|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: honda eg jdm
|
slm abilerim kardeşlerim bu mitsubishi nin 1.8 GDI motorları nasıldır teknoloji olarak bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevınırım sedan bir tane buldum hoş bir araç fakat motoru hakkında hiç bir bilgim yok iyi mi kötü mü diye ???
yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim __________________________________ PİYAN GARAJ ANTALYA HONDA POWER |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: 06 Corsa 1.2 Twinport & 98 Civic vti
|
En büyük özelliği direkt enjeksiyonlu olması ve 1.8 motora göre üretildiği yıllarda oldukça az yakması.
Hatta o yılların bir otomobil dergisinde testi vardı, bir depoya 900 küsur km yapmıştı. __________________________________ PRO STOCK GARAGE - 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
TechTurkey
Otomobil: fio emo 95ps
|
Direkt enjeksiyonludur. LPG olmaz. Yakıt tüketimi düşüktür ama benzin fiyatları malum. 1.6 port enjeksiyonlu motora göre 1.8 direct enjeksiyonlu GDI pek tutulmaz. Parçaları da nispeten zor bulunur ve pahalıdır.
GDI teknolojisi ise direkt enjeksiyonlu benzinli motorun temelidir. Üstüne makaleler yazılır. GDI, "fakir de yakabilme teknolojisidir" denebilir. Yüksek sıkıştırma oranına sahiptir. Piston yüzeyi özel bir şekle sahiptir. Farklı bir püskürtme ve yanma yapısı vardır. Direkt püskürtme yoluyla sağlanan soğutma sayesinde bu yüksek sıkıştırma oranında bile pre-ignition önlenir. Bu özel yanma performansı sebebiyle 1/40 AFR'de bile bu motor sağlıklı çalışır. Bu da düşük yüklerde ekonomi getirir. ![]() ![]() ![]() Ama gelin görün ki enjektörlerin konumu sebebiyle LPG montajı sorunludur. Daha doğrusu LPG montajı sonrası yanma odasında kalan, yakıtı kesilen ve soğuyamayan benzin enjektörleri erir. Bu yüzden benzinde binmeyi göze alarak talip olun. |
|
|
|
|
|
#4 | ||
![]()
Otomobil: Speedfight 2
|
Şöyle bir bilgi var işine yararsa.. Alıntıdır..
__________________________________ Ulan yine koftiden taksim atıyosunuz ha... Auto20.org | Administrator |
||
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: MK-VI JETTA TDI
|
Motorla ilgili teknik bilgi gelmiş, Kullanımı çok zevklidir, gidişi yürürü gayet iyidir. Yakıt olarak da 1.6 larla aynı yakar. Daha ekonomik bile olabilir, lpg dönüşümü risklidir, az bulunur, meraklısının arabasıdır
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
Zevkli araçlardır... Litre bazında az yakar. Ama benzin fiyatları da malum..
LPG'de malesef olmuyor. O.B.K 'da en güzel bilgiyi vermiş. __________________________________ JDM Don Lastiği...
JDM Kevgir... JDM Marlboro Lights... . . |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: honda eg jdm
|
çok teşekkür ederim ustalar çok yararlı bilgi ögrettiniz
__________________________________ PİYAN GARAJ ANTALYA HONDA POWER |
|
|
|
|
|
#8 |
![]() |
gdı yı bılmemde Turkıyede mıtsubıshının kıymetı cıdden bılınmemıs. 1.6 4g92 mıvec sanırım 172 hp idi lancerlarda cıkmıs ama Turkıyeye gelmemıs mesela
|
|
|
|
|
|
#9 | |
![]()
Otomobil: MK-VI JETTA TDI
|
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]() |
Damarıma basmayın...!
Blok var kapağım yok ....
__________________________________ JDM Don Lastiği...
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: EVO IX,LAND CRUİSER VX 80, FOCUS TDCİ
|
türkiye ye ilk geldiği sene benzin kalitesinin düşüklüğünden dolayı avansdan kırılanlar oldu ve sanırım 130 hp ye çekildi gücü sağlam bir arabadır ama temsa parçalarını sattığı sürece maliyetli bir araçdır
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
aynen bende cok arastırdım protonlardada var aynı blok ama kapak yok. Cıvıc Sı dan sonra çokk arastrdım yabılmek ama olmadı
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]() |
Yapmayın yapmayın...
İlk ben yapcam .. kırmızı kar yağınca filan .. ![]() Biz boşuna mı Soçh mivec diyoruz arkadaşş... __________________________________ JDM Don Lastiği...
|
|
|
|
|
#14 | |
![]() |
çılgınlar gibi giden bi mıvec kım ıstemezkı hem soch vitenklerede saplasaben bundan bahsedıyorum ![]() 4G92-MIVEC DOHC 16 Valve Total Displacement - 1597cc Bore - 81.0mm Stroke - 77.5mm Compression Ratio - 11:1 Maximum Output - 128 kW (174 PS; 172 bhp) @ 7,500 rpm Maximum Torque - 167 N·m (123 ft·lbf) @ 7,000 rpm |
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]() |
Kendimce şaka maka araştırdım... Hatta eskilerden forumda birisiyle ciddi ciddi konuşuyorduk da.
Ama malesef gözümü karartamıyorum... Şu an LPG sipek 200 bin KM'dir tık yok çok şükür.. Neyse Batu çok içerlendim... Konuyu da bölmeyelim... ![]() edit : Aynı şeyden bahsediyoruz Batu... Sohc mivec olayı benim Proton için geçerli... ![]() Sohc kısmı doğru da kendini Mivec zannediyor evladım..
__________________________________ JDM Don Lastiği...
JDM Kevgir... JDM Marlboro Lights... . . Son Düzenleyen gökberk; 04-12-2011 00:34. |
|
|
|
|
|
#16 |
![]() |
buda vikideki 1.8 gdı nın teknık özellıklerı
4G93 DOHC 16 Valve GDI Gasoline Direct Injection (GDI) Total Displacement - 1834cc Bore - 81.0mm Stroke - 89.0mm Compression Ratio - 12.0:1 Maximum Output - 96 kW (131 PS; 129 bhp) @ 5,500 rpm / 96 kW (131 PS; 129 bhp) @ 6,000 rpm / 110 kW (150 PS; 148 bhp) @ 6,500 rpm Maximum Torque - 181 N·m (133 ft·lbf) @ 3,500 rpm / 177 N·m (131 ft·lbf) @ 3,750 rpm / 178 N·m (131 ft·lbf) @ 5,000 rpm |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|