|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: tüplü
|
araç km düşürülmesini nasıl anlarız. dreksiyona bak vitese bak gibi şeyler degil elektronik olarak anlamak mümkünmüdür. bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
benım bıldıgım sadece mekanık parcaların eskımesınden anlasılıyor.dosemeler on takım vb
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: Clio rs
|
Geçen bir arkadaş Clio Rs sordurdu Şasi numarasını istedim
Şasi numarasını tanıdık serviste sorgulatttım KM düşürülmüşten ziyade Sol direkten girme ve komple şanzıman değişiminden bir sürü yara bere içinde bilgiyede ulaştım... Allah razı olsun kayıt sisteminden |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: HDI @330nm
|
würth snooper isimli programdan kendi km'eme bakmıştım arasında 8km vardı
Bildiğim kadarıyla bosch kt300 lerde bakabiliyor.
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: GolfPlus
|
Elektronik olarak malesef anlamak mümkün değil: ya geçmiş bilgilerinden yada yıpranmadan tahmini bir km düşünülür.
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
Bazı araçlarda gerçekten çok belli oluyor iç kısımın yıpranması. Araç ne buarada?
__________________________________ 'Songür Garage Team' - 'Utku SELAMOGLU' |
|
|
|
|
|
#7 |
|
TechWorks
Otomobil: billet
|
Bmwlerin bir kismini anlarsin analog gostergeyse tirnaklarindan vs anlasilabiliyor iyi elektrikci anlayabilir
__________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
|
aradıgım bu degil genede sağol...
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
TechTurkey
|
bazı marka/model araçlarda km bilgisi ecu dada kayıt ediliyor o şekilde anlaşılır ancak
ama bazı araçlar ve çok nadirdir bunlar __________________________________ |
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: 3 tane aracım var markalarını yazmak istemiyorum
|
bmw de anahtar okutma muhappeti var die duymustum ordan anlaşılıyor
10-20 bin km düşürseler neyse adamlar 100-200 bin km düşürüyorlar el ınsaf |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: MİNİ Cooper S, Maserati Gran Turismo
|
Bmw mini landrover bunlarda var servise girdiginizde anahtari biryere sokuyolar ve km cikiyo anahtara kayit ediyo ecu uzerinden gercek km yi muhtemelen mercedes de flnda vardir bmw eminim o gruptan
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: focus tdci ghia 109hp 240nm
|
direksiyon ve vites topuzundan anlaşılabilir ama tabi bu parçalar tekrardan deri kaplanırsa o da suya düşer,
geçen gün amerikan park için gittiğim elektrikçiye 1 saat içerisinde 3 araç geldi galericiler bıraktı, 2'si yanan arıza ışıklarını söndürttü, diğeri km.düşürttü. PES dedim. Birde motorun alt kısmında keçelerde,aks körüklerinde vs yağ kaçakları varsa fazla km yapmış demektir. __________________________________ History; 96 corolla 1.6gli 114hp+ 98 civic 1.6ies 120hp+ 00 civic 1.4is 90hp+ 07 focus 1.6tdci 109hp... |
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: 3 tane aracım var markalarını yazmak istemiyorum
|
vala anlaşılmıyor adamlar konsolu torpitoyu öyle bir boyuyolarki eskiyen düğmeleri yenileriyle değiştiriyorlar koltukları yeniletiyorlar direksiyonun kaplamasını falan filan neleri var bir bilseniz
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: Bakıyoruz Bir şeyler
|
bmw 2 yere kayıt yapar beyin(km ekranında beyinden gelen km bilgisini görürsünüz) ve araç anahtarına.maalesef üzlürek söylüyorum anahtar dahil değiştiriliyor şu anda,yani eskiden anahtardan çıkıyordu ama şu anda anahtarıda ayarlıyorlar o da bi işe yaramıyor.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Uzaklaştırılmış Kullanıcı
![]()
Otomobil: Supercharged 2006 R53 MCS
|
Aracin modeli eski degilse en garanti yontem servis yontemidir.Sonucta atiyorum arac 100 bin km de.Fakat 90 bin bakimina 3 sene once girmis.E 3 yilda 10 bin asiri az olacagi icin aractan supheleneceksin..Gibi bir mantik...
|
|
|
|
|
|
#17 | |
![]()
Otomobil: Bakıyoruz Bir şeyler
|
Analog km lerde ise bi arkadaşımız belirtmiş,gösterge paneli söken veya sökülmesine şahit olmuş veya ucundan kıyısından bu işlere denk gelmiş arkadaşlar bilirler,km sayacının arkasında kemik bir mekanizma vardır hem sayaç geri dönmesin veya kurcalanmasın diye onu bi şekil tornavida ile kanırtıp açabiliyorsunuz,sonra km ayarlanıyor geri takılıyor.işini temiz yapmamış bi usta bu panel sökümünde veya dediğim km sayacı değiştirme işleminde bazı emareler bırakmış olabilir panel sökülüp anlaşılır,analog gösterge olupta beyine kayıt yapan araçlarda var bildiğim kadarıyla,onlardada hem analogu hemde beyini değiştiriyorlar.Analogu değiştirip beyine girmeyen bir salağa denk gelmeniz lazım ki anlaşılsın. Özet Geçeyim hiç bişekilde elektronik olarak bir aracın km düşürldüğünü anlayamazsınız
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: UM 106 GTİ
|
Rs i bız arıoduk aradıgım o degıl yazmıssınız ama selcuk kardeşimiz saolsun baktırdıgında araç şu an 135.000 km.de gozukuo ama o baktırdıgı servısten 2 sene önce 160.000km de bakıma geldıgını bilgisi var , bilgiyi o şekilde sagladık yani araştırın derim
__________________________________ 34 UM 1196 Powered by AHM Performance |
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: (Red İes Satıldı) VTİ Aranıyor..
|
bizim hondalar da en soldakı 1 rakamı biraz yukarı dogru duruyor ben oyle dıye bılıyorum
__________________________________ TEKİRDAG-GARAGE |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 10:54 ::::

Bildiğim kadarıyla bosch kt300 lerde bakabiliyor.