Artık yapmayın isterseniz, cünkü engelli plakalar kalktı, yeni ler standart plaka.
Printable View
arabanızı düşünüyorsanız o yere çekmeyin :)
duyarsız vatandaşlarımız olduğu kadar,duyarlı vatandaşımız var, araç çizme vs bunların elinden bolca gelir hehe :)
Yeni araçlarda engelli işareti olmayan plakalarda engelli park kartı olmak ve bu kart aracın ön camında görünür bir yere olmak zorunda, buna özellikle dikkat ediyorum...
O kadar kolay değil o işler, yapıyorsam emin olun arkasını kollarım, ezbere yapmam, bu yerler güvenlik kameralarıyla izleniyor, kayıtlar 3 gün saklanıyor, hani biri böyle bir gaflette bulundu ve aracıma bir zarar verdi diyelim, burnundan fitil fitil getiririm, değil bir daha engelli yerine çekmek, engelliyi gördüğünde saygı duruşuna geçer...
Sakarya da güzel bir uygulama yapmışlar serdivan avm de arkadaşım gazidir o anlatdı. O kısımlar kuka ile kapalı ve başında sürekli görevli bulunuyormuş engelli plaka yada ehliyeti olan vatandaşlar harici kimseye park yaptırmıyolarmış.İnşallah bu tarz uygulamalar artar...
Bana çok fazla etik gelmiyor böyle bir davranış, öyle ki yapılan yer güvenlik kamerasıyla izleniyorsa haksız duruma bile düşünülebilir. Ayrıca insanlık adına güzel bir farkındalık yaratmak için birşey yapmak isterken aksi bir biçimde davranmak yakışıkalmaz bence.
Eğer bir gün park yerinden çıkışını engellediğim şahsiyetler tarafından mahçubiyet, özür vs. yerine ukalalık, çakallık vb. görürsem niyetim aracımı orada bir kaç gün bırakmak... Biliyorum ki aracımı oradan hiç bir kuvvet kaldıramaz, yerinden oynatamaz...
Okuyorumda konudan bağımsız olarak birşey demek istiyorum.
Özürlü kelimesi yerine ENGELLİ kelimesini kullanın. İkisi birbirinden ap ayrı kelimeler taşıdığı anlam olarak.
asla yapmadıgım yapana kıl oldugum harekettir bigün tam park edip giderken gördüm inmesini bekledim pardon niye parkediosun dedim bön bön baktı suratıma
Özellikle Torium AVM engelli park yerlerinin tamamı bilinçsiz sürücüler tarafından dolduruluyor ve X-ray cihazında bile öttünüz birdaha geçebilir misiniz, diyen güvenliklerin umurunda bile değil bu durum.
Ben herhangi bir AVM de engelli yerine haksız yere park edeni gördüğüm zaman hiç üşenmeden sileceklerine saldırıyorum.
On numara bi konu açmıssın yürekten kutluyorum. yarın ne olcağımız hiç belli değil. Duyarlı olmakta fayda var.
Bir anı: Bir gün engelli park yerine park etmiş bir yarisin arkasını kapatacak şekilde iyice yanaşıp park ediyordum, aracımı stop edeceğim anda sürücüsü bir bayan geldi poşetlerini aracına koydu, çocuğunu aracına bindirdi ve o ana kadar hala farkında değil benim aracımın, camımı açtım; ''Tam zamanında geldiniz, aracımı kilitleyip gitmek üzereydim'' dediğimde kadın şaşkın bir ifadeyle ''neden'' diye sordu, hiç birşey görmeden aracının ön tarafında kalan tabelayı gösterdim ve o an kadının mahçup ifadesini yüzünde görebiliyordum, özür diledi ve farkında olmadığını söyledi, yolunu açtım ve otoparktan ayrıldı. Ben inanıyorum ki, o bayan o andan sonra daha dikkatli olacaktır...