|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Connect Silver Edit & Sym Fiddle II
|
Arkadaslar merhaba,
isyerimi 2 kuzen olarak ADİ ORTAKLK seklinde isletiyoruz, bu yilki belirli bir tutar kar yapmisiz, haliyle %15 oraninda vergi cikti. Simdi bildigim kadariyla adi ortlikta karlar bireysel olarak odeniyor, size sormak isteedigim konu Şu 2.el bi scroccoyu ortakliktan ayri kendi adima alsam bu yil icinde araci sahsi giderim olarak gosterebilirmiyim, Ayrica muhasabeci arkadaslar varsa pm atarsa cok sevinirim Saygilarimla, Son Düzenleyen Thracian; 05-11-2011 01:46. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Gecici Zman Tabanvay :)
|
şirket üzerine aldıgınızda vergiden düşebiliyorsunuz faturasıyla fakat bireysel gider olarak hiç duymadım şirket adına alırsanız aracı vergiden düşebilirsiniz muhasebeci olarak bu kadarını biliyorum
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
Adi ortaklık pek bilinen ve uygulanan bi muhasebe kayıdı değil, sonuçta ben ortağımdan bagımzsız giderlerim olabilir, vergisini ödediğim şeyleri düşmekte beniim hakkım diye düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: MK4GTI212
|
benim bildiğim adi ortaklıklarda sorumluluk büyük ortağındır yani ahmet açmaz ve ortağı şeklindeki adi ortaklıkta bütün sorumluluk ahmet kaçmaza aittir diğer ortağın yasalar önünde hiçbir sorumluluğu yoktur sadece ortaklar kendi aralarında birbirine sorumludur
bu durumda eğer sen ahmet oluyosan aldığın roccoyu vergiden düşebilirsin aynı şahıs şirketleri gibi
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]() |
bildiğim kadarı ile düşemessiniz vergiden düşmeniz için şirket olmanız ve aracı şirket üzerine almanız gerekiyor
|
|
|
|
|
|
#6 | |
![]()
|
Teşekkürler Olmazsa aracı ortaklık üzerine alacağım ama ileride sorun olsun istemiyorum. Bu yıl için gerçek usulde vergim yaklaşık 7.000 tl, acaba şahsıma 55.000 tl bir araç alırsam bu aracın kdv ve ötv gibi vergilerini kar vergimden düşebilirmiyim ? |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
![]() |
muhasebeyle pek ılgılenmem ama bız dusurduk dıye hatırlıyorum sırket babamın sahıs fırması arac onun ustune alındı fatura kestırdık dusuldu vergıden __________________________________ fuck love , i need a car (:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]() |
şahıs işletmelerinde vergi dairelerine .......... plakalı şahsi aracımı ....... isimli işletmem için kullanıyorum diye bir dilekçe verilmesi halinde sadece bakım ve yakıt masraflarını düşebiliyorsun diye biliyorum ama kesin bir bilgi değil yarın detaylı öğrenip yine konuya yazarım
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Uzaklaştırılmış Kullanıcı
![]()
Otomobil: 1.4 tdci İstanbul Kart.
|
Aracın ticari olması gerekmiyor mu? Bir de benim bilidğim aracın ücretini direkt değil de 5 yıllık dilime bölüp gider olarak gösterebiliyorsunuz.
|
|
|
|
|
|
#10 | |||
![]()
|
Normal bir vatandaş (sanırsam) vergi mükellefiyeti doğurmadan araç alıp satıyor. Ben büyük deftere tabi mükellefim (tam anlamını muhasebeci arkadaşlar daha iyi bilir) |
|||
|
|
|
|
|
#11 | |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#13 | |
![]() |
kardeşim bunu bi oku bu sana yardımcı olmassa yarın daha detaylı öğrenip konuya yazacam Son Düzenleyen gokhan07; 05-11-2011 00:13. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
Çok teşekkür ederim , Haber bekliyorum senden
Yanlız babana şunu sor lütfen, bir arkadaşımın bir iş yeri var, kendisi buraya ortak ve ortaklık adi ortaklık (ltd veya a.ş değil) kendisine bu yıl 7.000 TL vergi çıkmış (işyerine toplam 14.000tl), Bu arkadaş kendisine araç alırsa bu aracı bu seneki vergiden düşebilirmi ? |
|
|
|
|
|
#15 | |
![]() |
ADİ ORTAKLIĞIN ARACI - Ahmet ESEN | MALİYE POSTASI |
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
|
inceliyorum sağolasnı.
Benim adi ortaklıkla yada ortaklık aracıyla ilişkim yok. ben ortaklıktan elde ettiğim gelirden doğan vergiden şahsıma araç alarak önümürdeki yıl daha az vergi ödermiyim |
|
|
|
|
|
#17 | |
![]() |
10000 e araba aldık 5 yıl uygulanıcak %20 den 2000 lira her sene vergiden yıpranma payı olarak düşebiliyoduk sanırım __________________________________ fuck love , i need a car (:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
TechTurkey
Otomobil: www.Sancom.com.tr
|
Muhasebeciniz yokmu ? En dogru cevabi guncel kanunlari takip eden muhasebeciniz verecektir ....
__________________________________ http://www.techturkey.com/forummisc/imza.gif http://img242.imageshack.us/img242/9...nleriimzaa.jpg |
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: Gecici Zman Tabanvay :)
|
benim araç şirket üzerine alınmaydı vergiden cok güzel düşürdüler yakıt ve bakım masraflarınıda düşürdüler limited di şirket
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |