|
|
#1 | ||||
![]()
Otomobil: Golf 6 TDI
|
Sabahları dikkat ediyorum millet arabasına yeni binmiş çoğu dizel araçlar tapagaz gidiyor devir çevirte çevirte kimse dikkat etmiyor sıkışık trafik açık trafik hızlı gitmeseler bile ani gaza basmalar kafa çıkartmalar..
Motorun ısınmasını bekleyen yok, soğuk dizel motora devir çevirte çevirte kullanıyorlar bir tek benmi salağım acaba 2400-2500 u geçmemeye çalışıyorum motor ısınana 85-90 a gelene kadar sıcaklık? Bu insanlar neden bu kadar bilgisiz yada umursamaz? Zaten çoğu arabayı stop etmeden 30sn vs. beklemeden kapatıyor hadi diyelim beklemeyi sevmiyorlar ama bari motor ısınana kadar bekleyin hızlı gitmek için yazık günah arabalara sonra 100.000de dizelde sıkıntı şöle böle. Eski atmosferik benzinli araba değilki bu Turbo dizeller onlar gibi kullanasın millet. Neden insanlar bilinçlenmiyor bu konuda? yada umursamaz? Yada ben mi fazla pimpirikleniyorum? __________________________________
|
||||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Out Tramway: İn
|
Bence sen doğru olanı yapıyorsun arkadaşım, bende en az senin kadar hassasımdır bu konuda...
O tapa gaz gezenlerinde parası çok demek ki... __________________________________ ![]() ...::: Game For Life :::... Hayat Kızgın Boğa, Ben Kırmızı Pelerin... " İçimdeki Şeytanın Ensesindeyim "
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: Honda CRX - Citroen C4 HDİ
|
ilk çalıstırıdında 90 a gelmesine kadar beklemene gerek yok sanırsam 3 dakka oldugu yerde çalışsa yeterlidir , tabiki sogukken bi müddet dip gaz yapmamak lazım dizelle alakası yok her araçta böle birde stop etmeden bekleme meselesini ben serviste sormuştum böyle 1.4 1.6 ufacık turbolu yeni nesil araçlarda o beklemeyi yapmana gerek yok demişti.
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
|
baran bende sen gibiyim ısınmadan hayatta zorlamam.Hatta gideceğim mesafe kısaysa soğukken bilerek uzatıyorum ki sıkıntı olmasın diye.7 yıldır dizel araç kullanıyorum şükürler olsun hiç sorun yaşamadım
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Corsa 1.3 cdti
|
aynn abi ben sabah arabayı çalıştırıyorum zaten çıkan motor sesi bekle biraz kendime geleyim tarzında 1 dk falan sonra normale dönünce yola çıkıyorum ondada yaklaşık 20 km yolum oluyor 7-8 km sini sakin sakin gidiyorum bence en iyisini yapıyoruz
|
|
|
|
|
|
#6 | ||
![]()
|
Çoğu servisin sölediği sözlere itimat etmiyorum şahsen çoğu bilgisiz bu tarz konularda. 30sn normal kullanım 1.5dk da performanslı kullanım sonrasında aracı stop etmeden bekletiyorum istisnasız her sefer. __________________________________
|
||
|
|
|
|
|
#7 | |
![]() |
__________________________________ hayat arabamla 2011 mil. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: R Laguna 2.0
|
bi coğu şirket aracıdır bircoğuda bilincsizlikdendir baran kasıtlı yapan zaten kendinin düşmanıdır. muratın dediği gibi herkesin hayatta dikkat ettikleri şeyler farklı olabiliyor.
__________________________________ ''Neye İnanırsan Bir Gün Onu Yaşarsın'' Eşşeğe gereğinden fazla değer verirsen,
Kendini yarış AT'ı sanarmış. |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: 09'' Corolla
|
Bir çok kişi uzn vade düşünmüyor..Ben soğukta ilk çalıştırmada 15 20 sn hiç olmazsa devir normal seviyeye gelene kadar bekliyorum ısınana kadar da dediğin gibi
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: opel corsa 1.3cdti-stock si
|
turbo ların dağılma sebebi çoğu bu yüzden zaten
__________________________________ İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL |
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: BMW 325 ci
|
bence sen en dogru olani yapiyorsun.baskalarini bosver,genelde kendi mali olmayan sirket arabalarina hayvan gibi davraniyorlar.
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: Honda CRX - Citroen C4 HDİ
|
Valla benim peder benzinli arabasınıda uzun kullanmışsa stop etmeden önce bir müddet beklerdi.Sabah arabayla çıkmadan yarım saat önce iner arabayı ısıtırdı.Düzeli adam heryerde düzenli oluyor.Buda arabasına yansıyor.
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: 206Quik & e36 Coupe
|
bende atmosferik benzinli aracımda hava soğukken yarım dakika kadar bekliyorum motorun sesi düzelene kadar sonra aynı sizin gibi sakin şekilde gittikten sonra motor zaten ben hazırım diyor ondan sonra normal kullanıma geçiyorum
__________________________________ |
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: Super 1248
|
Yalnız benim punto ısınmak bilmiyor.. Evden çıktıktan sonra 9 km yolum var iş yerine kadar.. Gel gör ki 5. kilometrede felan hararete oturuyor araba.. O yüzden mecburen, sakin gidiyorum... Durduktan sonra asla beklemeden kapatmam arabamı...
__________________________________ Tango-1 never dies. |
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: Mercedes C200k,BMW e46,e90,Freelander II
|
Dizelde olsa benzınlıde olsa calıştırınca 10sn bekleyip yola cıkmak motoru yürürken ısıtmaktır bu işin dogrusu.Kapatırkende cok fazla beklememek lazım malum hava almıyor önden.20sanıye yeterli ben öle yapıyorum motor zaten yaglıyor kendını o sürede.
__________________________________ SAMPIYON GALATASARAY |
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Jamaica style
|
Bar35'e katılıyorum. İster dizel ister benzin olsun ben sürekli ilk çalıştırmalar ve kontak kapamadan önce beklerim. İlk çalıştırmada 2-3 dk beklerim yağlanmasıdır ısınmasıdır sonra devam. İnsanlar bilinçsiz bi şekilde çalıştır devam
|
|
|
|
|
|
#17 | |
![]()
Otomobil: Out Tramway: İn
|
Bu Fiatların hepsinde var heralde bu durum, Benim babada doblo var z.burnudan güngörene gidene kadar anca ısınıyor motor... __________________________________ ![]() ...::: Game For Life :::... Hayat Kızgın Boğa, Ben Kırmızı Pelerin... " İçimdeki Şeytanın Ensesindeyim "
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: BMW E34 5.20i
|
o tapagaz gidenler genelde şirket aracı oluyor 50.000'de turbo dağıtan opel combo biliyorum
he birde altındaki arabaya bakmadan gider yapan salça olanlar var takıcan köşeden tamponu dengesi bozulup çakıcak bi yere ama adama birşey olmazki altındaki araba başkasının çarpacağı yer yada araba başkasının onlara acırım |
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: im şu anda yok.
|
Marşa bastığım andan itibaren gazlarım acımam
Ben yaptım siz yapmayın diye anlatayım..Sürekli öyle kullanırdım c4'ümü.. Soğuk havalarda çalıştırdığım gibi gazlamalar, bi yere park edince beklemeden kapatırdım vs.. Sonuç olarak bi kere turboyu çatlatmışlığım var.. Yukarıdaki bazı yorumları okudum.. Birtek Serkan'a katılıyorum.. Bunun değerle alakası var.. Tamam bende arabamı seviyorum ama o kadar özene bözene kullanmam. c4'le tarlaya girmişliğim de vardır tanıyanlar bilir Ama sizin yaptığınız doğru tabi.. Servislerin sözlerini bende dinlemem.. En doğrusu bildiğin gibi yapmak.. Bar35 senden araba alınır mesela.. Ben arkadaşlarıma bile söylerim.. Benden araba alınmaz diye.. En doğrusu ve güzelini yapıyosunuz..
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 16:19 ::::

apaçi müziği eşliğinde sınırsız yanlama ve takla atarak mutlu sona ulaşmak garantidir. acele edin yer kalmaz yoksa
Yukarıdaki bazı yorumları okudum.. Birtek Serkan'a katılıyorum.. Bunun değerle alakası var.. Tamam bende arabamı seviyorum ama o kadar özene bözene kullanmam.