|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: -
|
Arkadaşlar 28.09.2011 tarihinde araç plakasına yazılan ceza 02.12.2011 yani dün bana tebliğ edildi.Vergi sorgulamada sorguladıgımda hala herhangi bir cezam gözükmüyor."Trafik Para Cezası Borcunuz Bulunmamaktadır." yazıyor.
![]() Uploaded with ImageShack.us Anlam veremediğim ilk şey internet sorgulamasıyla elimdeki ceza durumunun tutarsızlığı; kapımdan tebliğ edilen internetten sorguladığımda neden çıkmıyor? İkincisi ise 7 gün içinde tebliğ edilmesi gereken ceza 64 gün sonra tebliğ edildi,bu cezaya itirazımda haklılık durumum nedir? Karayolları Trafik kanunu nun 116.maddesi a.bendine göre; "Aracın kayıtlı olduğu kuruluştan arşiv kayıtlarına göre araç sahibi veya işleteni tespit edilerek (birden fazla ise ilk sıradaki) tutanağın boş kalan yerleri doldurularak ilgiliye 7201 sayılı tebligat kanunu hükümleri uyarınca tebliğ edilir ve tutanağın bir nüshası takip ve tahsil için ilgili mal sandığına gönderilir. Tebligat işlemine yedi iş günü içinde başlanır. yapılan tebligatta bu şekilde uygulanan cezalar için, tebliğ tarihinden itibaren yedi gün içinde yetkili mahkemeye itiraz edebilecekleri belirtilir. İtiraz, ödemeyi ve ödeme ile ilgili süreyi durdurur. ancak itiraz üzerine verilen kararlar kesindir. Hükmünü amirdir." Benim burdan anladığım trafik cezamın 05.10.2011 tarihine kadar gelmesi gerektigi,bu süreyi aşan tebliğlerin "usule uygun" olmadığıdır. Daha önce cezaya itiraz eden ve prosedürü yaşayarak bilen forum üyelerinden bir aydınlatma bekliyorum. __________________________________ money talks bullshit walks Son Düzenleyen GK007; 03-12-2011 15:43. |
|||
|
|
|
|
|
#2 | |
|
TechTurkey
Otomobil: fio emo 95ps
|
Tebliğ günü doğru olduğuna göre internetten doğru tebliğ tarihli cezayı öde. Gerisini karıştırma derim. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: S3 & Colt DI-D
|
Size tebliğ edildiği tarihinden itibaren 15 gün içerisinde %25 iskontolu ödüyorsunuz. Şanslısınızki tutanakları sisteme işleyen kişi sadece 140 tl lik ceza olarak işlemiş . şuanda 15 günün içinde olduğumuz için 140- %25 = 105 lira gözüküyor .. bence bu şekilde ödeyin kapansın gitsin ..
|
|
|
|
|
|
#4 | |
![]()
|
Ceza bilgilerimde borcunuz yok diyor,ama elimde tebligat var durum bu.İkisinden birinin hükmü yok sanırım,ya internet vergi dairesi sorgulamasının ya da elimdeki cezanın :S __________________________________ money talks bullshit walks Son Düzenleyen GK007; 03-12-2011 14:15. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
Sizin de kafanızı karıştırdım,benimde kafam baya bir karıştı çünkü kusura bakmayın...
Bundan bir süre önce de şirket adresine gelen bir ceza bizim haberimiz yokken ödemeler içinde ödenmiş.Şuan elime gelen ceza mı acaba diye kafam karışmıştı fakat tutar ve tutanak seri no farklı oldugunu farkettim,yani böyle olma ihtimali yok. Şuan için elimde tebliğ edilen 346 tl tutarında cezam var ve internetten ödemek için internet vergi dairesine girdigimde cezanız gözükmüyor diyor,esas anlam veremdigim bu aranızda eline ceza tebliğ edilip de internette gözükmeyen var mı? __________________________________ money talks bullshit walks Son Düzenleyen GK007; 03-12-2011 14:50. |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: X16XEL '00
|
anladığım kadarıyla bu işi ya 105 lira yatırarak kapatırsın veya sıhhıiye'ye inip adalet sarayının en alt katına inip dilekçe vererek cezayı sildirirsin
hadi geçmiş olsun
|
|
|
|
|
|
#7 | |
![]()
|
64 gün sonra tebliğ edildigi için itiraz etmeyi düşünüyorum bakalım,sagolasın __________________________________ money talks bullshit walks |
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]() |
Plakaya ceza yazilabiliyor mu hala? Uzun sure once bu sistemin kaldirildigini duymustum
__________________________________ Lastik parlatici icin: http://www.techturkey.com/forum/akse...parlaklik.html |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
|
daha önce ceza konularında böyle bir şey söylenmişti,fakat bana geldi.
__________________________________ money talks bullshit walks |
|
|
|
|
|
#10 |
![]() |
Peki sen adamlarin dur ihtarina uymadin mi?
__________________________________ Lastik parlatici icin: http://www.techturkey.com/forum/akse...parlaklik.html |
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
|
Dur ihtarını farketmemişim,diyelim
trafik çevirmesi falan yoktu,yolumda ilerlerken memur beyler kendi içlerinden dur demişler sanırım,anons vs. de olmadı olsa dururdum zaten.burdan yola çıkarak arkadan keyfe keder ceza yazmak hala mümkün sanırım... __________________________________ money talks bullshit walks Son Düzenleyen GK007; 03-12-2011 14:59. |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: X16XEL '00
|
polslerin elinde kanıt falan yok. direkt git itirazını yap dilekçe ile trafik mahkemesine başvur. iptal olur. rahat ol.
|
|
|
|
|
|
#13 | |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
![]()
|
__________________________________ money talks bullshit walks |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
![]()
|
burdaki itiraz dilekçesi baya detaylı bir biçimde örneklenmiş,bu kadar komplex bir dilekçe yazmam gerekli midir? __________________________________ money talks bullshit walks |
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]() |
Yok ugradiktan sonra dondum ama o gitmisti, takildigi kafedeki garsonlara falan anlattim durumu o an orada dursam yol tamamiyle kapanirdi falan dedim zaten sultanahmet yollar daracik
|
|
|
|
|
#17 |
|
TechTurkey
|
İnternette borcun gözükmeyebilir. Online olarak sistemde görünecek diye bir şart yok. Sisteme çok geç işlenebilir.
Polis arkadan ceza yazabilir. Bunun yasal hiçbir engeli yok. Kaldı ki dur ihtarına uymadı diyor ki her türlü yazar. Belli bir süre içinde tebliğ edilecek diye bir şart da yok. Yasada son tebliğ süresi diye bir kısıt yok. İsterse bir yıl sonra tebliğ eder. İtiraz süresi ve indirimli ödeme süresi tebliğ tarihinden itibaren başlar. Yani itirazından sonuç alamazsın. |
|
|
|
|
|
#18 | |
![]()
|
İtiraz olayının sonucunu deneyip görmeyi düşünüyorum.2 ay sonra gelen bir ceza itiraz ederkenki haklılık durumumun etkisini azaltacak kadar geç kalmış bir cezadır.Eğer ki bir savunma hakkım varsa geç tebliğ edilmesi bu hakkımı kısıtlıyor.Ki yazılan cezalar radar,trafik ışık ihlali yada park cezası gibi belgelenebilir cezalar değiller,yoruma açık cezalar ve cezayı yazan memurların insiyatifindeler. __________________________________ money talks bullshit walks |
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
TechTurkey
|
Eğer elinde aksine bir delilin yoksa memurun beyanı esastır. KANUN NO: 2918 KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU Kabul Tarihi: 13 Ekim 1983 Tescil Plakasına Göre Tutanak Düzenlenmesi Madde 116 - (Değişik 1. fıkra: 3692 - 31.10.1990) Trafiği tehlikeye düşü- recek, engel olacak şekilde veya yasaklanmış yerlerde park etmiş araçlara veya trafik kural ve yasaklarına aykırı davranışları belirlenmiş bulunan, kara- yolları ağırlık kontrol mahallerinde işaret, ışık, ses veya görevlilerin ikazına rağmen tartı sistemine girmeden seyrine devam eden ve sürücüsü tespit edilemeyen araçlara tescil plakalarına göre ceza veya suç tutanağı düzenlenir. Para cezasının ödenmesi gerektiği hallerde trafik kaydında araç sahibi olarak görülen kişiye cezayı (Değişik ibare: 5228 - 16.7.2004 / m.59/8-c) "ödemesi için posta yoluyla tebligat yapılır, bu şekilde tebliğ edilemeyen tutanaklar ilgili tahsil dairesinin ilan asmaya mahsus yerinde liste halinde ilan edilir, ilan tarihini takip eden otuzuncu gün tebligat yapılmış sayılır ve bu cezalar 114 ve 115 inci maddelerde belirtilen şekilde takip ve tahsil olunur. Bu şekilde uygulanan cezalar için araç sahipleri cezanın tebliği tarihinden itibaren yedi gün içinde yetkili mahkemeye itiraz edebilirler. İtiraz ödemeyi ve ödeme ile ilgili süreyi durdurur. İtiraz üzerine verilen kararlar kesindir. |
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |