peki bu katı illa manifolt çıkışına takmamız şart mı? yani ortaya taksam olur mu?
Printable View
cok terslesme katı halledersin gidersin arkada 5. emniyet kemeri yok diye takarlar ugrasır durursun ..
egsozcuma sordum 106 katı takmış daha önce
abi benım arac 97 kat takmak zorunda deılım o zaman benn :D 12 cı ayda muane var :D
spiralin flanşlı mı ? eğer öyleyse araya geçici kat koyabilirsin , katalizör kiralayan egzozcular var :)
Ben kat olmadan geçtim muayeneden ama oem egzoz boruları oem orta susturucu ve oem son susturucu ile muayene tekrarına kaldım...
Çok ses çıkartıyormuş fabrikanın koyduğu sistem... TÜV deki arkadaş beğenmedi...O yüzden gidip 1 adet daha orta susturucu taktırdıktan sonra geçebildim muayeneden...
O yüzden muayene tekrarına kaldıysanız eksiği tamamlamadan sakın gitmeyin harcınız boşa gider...Birde hangi muayene istasyonuna gittiyseniz ilk olarak ikinciye de oraya gitmelisiniz...
http://www.dragtimes.com/images-clas...0489071121.jpg
bu şekilde flanş var
ben senin yerinde olsaydım eğer , bu headersın bittiği yerdeki flanşın oraya kat alıp flanş koyardım kat ın iki tarafına , onun boyuna göre egzozun diğer tarafına da flanş koyarsın , dolayısı ile sökülebilinir takılabilinir kat ın olmuş olur . çok daha pahalıya gelmez.
anlatamadıysam çizeyim bir şekilde.
Ben bugün muayeneye gittim içi boş kat ile geçtim, tüvtürk'den geçirmediler yetkili vw servisinden emisyon pulu aldım, muayene tekrarından sonra direk geçtim,
yukarda 106 kat'ı yazılmıs baktınız mı ?
paranı biz degil sizin bilgisizliginiz hiç etmiş daha düzgün kelimeler seçseniz daha memnun oluruz.
bahane bulmuyoruz deger sınırlarımız sınırlı, para kazama derdi yok amme hizmeti tüv o sebeple gel geç abi işi degil :icon_tup:
muayne tekrarında yeni kusurlar ortaya çıkmaz eskilere bakılır.
zorundasın model yılına eskiden bakılıyordu şimdi aracın fabrika çıkışı üzerinde var ise olmak zorunda şansa geçersin kimse birşey diyemez.
karpuz olmadıgına göre içinin boş oldugunu anlayamıyoruz demek saçma olur göremiyorz emin degiliz çıkan ses göre iş yapmıyorum ben şansım adına kaynak yoksa içi boş dolu beni alakadar etmez varmı var
bunu üzerinde kaynaksız işlemsiz bulun problem çıkarmazlardiye ümit ediyorum varmı var hesabı
sensörlerin önü arkası mesafesi pekde önemli degil
orta susturucudan önde olur katalizörler ki ben başka konumda görmedim. orta susturucuyu iptal edersende sorun çıkarabilirler kusur tam olarak söylmi yazıyor " egzoz ilgili yönetmelige uygun degil" ucu açık bir kusur tekrar olsa bile egzoz sisteminde ilk başta istenilen dışında herhangi bir degişiklikten harç yaktırabilir doğru bir davranış olmasda böyle bir ihtimal var yani başta söylenilen dışında beklentiye girmek.
işin özeti katalizörü takmışıssın ama susturucuyu sökmüşsün diyebilirler.
headerstan sonra orta suturucu sonuna iyi bir mesafe varsa katalizörü ve orta susturucuyu oraya ard arada sıgdırabilirsiniz .
can daha neyi merak ediyorsun ben sana yazdım eski ep3 sahibiyim dedim kattan kaldım dedim bende de mugen headers vardı o araya 106 katı takıp geçeceksin çok zor olmasa gerek 106 katı bulmak