User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
27 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Araç Muayene İstasyonlarında Akıl Almaz Skandal

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Araç Muayene İstasyonlarında Akıl Almaz Skandal

2004 yılında araç muayene istasyonlarının işletme hakkı ihalesini alan ve aralarında Doğuş Grubu'nun da bulunduğu TüvTurk'e ait araç muayene istasyonlarında akıl almaz bir skandal yaşandı.

İstasyon çalışanları ile trafik müşavirlik firması çalışanlarının kurduğu çete, yüzlerce araca sahte muayene belgesi verdi. Yapılan operasyonda çete çökertilirken, 19 kişi gözaltına alındı. Suç örgütünün ortaya çıkarılmısında TüvTurk yönetiminin de destek verdiği öğrenildi.

Rotahaber'in konuya yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre; sonunda bu da oldu dedirtecek olay TüvTurk’e bağlı araç muayene istasyonlarında yaşandı. Trafiğe çıkan araçların muayenelerin yapıldığı istasyona suç örgütü dadandı. İstasyon çalışanları ve trafik müşavirlik firması çalışanlarından oluşan suç örgütü, yüzlerce araca sahte muayene belgesi aldı. Hatta kimi durumlarda araç istasyona dahi girmeden muayeneden geçmiş gibi belge düzenlendi. Araç başına toplanan rüşvet paraları bankada toplandı ve daha sonra suç örgütü üyeleri arasında paylaştırıldı.

Konu ile ilgili dün sabah yapılan operasyonda 19 kişi gözaltına alındı. Sahte muayene belgesi alınan araçların ise trafikten men edileceği öğrenildi.

İnsan hayatını hiçe sayan olay, araç muayene işlemleri yapan TüvTurk’e e bağlı Büyükçekmece’deki Hadımköy ve Esenyurt İstasyonu’nda yaşandı. Muayeneden geçmiş gibi trafiğe çıkan araçlar, trafik kontrollerine takılınca suç örgütü ortaya çıktı. Konu ile ilgili soruşturmayı Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile İstanbul İl Jandarma Komutanlığı yürüttü. 8 ay kadar süren takipte yapılan usulsüz işlemler tek-tek belirlendi ve operasyon için düğmeye dün sabah erken saatlerde basıldı.

Şahısların ev ve işyerlerine yapılan baskınlarda 19 kişi gözaltına alındı. Liderliğini Mimarsinan İstasyonu’nda çalışan Hikmet Y.’nin yaptığı suç örgütü ile ilişki içinde oldukları iddi edilen isimler arasında yer alan kişilerden bazıları; Bilal A., Faik A., Okan A., Ahmet K., Muzaffer T., Erdal Y. Yer alıyor.

8 ay boyunca takibe alındılar

Yapılan özelleştirme sonrası özel sektörce işletilen araç muayene istasyonları, her gün onlarca kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazalarının azaltılması için önemli bir işleve sahip. Türkiye genelindeki yüzlerce istasyonda, periyodik araç muayenesi, yola elverişlilik muayenesi, tadilat sonrası muayene, zorunlu muayene ve egzoz gazı emisyon ölçüm işlemleri yapılıyor. Periyodik olarak muayene alınan araçlar muayene sonrası trafiğe çıkabiliyor. Ancak söz konusu istasyon çalışanları ve dışarıda kendilerine “iş” getiren kişiler muayeneden geçmesi söz konusu olmayan araçlara para karşılığı uygunluk belgesi çıkardı.

Yüzlerce araç bu yolla trafiğe salınırken toplanan rüşvet paraları da suç örgütü üyeleri arasında paylaşıldı. Söz konusu suç örgütünün liderliğini Hikmet Y.’un yaptığı iddia ediliyor. 8 ay boyunca yapılan telefon dinlemeleri ve incelenen banka hesapları yapılan tüm usulsüzlükleri ortaya koydu.

Tek mi çift mi parolası

Normal şartlarda aracın istasyona getirilip muayeneden geçirilmesi gerekir. Ancak anılan suç örgütü kimi zamanlarda aracın istasyona gelmesine bile gerek görmeden uygunluk belgesi verdi. Yine istasyona getirilen ancak normal şartlarda uygunluk belgesi alamayacak araçlar için 500 TL para alınırken, muayeneden geçmesi mümkün olman araçlar için konulan rüşvet tarifesi ise 1000 TL. Teknik takiplerde kimi zaman aracın plakası SMS ile istasyon görevlilerine bildirildiği, araç daha istasyona gelmeden gerekli belgelerin teslim edildiği tespit edildi. Şahıslar arasında kullandıkları “Tek mi çift mi” parolasının araç normal muayeneden mi geçecek yoksa rüşvet alınacak mı şeklinde şifrelendiği anlaşıldı.

Rüşvet parası banka hesabında!

Bütün bu sahte işlemler para karşılığı yapıldı. Genelde rüşvet paraları kuytu köşelerde elden verilirken bu kez oldukça rahat davranan suç örgütü üyelerinin banka hesabı açtıkları da belirlendi. Hikmet Y. adına bulunan banka hesabına bu türden işlemler için yatırılan paraların 100 ayrı işlemi kapsadığı anlaşıldı. Rüşvet paraları kimi zamanda Cep bank yolu ile yapıldığı da tespit edildi. Suç örgütü üyelerinin, iletişim kimi zaman telefonla konuşarak kimi zaman da SMS göndererek sağladıkları anlaşıldı.

Şirket 'çürük elma'ları ayıkladı

Edinilen bilgilere göre, söz konosu suç örgütü üyeleri usulsüz işlemleri daha çok istasyon yöneticilerinin istasyonda bulunmadıkları zamanlara denk getirdi. Olay ile ilgili şirketin bir ilgisi tespit edilmediği gibi, TüvTurk yöneticilerinin olayın açığa çıkması konusunda kolluk görevlileri ile yakın işbirliği içinde çalıştıkları öğrenildi.

2004’de özelleştirilmişti

Daha önce kamuda olan TüvTurk 2007 yılında Afken-Doğuş Holding ve Tüvsüd ortaklığınca özelleştirilmişti. Akfen-Doğuş-TüvSüd'ün ortaklığıyla kurulan TüvTurk, Aralık 2004'te araç muayene istasyonlarındaki işletme hakkı ihalesini 613.5 milyon dolar bedelle kazanmıştı. Konsorsiyum, ödemeyi peşin yapmıştı. TüvTurk’de yüzde 33’lük hissesi bulunan Akfen Holding, 2009 yılında sahip olduğu hisseleri Avrupalı girişim sermayesi Bridgepoint'e satmıştı.
    www.vava.cars
    Lapiztes mk7R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neyseki benim şifreyi kıramamışlar
    www.vava.cars
    Lapiztes mk7R

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    adamlar bayağı çete olmuşlar içeriyi bağlayarak

bizde aracımız muayeneden geçsin diye uğraşalım

birde ciddi paralar araç başına 500-1000tl

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

CaNeR54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence çok şaşılacak bi durum değil sonuçta burası Türkiye neler gördük neler

Fikirler ÖLMEZ
    M.Kemal ATATÜRK

Savaşa karşıyım ama haksızlığa karşı savaşmak karakterimdir.
    Şamil BASAYEV

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    niye ugrasıyosunuz ugrasmayın kaliteyi ucuza alın
    www.vava.cars
    Lapiztes mk7R

emre_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en iyisi aynı zamanda en ucuzu dimi

EMD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yuh! Bu kadarda olmaz ya.

2-3 Kere gidip geldiğimizi biliyorum aracın geçmesi için, yazık günah ya.

onn_dear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sivri zeka adam çok TR'de, dolandırıcılığa kafa basar ancak
    History;
    1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben olaya karışan bazı arkadaşları tanıyorum malesef kimin ne oldugunu bilemiyor insan, ummadık taş baş yarıyor çok şaşırdık ve kendi adıma üzüldüm insanlar yeterince ön yargılıydı bizlere karşı böyle büyük bir çete oluşmasıda bal kaymak olmuş durumda

cuma günü savcı karşısına çıkacakalarmış gerçekten masum olanlar varmı göreceğiz, masum olmayanların ise en agır ceza ile yargılanmasını destekliyorum
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kanka yarın 2 arac var plakaları pm atıyorum aksama raporları getirirsin
    www.vava.cars
    Lapiztes mk7R

snan1910 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu ne ki daha neler neler var tüvde

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en güzeli kanuna uygun aracı geçirmek. biraz masraflı oluyor egzosları tak filmleri sök amerikan şu bu herşeyi adam edip git. sonra tekrar yapacaksan modifiyeni yap bir sonraki polis menine kadar tabi sonra tekrar aynı şeyleri yap.

millet 1 kere 300 500 verir kurtulurumun peşinde sanırım. ben gittim normal kendim geçirdim egzoslarımı şuyu buyu düzeltip. iyikide bulaşmamışım bu esenyurt tayfaya.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kanka yarın 2 arac var plakaları pm atıyorum aksama raporları getirirsin
    yanlış adama geldin goççum 156 jandarma ihbarı aramadan toz ol

Alıntı snan1910 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu ne ki daha neler neler var tüvde
    bundan kötü ne olacak ki tüvde çözemedim
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

streetracer_nos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şu ülkede bişeyde düzgün işlesin be

CasabLanca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şişt dale don dale don omar dikkatli ol bak kanka

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bana bişi olmaz sağlam adamlarla calısıom ben
    kanalımız sağlam pampaa gecen gün vidanjörle temizlettik
    www.vava.cars
    Lapiztes mk7R

snan1910 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Frid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

bundan kötü ne olacak ki tüvde çözemedim
    Haklısın aslında bundan daha kötü değil en azından sahte değil. sms i okuyunca numara alınıp numarayı tüv personeline sms atanları yakaladılar sandım ama bunlar daha kapsamlıymış sanırım ..

mert_leon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hadımköyde ki tüv e girerken elemanlar direk abi arabada egsoz var halledelim biz die yapışıyorlardı acaba onlarmı oluyor bunlar

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mert_leon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hadımköyde ki tüv e girerken elemanlar direk abi arabada egsoz var halledelim biz die yapışıyorlardı acaba onlarmı oluyor bunlar
    o tayfa evet. iki istasyonda da bi kaç sivil adam takılıyordu.

ben öylesine soru sormak için girdiğimde muane yaptırcam sanıp yardımcı olalımmı dediler s.tir git şeklinde ters tepki verdim rengi benzi attı diklenmeye kalktı önce. karakolda gece geçirmekmi istiyorsun diye ayak yaptım direk tırsıp tüydüydü. hani blöf yapmasam belki sağdan soldan tayfası çıkacak ortaya
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)