işin zor filtreye kadar suyun ulaştığı ne varsa onlarda oralarda :D korku filmi gibi şerefsizler bence filtreden geliyorlar veya aksesuarlardan herşeyi temizle kurusun sonra doldur akvaryumu
Printable View
işin zor filtreye kadar suyun ulaştığı ne varsa onlarda oralarda :D korku filmi gibi şerefsizler bence filtreden geliyorlar veya aksesuarlardan herşeyi temizle kurusun sonra doldur akvaryumu
akvaruymun ışıklarını bir ay boyunca hiç yakma. büyük olanlar kumda dekor küçükler yem olur. canlı bitki varsa çıkarın. başka bir tankta durulayıp bekletin.
macracanta denednizmi? Tabi birde salyangoz türünüz önemli. Minare tipiyse macracanta faydalı olmaz.
valla bende DEV GİBİ bi turbo bekliyodum konu başlığını okuduğumda :D :D :D :D
salatalık at içine kardeşim hala ne düşünüyorsun bitkili akvaryumların hepsinde salyangoz olur ya bitkiden vaz geçiceksin yada salatalıkla temizliyeceksin :D
Bu siteden çok şey ögreniyorum ben ;) inş. Kurtulursun o dertten kardeş....
Macracantanın ölümü salyangoz sebepli değil, uygun olmayan su şartlarındandır.
Maalesef akvaryumunuzu komple boşaltıp dikkatli ve özenli bir temizlik yapmadıktan sonra %100 temizlenmesi mümkün değil. Sadece populasyonu azaltırsınız.
Piyasada satılan salyongoz temizleyici kimyasalların hiçbiri kuluçka dönemindeki salyangoz yumurtalarına etki etmeyecektir. Ayrıca akvaryumunuzdaki biyolojik dengeyi bozmaları ve balık ölümlerine neden olmalarıda cabası. Kesinlikle tavsiye etmem kullanmanızı.
Bitkili ve bitki akvaryumlarında salyangoz kaçınılmaz maalesef. Onlarla yaşamayı öğrenmek/alışmak lazım.
katil salyangoz bende bol bol var. pm atıyorum dostum
ben atarlı turbo araç var diye geldim çıkayım o zaman :D