|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: MK-VI JETTA TDI
|
Yeni passat'ı incelerken farkettim.Diger MARKA Ve modellerde de mevcut aynı fark.
Yeni Passat 1.4 lt, 1.6 lt lerde Metalik Renk opsiyonu 1.150 tl Yeni Passat 2.0 lt. de ise Metalik Renk 1.400 Yeni Passat 1.4 lt, 1.6 lt Elektrikli Açılır Cam Tavan 2.050 Yeni Passat 2.0 lt. Elektrikli Açılır Cam Tavan 2.470 Neden bu fiyat ayrımı aynı opsiyon için,sinirlendim durduk yere yahu ? Nedir bu yani, kasa aynı degil mi, maliyet aynı degil mi, işçilik aynı degil mi, farklı banddan mı cıkıyor bu , zemzemle mi temizliyorlar , besmeleyle mi montajlıyorlar ? Nedir bu yani 100 bin tl verip passat alan adama '' sende para (b)çok'' tavrı... __________________________________ Son Düzenleyen 63owen63; 27-11-2011 19:07. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: 08' Audi A4 2.0 TDi , 09' BMW 5.20D
|
2.0'lerde ki sunroof daha büyük olabilir mi acaba ?
__________________________________ Gemi gelir yanaşır içi dolu çamaşır roll'de sana bi atlarım iki gözün kamaşır.
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
aradaki fark vergi farkı...
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
Vergi farkı araçtan araca farkeder de, opsiyon bu ya araçtan bagımsız bir parça.. Parça nın alıcısına göre fiyat bicilmesi gibi bir şey.
Şimdi bir adet sende bir adet bende passatla gittik servise sunroof yaptıralım dedik. ikimize farklı fiyat mı çekicek ? TAbiki hayır. |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: Toyota Auris
|
Aslında aracın ithal edilirken ki fiyatları farklı.
Aracın fiyatı+kdv+ötv = Türkiye fiyatı 1.4 passat 50 birim para TR Fiyatı = 50x1.18x1.37 = 80.83 lira 1.4 sunroof passat 55 birim para TR fiyatı = 55x1.18x1.37 = 88.9 lira ama 2.0 alırsanız 55x1.18x1.8 (ÖTV) = 116 lira çıkıyor ![]() rakamlar kafadan atma amadurumu açıklıyor sanırım. ÖTV farkı aksesuara da yansıyor. __________________________________ rezil oldum. |
|
|
|
|
|
#7 | |
![]() |
daha ögrenecegin cok sey var
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
![]()
|
![]() Şunu göz ardı etme ama. Aracın vergisini tüm fiyatlandırma üzerinden yaparsın,tamam . o aracın vergisi olur, ama zaten bagımsız bir parça ona ayrı buna ayrı vergi koyarsan çakallık olur. |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
![]()
Otomobil: Ford Fusion 1.4 TDCİ
|
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
![]()
Otomobil: yok yok dedim inanmadınız bak noldu şimdi
|
|
|
|
|
|
|
|
#11 | |
![]()
Otomobil: Golf 6 TDI
|
Renoda da Opelde de diğer markalarda da aynı durum devletin vergilendirme sistemi yüzünden kaynaklanıyor.
|
|
|
|
#12 |
![]()
|
Zihniyet canımı sıkan, yani vergi almasın demiyorum tabiki,ama sana verdigi elma da bana verdigi elma da aynıyken , farklı vergilendirme yapması. Yani araç için ham fiyatta bunu yapması normal. hacim 'e göre degişsin de , aynı sunroof'a farklı fiyatlar ,terbiyesizlik ya. Ha hoş alacagımdan mı degil, ama adalet diye de bir şey var.
|
|
|
|
|
|
#13 | |
![]()
Otomobil: Golf 6 TDI
|
Evet ama bunun VW veya Passatla alakası yok konu başlığına bakan bu şekilde algılıyor o yüzden yazdım.
|
|
|
|
#14 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: clk200k
|
hocam opsiyonların fiyatının farklı olmasının nedeni araç fiyatı hesaplanırken
(aracın ham fiyatı + metalik renk + opsiyonlar) x vergi oranı şeklinde hesaplanmasından. 2lt olunca vergi oranı değişiyor ve opsiyonların metalik rengin fiyatı artıyor |
|
|
|
|
|
#16 |
![]() |
bak simdi teker teker acıklıyım..
simdi araba 10.000 lira.. 1.4 ve 1.6 da %37 vergi veriyosun 13.7 liraya geliyo.. sen 1.4 te sunroof istediginde sunroof bedeli 2 bin lira olsun 12 bin lira uzerinden %37 hesaplanıyor. 16.440 ediyor yani sunroof sana ekstra 2740 liraya geliyor. 2.0 aracta da arac 15.000 lira olsun. vergisi %80 olsun yani arac 27.000 liraya geliyor. sunroof fiyatı yine 2000 lira olsun yani 17 bin lira olan ham fiyatlı arac vergiyle 30.600 liraya geliyor. yani sen sunroof için ekstra 3.600 lira odemiş oluyorsun.. fiyat farkı da burdan cıkıyor. gayet mantıklı. cunku aracların her parcasını vergilendirirken ayrı ayrı dusunmek olanaksızdır. sen sıfır araba alırken buyuk motorlu aracın lastigine de aslında bu hesapla daha fazla para oduyorsun bunun onune gecemezsin..
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#18 | |
![]()
|
Olay tamamen bu şekildedir. Sadece motor hacminden ötürü motor fiyatı 1,8 ile çarpılmıyor.Yani arabanın her parçası bi bütün olarak hesaplanıyor. Yani markaların değil devletin vergilendirme sıkıntısı. |
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: Yeni L200 & Yeni Doblo & Accord 2.4 Executive
|
Metalik renk, sunroof vs arabadan isediğinizde sökemeyeceğiniz opsyonlar. Yani gelen arabanın fiyatından etkileniyor doğal olarak. Birinin ÖTV farkı ile diğerininki farklı, bu nedenle Fazla ÖTV ile gelen arabanın doğal olarak üzerinde gelen demirbaş opsyonuda o derecede etki yaratıyor.
Mesela servisten park sensörü taktırmak isteyin, ona hepsi için aynı parayı alacaklardır
__________________________________ www.ilgincbirsey.com ![]() Herkes için ilginç birşeyler...PlastiDip ürünlerini ilgincbirsey.com sitesinden World Card ayrıcalığı ile 12 taksitte alabilirsiniz. |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|