buna bir kere itiraz edince sadece o ay için mi geri iade yapıyorlar yoksa o haneye birdaha böyle bir bedel gelmiyor mu?
Printable View
buna bir kere itiraz edince sadece o ay için mi geri iade yapıyorlar yoksa o haneye birdaha böyle bir bedel gelmiyor mu?
ben bütün faturaları toplayıp itiraz etmeyi düşünüyorum
baktım 2011 4. ay faturasında K/K bedeli diye birşey yok
onda belediye tüketim vergisi diye birşey var, TRT allahın emri zaten !
muhtelif ilave var ! ulan bu ne ? muhtelif artık adam canı sıkıldıkça ekliyor yani.
2011 6. aya bakıyoruz
bunda da kk var
parekende hizmet bedeli
sayaç okuma bedeli ?
ilave sistem kullanım bedeli !
dağıtım bedeli ?
kdv trt falan zaten default !
bu sistem son günlerde moda oldu beyler
dikkat edin..
sadece elektrik falan değil, su + bankalar
osuruk geliri diye birşey çıkarıyorlar o ay veya birkaç ay boyunca
milyon tane müşteriden tahsil ediyorlar tamammı
sonra itiraz edenlere geri ödeme yapıyorlar
yapmayanlarınki kar kalıyor yanlarına "net oğlu net"
faturalara baktım
5. ay ve 11. ay arasında tam 45.55 TL bedel ödemişim fazladan K/K ayağına
bunları mahkemeye bile verebiliriz,
kaçak kullanım bedeli ne demek ?
sen beni neyle suçluyorsun ? benmi kaçak elektrik kullanmışım? iftiramı atıyorsun ?
direk mahkeme yoluyla ancak çözülebilir elektrik idaresine başvuruyla birşey olmaz bilginize. kaçak kullanım bedelide kullandığınız trafodan çıkan güç ile faturalanan güç arasındaki farkı millete yıkıyorlar budur.
diğer ülkelerde elektrik parası bile alınmazken biz kullandığımızdan fazlasını aman devletin gideri olmasın diye ödüyoruz:) bu ülke bu şekilde en sağlam ekonomiye sahip olması lazım ama hala yerlerde sürünüyoruz nedense...
elektrik idaresinde çalışıyorm çalışanın suçu yokdur bilginize:D
daha çok kayıp kaçak öderiz. gelin doğuya kaçağın kralını görün koskoca otele 50 lira fatura geliyor geri kalanını kime saplıyor devlet siz düşünün....
namuslu adam burda eşşek gibi çalışsın parasını ödesin herşeyin fazlasıyla öteki tarafta kalleşler yesin içsin sıçsın bi gram ödemesin ohh ne ala memleket
ornek dava varsa zaten çok çabuk sonuçlanır ki varmış
bende iş yeri dahil tüm faturaları bir gozden geçirmeyi düşünüyorum
ozellikle iş yerine geçirmiş olabilirler
Bizim basimiza gelende biz elektrigi ayedastan degil baska bi firmadan aliyoruz daha uygun fiyatli ama ilk aydan daha bu firma ft gonderdi ayedasta bu sekilde bilmemne elektrik kullanim farki 1700 fatura ustune bide 400 ayedas kesmis gondermis gittim sordum sorusturdum kimse aciklayamiyo verdim faturalarla beraber avukata bende 5 dukkan icinde ayni sorun hepsi icin ayri ayri verdim ayedasi
son aylarda bende diyorum ne oldu bu eve diye 50 den aşagı fatura gelmiyor:D
OR-ÇO bunlar
Elektrik faturasnda bir skandal daha - GAZETEVATAN.COM
Elektrik faturasında bir skandal daha
Enerji Bakanı'nın cevabıyla ortaya çıktı, elektrik faturasında yok yok!
Elektrik faturasında bir skandal daha Kaçak elektrik bedelinin dürüst tüketiciye ödettirildiğinin ortaya çıkmasından sonra bu kez de sayaçlardan okuma bedeli alındığı anlaşıldı. Üstelik bedel daireye göre değişiyor. Enerji Bakanı soru önergesine verdiği cevapta “Sayaç okuma bedeli kullanılan enerji miktarına göre hesaplanıyor” dedi.
Elektrikteki kayıp kaçak bedelinin dürüst tüketicinin sırtına yüklendiğinin anlaşılmasından sonra bu kez de elektrik faturalarında sayaç okuma bedeli adı altında bir bedel alındığı ortaya çıktı. Kahramanmaraş Tüketici Hakem Heyeti’nin kayıp kaçak bedelinin tüketiciye yüklenemeyeceği kararı ile elektrik faturaları mercek altına alındı. Bugün'ün haberine göre Enerji Bakanı Taner Yıldız, milletvekillerinin soru önergelerine kaçak elektrik ve elektrik faturalarındaki bedellerle ilgili cevaplar verdi.
2 MİLYAR TL KAÇAK ELEKTRİK
CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker’in soru önergesine verdiği cevapta Yıldız, 2003’ten bu yana yapılan denetimlerde 1 milyon 700 bin abonenin kaçak elektrik kullandığının tespit edildiğini bunun bedelinin ise 2 milyar TL olduğunu açıkladı. Yıldız, 523 bin abone hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Yıldız, 2002’de yüzde 21 civarında olan kayıp kaçak oranının 2009 sonunda yüzde 15.6’ya düşürüldüğünü açıkladı.
KAÇAK BEDELİ 2011’DE KONULDU
Enerji Bakanı Yıldız, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık’ın soru önergesine verdiği cevapta ise 2006-2010 döneminde kayıp kaçak oranlarının her bir şirket için ayrı belirlendiğine dikkat çekti. Yıldız, 2011’den itibaren maliyet kalemlerini ayrıştırılması ile kayıp kaçak bedelinin faturalarda gözükmeye başladığını açıkladı.
SAYAÇ OKUMA BEDELİ
Elektrik faturalarında sayaç okuma bedeli adı altında bir bedel alındığı da ortaya çıktı.MHP’li Alim Işık, “Dağıtım şirketleri elektriği hem satıyor hem de okuma parası alıyor. Üstelik aynı binadaki ayrı evden farklı tutarlar tahsil ediliyor” dedi. Enerji Bakanı Yıldız, sayaç okuma bedelinin kullanılan enerji miktarı dikkate alınarak hesaplandığını açıkladı. Yıldız “Sayaç okuma bedelinin abone başına belirlenmesine ilişkin çalışmalar devam etmektedir” dedi.
ELEKTİRK FATURASINDA YOK YOK
Enerji Bakanı Taner Yıldız, CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören’in soru önergesine verdiği cevapta ise elektrik faturalarının tüm detaylarını açıkladı. Yıldız’ın verdiği bilgiye göre elektrik faturalarında kayıp kaçak bedelinin yanı sıra dağıtım bedeli, sayaç okuma dışındaki perakende hizmet satış bedeli, sayaç okumaya ilişkin perakende satış hizmeti bedeli ve iletim bedeli tahsil ediliyor. Yıldız, elektrik faturalarından TRT için yüzde 2 oranında pay tahsil edildiğini açıklarken, yüzde 1 oranında elektrik enerjisi fonu ile belediye tüketim vergisi bulunduğunu da açıkladı.(Gazeteport)
Kaçak kullanımı yasallaştırmış devlet, evet bu eskilerden beri var.
Hangi illerde ne kadar kaçak elektrik kullanılıyor bunun haritasıda var, bir arkadaş ekleyebilirse herkez görsün.
ya şimdi biz ödediğimiz her fatura için ayrı ayrı mahkemeye mi başvurcaz...?
itüsözlük diyorki 2008
http://www.itusozluk.com/image/turki...asi_111851.jpg
2010
http://medya.zaman.com.tr/2010/08/06/elektrik.png
ya şu güneydoğuda şeref yoksunları kaçak kullanıyor diye bize giydirilen paralar değil mi bunlar. bu mu devletin çözümü. sınıf arkadaşım doğu hizmetine gitti çocuğun ilk yorumu
-altında mercedes sl 500 ü olan adamın elektriği kaçak ve yeşil kartı var
-yabancı dil Türkçe
hay yedi ceddinizden gelsin o kaçak elektrikler. bir temizleyemedik şunları arkadaş.
KK bedellerini geri ödeyeceklermiş TV de geçti.
Haram olsun
5.31 lira. Ban yemek istemiyorum :ofk:
Yok yok toplu bir para öderler ondan 1 ay sonra elektiriğe %20 zamı haşırt diye geçirirler:D