|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: im yok!
|
iki araç düşünelim biri 5 vites diğeri 6 vites. 5 vites olan 2. vites 6000 devirde 100 km hıza çıkacak 6 vites olan da 3. vites de o hıza çıksın. bastığında hangisi daha az yakar?
6 vites olanın da ona göre devirlendiği düşünelim... (saçma gelebilir ama arkadaşla iddiaya girdik yorumlarınız bekliyorum) |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: var
|
forumda bu ara ne sık matematik problemi iddasına girer oldular anlamadım valla.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
![]()
Otomobil: Mercedes Capacity
|
İddiayı kazandım de... bitir mevzuyu Cevap nedir diye sorarsa arkadaşın; düşünme uydur sana uyanı, ztn cevaplanacak birşey değil. Böyle şeylerle zaman kaybetmeyin, kitap okuyun... Ey gidi techturkey, nereden nereye. Tarçınlı kek tarifi bilen var mı? |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
TechTurkey
|
__________________________________ Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
![]()
Otomobil: B18 swap Coupe Civic
|
tamam ben ciddi cevap vereyim yarim aklimla sonra techturkey reroro olmasin..
![]()
yani kisaca 5 vites arabayla 6. vites arabanin arasinda fark yok gibidir sadece 5 vites arabayla 7 vites arabanin arasinda senin dedigin gibi bir fark olusur.. arkadasinizda sizde yaniliyorsunuz iddia hukumsuzdur.. saygilar ![]() @safak-30 islak kek var abi olur mu
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
TechTurkey
|
çok anlamsız bir idda çünkü cevabı yok.
bir aracın az yakması veya çok yakması 500 tane etkene bağlı sadece vites oranı ile olmaz o bu araçlar kaç hp? kaç kilo ? torkları ne, teknolojisi ne ? ha iki araçta aynı dersen birine 5 vites ötekine 6 vitesli şanzıman taktık dersen bile gene denemek görmek lazım herşey kağıt üzerinde matematik formülleri ile cevaplanamıyor. Yakıt çok farklı bir olay bakın etrafınıza genelde 1.4 arabalar 1.6 lardan çok yakıyordur neden ? işin içinde tork falanda var. __________________________________ |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
6 ya takarım, 6 ay yatrım...
Tarçınlı kek arkadaşlar? Google bizden uzakta, yazmim şimdi... |
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: no car no cry
|
araçların ağırlıkları ve rüzgar direnci, tekerlek sürtünmesi gibi etkenler yakıt tüketimini etkiler..
soruyu şu şekilde daraltalım: aynı model araç, aynı motor olsun, biri 5 ileri diğeri 6 ileri şanzıman olsun, şanzıman ağırlıklarıda değişmesin.. iki araba tamamen eş oldu.. senin örneğe geri dönelim: ilki 2 ci viteste 6 bın devirde 100 km/h hıza ulaşıyor, diğeri 3 cü viteste 6000 devirde 100 km/h a ulaşıyor.. Demekki ilk şanzımanın 2 ci vitesi ile ikinci şanzımanın üçüncü vitesi aynı orana sahip ![]() bu durumda performans sonuçları, yakıt tüketimleri aynı olur
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Peugeot
|
Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (1 Kayıtlı üye ve 0 Misafir)
Göki,ZD |
|
|
|
|
|
#10 |
![]() |
bende ciddi ciddi soruym
![]() sorunun sonunu anlamadım basarlarsa derken ? sabit hızda ilerlemiyorlarmı ? ayrıca vites oranlarını bilmiyoruzki ikiside aynı yakar de geç
__________________________________ ![]() ![]() psn: onursumer 135 ├┼┼╕ 246R |
|
|
|
|
|
#11 | |
![]()
Otomobil: yok yok dedim inanmadınız bak noldu şimdi
|
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
yeter arkadaş bu ne yaaa, bu ne çin işkencesidir. Birileri dipten dipten siteyi ilginç bir yöntemle hacklemeye mi çalışıyor?
__________________________________ Çalışmak yeteneği yener; yetenek çalışmazsa! |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
|
Yalan oldu bizim Tarçınlı kek, gittim komşi fırından aldım...
Hiçbirşey bilmiyorsunuz... |
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: -
|
|
|