Servis çalışanından aldığım bir duyum.
Hiç inandırıcı gelmedi ama emin olmak istedim.
10 yaş üstü araçların yetkili servise alınmama gibi keyfi muamelesi olabilir mi?
Servis çalışanından aldığım bir duyum.
Hiç inandırıcı gelmedi ama emin olmak istedim.
10 yaş üstü araçların yetkili servise alınmama gibi keyfi muamelesi olabilir mi?
Otomobilin resmi ekonomik ömrü 10 yıldır. Distribütör 10 yıl boyunca yedek parça ve servis hizmeti vermek zorundadır. 10 yaşından sonra bu zorunluluk kalkar.
Lakin hiçbir marka böyle birşeye cesaret edemez. Zira böyle bir durumda kendi ikinci elini baltalamış olur ki zamanla tercih edilmeyen bir marka olur.
Tıpkı zorunlu garantinin 2 yıl olması ama bazı markaların tercih sebebi olmak için 2yıldan fazla garanti sunması gibi...
Kanunen yedek parça sağlama süresi 10 yıldır. Yani bir ürün piyasadan kalktıktan sonra 10 yıldan sonra yedek parça vermeyebilir üretici firma.
Tam doğru bir uygulama olmasa bile ürün satış tarihinden itibaren 10 yıl olarak keyfi uygulamak isteyenler olabilir.
Okumadan imzalamam.....
arabada lpg v.s birsey yoksa alinir arac ama aracın durumu kotuyse surekli geri donus yapma riski yuksekse servisler almak istemezler
Ayrıca yetkili servisler 10 yaş üstü araçları için expertiz bilgisi vermiyorlarmış...
Yani şu zaman şu olmuş şu zaman bakıma gelmiş gibi ? Doğruluk payı nedir
Açıklamalar için teşekkürler.
Yani bu 10 yıl muhabbeti doğrulandı.
Tamamiyle servis insiyatifindeymiş.
Biz citroen yetkili servisiyiz 20 yasinda arabasi olan musterilerimiz bile var hicbir markanin dediginiz gibi bir politikasini duymadim bazi servisler eski arabalarin parcasini elinde bulundurmakla ugrasmamak icin boyle bi mazeret sunuyor olabilir.
Uzun süre Hyundai yetkili serviste çalıştım servis danışmadan yedekparçaya kadar. Hyudaide öyle bir uygulama yok hertürlü modeli kabul ediyorduk 93 model excel bile geldiğinde dahi servis hizmeti verir parça bulunulurluğu açısından 3gün önceden parçaları spariş temin ediyorduk. Çoğu markada kabul eder ancak parçaları stockta tutmaz sadece. Ama bazı markaların servislerinin başından sağma sanıyorum kabul etmediklerini duymuştum.
vw audi servisindeyim ekspertiz hizmetide veriliyor 10 yasinin ustunde aracada bakilmaya devam ediliyor bence kendini bilen servis bu hizmeti verir sonucda orasi ticarethane kazanmak ister
Mercedes içinde 10 yıl sınırı yok herzaman istediğiniz parcayı ellerinden geliyorsa temin ediyorlar.Bilmem kaç model SL toplandı koluman samandırada catır catır getirdiler parcalarını.
Yasal olarak yükümlülük 10yıl, 10 yaşını geçmiş araca parça ve hizmet vermeyebilir. Biz elimizden geldiğince yaş ayırt etmeden bakıyoruz. Bu uygulamayı Borusan yapıyor malesef, diğer servislerde durumları bilmiyorum açıkçası
FastCare.com.tr
detailing & mini onarım
yasal olarak 10 yıl doğru ama hiçbir firma müşteri kaybetmek istemediğinden oyle birşey yok diyebiliriz![]()
ama yapan olursada yasal olarak bi hak taleb edilemez
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
2 yıl Honda yetkılı servisinde servis danışmalıgı yaptım
açıkcası eski araçların servıse gelmesı ıcın servıs personelı daha cok çaba harcıyor
cunku eskı bır aracın bakım malıyetı 2010 bır araca gore daha fazla oldugu ıcın servıs daha cok para kazanıyor
tabı bazen de bulunmayan bır parca ıcın 3 hafta servıste ef kasa cıvıc ın bekledıgını bılırım![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)