer beldesinde yaşayan 33 yaşındaki Kazım Demir, kendi tasarladığı, adını Kazım Demir Tasarım (KDT) koyduğu mini otomobilini 2,5 ayda tamamladığını söyledi. Otomobiliyle Söke caddelerinde dolaştığını, vatandaşların, mini aracına ilgi gösterdiğini ifade eden Demir, şöyle konuştu: ''Söke Endüstri Meslek Lisesi Makine Bölümü mezunuyum. Sarıkemer'de bir iplik fabrikasında sorumlu bölüm ustası olarak çalışıyorum. Araç tasarımı merakım çocukluktan geliyor. Küçükken kartondan veya tahtadan maket araba yapardım. Babam, 'bunlarla ne uğraşıyorsun' deyip verdiği harçlıkları boşa harcadığımı düşünerek maketleri kırıp atar, ben de ağlardım ama merakım büyüyünce de devam etti.'' Demir, geçirdiği rahatsızlık sonrası ameliyat giderleri için otomobilini satmak zorunda kalınca ''Kendi otomobilimi kendim yapabilirim'' diye düşündüğünü söyleyerek, şunları kaydetti: ''Şehir içinde kullanılabilecek basit, pratik bir araç yapmak istedim. Küçük motoru sayesinde yakıt tüketimi az olacak, az yer kaplayacak, park sorunu olmayacak bir araç tasarladım. Motor aksamını ikinci el aldım ve birleştirdim. Kaportasını, iç aksamını, her şeyini kendim yaptım. Çalıştığım iplik fabrikasından kullanılmayan sert plastikleri alarak garajımda tasarımıma uygun şekle getirdim. Bagajı alan daraltmaması için portatif düşündüm. 200 kilogram yük taşıma kapasiteli olan bagaj istenildiğinde kapatılıp açılabiliyor. Önden çekişli bir otomobil oldu. Ağırlığı 180 kilogram olan araçta 125 cc'lik motor kullandım. 5 vitesli otomobilim saatte 70 kilometre hız yapıyor ve kilometrede 10 kuruş yakıyor.'' Demir, evinin garajında, mesai saatlerinden arta kalan zamanda 2,5 ayda tamamladığı otomobilini 2 bin liraya mal ettiğini belirterek, ''İzmir'deki otomobil fuarında aracı tanıtmak istedim ancak ücretsiz yer talebime olumsuz cevap verildi. Yer kiralamaya da maddi açıdan gücüm yetmedi'' dedi. Baba Memduh Demir de oğlunun bu merakına önce olumsuz yaklaştığını, parasını boşa harcadığını düşündüğünü kaydederek, ''Oğlumu artık destekliyorum. Yaptığı otomobille bizi gezdiriyor. Otomobil ilgi çekiyor. Oğlumla gurur duyuyorum. İnşallah bu alanda daha iyi işler yapacak'' diye konuştu. AA __________________________________ "Bazen ulastigin cevaplar daha fazla soruya yol acabiliyor." |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: TT 2.0 TFSI Revo
|
2 demir kaynatıp şase yapan herkese otomobil yaptı diye haber yapmaya başladılar iyice suyu çıktı bu işinde
__________________________________ TTFSI ll34 EL 4466ll |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: is
|
haber oldu ya çoktan bağlamışlardır aracı rahat bırakmaz bizim polisimiz
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Clio rs
|
Böyle çok kişi var yakında bunuda mındar ederler
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: MK4GTI212
|
yaa bu babalar neden önce köstek sonra destek adamı önceden desteklese belki daha iyi işler yapıyo halde olmazmıydı ??
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: E46 M Compact - Corsa Cdti - SYM JET 4
|
hiç yapmasa daha iyiymiş, hatta bu haberi hiç görmeseymişim
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: 2.0R, Corsa cdtı
|
Eskiden böylelerin ebizim mahallede deli derlerdi her mahallede var bunlardan
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: 106GTI turbo gider..
|
Adam meraklaymıs yapmıs bu kadar basit aslında..
__________________________________ BuRSaSpoR |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Astra n-joy-04
|
şerefsizim benim aklıma gelmişti gerçek
__________________________________ Fatih RAMAZANOĞLU |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Yok
|
zonguldakta bi garajda jeep yaptılar adamlar bi tanede porsche tarzı bi araç yaptılar ama bi süre sonra ortalıktan kayboldular,ikiside tamamen el yapımıydı fakat fotoğraf falan yok,kaldı ki sadece şase kaynatıp üstüne bi iki metal ekleyip motor koyanlar araba yapıyorsa ülkemizde çok cevherler var.
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: project microlight
|
taktir ediyorum boş durmamış
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: sedan eg coupe rex sir
|
Bende yapıcam bir gün
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]() |
geçen gun tv de vardı çıkma parçalarla yapmıs köy yerinde kullanıyo motorlu el arabası spec
__________________________________ Satılık RedREX |
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: GOLF MK2 "FADIL"
|
bu ne ya herkez atar gider peşinde, adam boş vaktini kullanmış yapmış kendi hevesi, kendi parası!!! Oturduğunuz yerden anca atın tutun, klavye başında gürleyin. 2 şasi 1 motormuş.Olumsuz yorum yazan herkeze bu sorum_? Siz naptınızda bugüne kadar para verip satın almaktan başka yada baba parası yemekten başka!!! zati olumsuz yazanların yaşı 25ten yukarı değil!
Hemen olumsuz,hemen bi bok atma. Biraz taktir etmeyi öğrenin! |
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: Astra n-joy-04
|
sakin ol şampiyon
__________________________________ Fatih RAMAZANOĞLU |
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: COOPER GP & POLO 1,6 TDİ DSG
|
Hazır yapılmışı varken ne gerek var... nerden baksan 3 lira harcamıştır, 4 liraya aslan gibi şahin var....
|
|
|
|
|
|
#17 | |
![]()
Otomobil: is
|
|
|
|
|
|
|
|
#18 | |
![]()
Otomobil: hangini yazsam daha zengin gösterir acaba?
|
baba parayı verir, oğlu ne alacaksa beğenir gider alır, sonra ben aldım olur adam uğraşmış yapmış zaman harcamış para harcamış emek vermiş belki çok habelik bir durum değil ama emeğe saygı demişler... __________________________________ Bir araba görürsün arabayı hayal edersin, parayı biriktirirsin, sonra ötv'yi ve benzini hesaplamayı unutursun( her gün zam geliyor ) para yetmez, babayı alırsın hevesin kaçar
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: project microlight
|
adam işyerindeki gereksiz parçaları birleştirmiş taktir etmemiz gerekiyor.
parçaları temin etsek kaçımız yürütebilir ki? |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |