|
|
#1 | |||
![]() |
Bir olayı anlayamadık..
Kompresyon testine soktuğumuz arabamızı çıkan sonuçları 13kg/cm2 ve eşdeğeri 185 psi'dır. Sıkıştırma olarak kaça denk gelir?İşin içinden çıkamadık
__________________________________ GTI-6
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
|
TechTurkey
Otomobil: Sıralı VI
|
sıkıstırmayı kompresyon testinde cıkan rakam ile hesaplayamassınız
Kompresyon testi nasıl yapılır? (resimli anlatım) |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
TechTurkey
|
siz işin içinden hiç çıkamazsınız. çünkü biri elma ötekisi armut bile değil sizin ölçtüğünüz değer silindirin iç basıncı diğeri ise oran, tamamen farklı şeyler 185 psi - 10:1 sıkıştırma oranı sıkıştırma oranı ile silindir içindeki basınç birbirine çevrilemez. piston, en alt noktadayken içeride bulunan hava/ yakıtı en üst noktaya çıktığında kaç katı sıkıştırır? 10:1 mesela bu şuna benziyor ali, mehmetten 2 kat uzundur(oran) ali kaç kilodur ? (birim) veya tam tersi ali 100 kilodur (birim) peki, ali mehmetten kaç kat uzundur ? (oran) bu sorulara bir cevap olabilirmi ? __________________________________ |
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
Yok allah razı olsunda banada böyle sordular dedim foruma sorayım ama değerler farklı tabi saçmaladık biraz
![]() Teşekkür ettim silinebilir __________________________________ GTI-6
|
|
|
|
|
|
#5 | |
![]()
Otomobil: el arabası ;) R26R
|
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
TechWorks
Otomobil: billet
|
sıkıştırma oranının birimi ile silindir içindeki basıncın birimleri ne bir söylesene madem okumuşsun? dinamik sıkıştırma diye bir şey duydunmu? ilk mesajından kinayeli yazacağına forumu biraz okusaydın daha iyi olmazmıydı? __________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
usta yanlış anlama ben kinayeli konuşmayı sevmem sadece örnek verdim ayrıca unutma çok okuyan değil çok gezen bilir
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
TechWorks
|
yaaaa güzel kardeşim okuyan gezen safsatalarını bırak bana şunların cevabını verirmisin sıkıştırma oranı nedir birimi nedir silindir içi basınç yada sıkıştırma bak sonunda oran yok bunun birimi nedir dinamik sıkıştırma nedir örnek falan verme okusan anlayacaksın neyin ne olduğunu, sıkıştırma oranı hacimsel orandır silindir içi basınç çok fazla değişkene bağlıdır, o zaman söylesene bana sıkıştırmayı ölçtük 156 psi geldi bu neye denk gelir varmı böyle bir tablon? yada egzantrik taktım sıkıştırmam ne olur? yada egzantrik ayarlarıyla oynadım söylermisin? gezmişsin ya bilirsin __________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: '06 Matrix ,'90 Crx
|
edit ::............
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
TechWorks
|
hacimsel oranla basıncı nasıl karşılaştırıyorsun yada çeviriyorsun bi anlatıver iyice?
işte senin aracın sıkıştırma oranını bilemiyoruz zaten sorun o ama sen bi anlat iyice aydınlat bizi __________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: JJ Saxo évo-II
|
bende hektar - dönüm'e birtürlü çeviremem
__________________________________ Saxo évo : 13.824 sn. ![]() Piston Garage & OverBoost Garage Nazmi TOÇAK |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: akbil
|
hahahaha cıddı saglam kahkaha patlattım helal
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
TechTurkey
|
birim yüzeye etki eden kuvvet = evet basınçtır, psi bar atm fark etmez hepsi basınç sonuçta. Bu kompresyon saati ile ölçülen ve çıkan değerdir. Yani piston en üst noktadayken sıkıştırılan hava-yakıtın basıncı . sıkıştırma oranını bulman için hemen google yazdım "compression calculator" karşıma çıkan ilk linki yazıyorum Engine Compression Ratio (CR) Calculator gördüğün gibi sıkıştırma oranını öğrenebilmek için silindirin iç çapı piston kurs mesafesi conta kalınlığı yanma odası hacmi piston tepesi/çukuru falan gibi bilgilere ihtiyaç var googledaki tüm sıkıştırma oranı hesaplamalarına tek tek bakabilirsin hepsinde aynı bilgileri girmen gerekir hiç bir yerde compresyon testinden sıkıştırma oranı bulunur diye bir hesap programı göremezsin. __________________________________ |
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
|
ustacım tarif edeyim marşa bastığımız zaman dört pistonda 185 psi de ibre duruyor onun altındada 13 yazıyor 13 yazan şeritin sonunda Kg/cm2 yazıyor benim aracımda çıkan bu
|
|
|
|
|
|
#16 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
TechWorks
|
o ne basınç değilmi? biri psidır biri bar __________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
TechTurkey
|
üstteki değer başka, altındaki başka birşey mi ? değil.. hepsi ölçülen basıncı gösteriyor sadece standartları farklı psi, bar, atm, kg/cm2, kpa 185psi = 12.7 bar eder 185psi = 13.0 kg/cm2 eder 185psi = 1275 kpa eder Pressure Conversion aynı şey lastiklere hava basarkende oluyor herkes sözleşmiş gibi 32psi hava basar lastiklerine bende yanaşıp hava saatini "bar" kademesine alırım benzincide basarım 2.5 bar hava (36psi yapar) bir keresinde adam bar kademesinde lastiğine 32 basmaya uğraşıyordu zor ikna ettim lastiği gümletecekti neredeyse, basmış 4-5 barlara (60-70psi) gelmişti __________________________________ |
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
|
|
|