Evet bu yuzden sinemaya gitmeliyiz, cunki para olmadan film cekilmiyor...
Gallipoli (1981), 1981 yilinda 2M dolara cekildi ama bu "Fetih 1453" fillmini cekenlerde 35M dolar olsa dahi bu filmin bir benzerini cekemezler...
Cunki "Fetih 1453'u" cekenler, bu filmden PARA GERLISE, "Kurtulus 1919'u" cekecekler, ondan gelen para ile "Malazgirt 1071'i" cekerler...
Simdi kimse bana gelip, "Bu ulkede is yapmayacaksin arkadas, hemen vuruyorlar" demesin, Yonetmen yardimcisi para ve san sohret
*** gelsin ikinci subeyi acacagiz diyor....
Film cekmek icin para'ya gerek yok, uber efektlere gerek yok, bu film gise filmi amac film gise yapsin, para yapalim, millet bizim testislerimizin boyunu gorsun...
Gallipoli (1981)'i izleyin bide bu filmi izleyin, bu film 31 yil once cekildi...
Yetenekli bir ekibiniz varsa, Mel Gibson gibi bir oyuncuyu kariyerinin basinda yakalar filiminizde suyunu sikarsiniz, olmayan gorsel efectler ve barut ile guzel savas sahneleri cekersiniz, kurgunuz elle tutulur olur, insanlari derinden etkilersiniz, Istanbulun Fethi gibi bir filme fazlasi ile agir gelecek konuyu bir filme sikistirmazsiniz..
"Simdi iki - uc bolum yapar tuturursak paranin belini kirariz ama bizim milet [Umarim "Bizim millet" diyorlardir] gelmez ozaman, izlemezler oglum yarim filmi, ilkini tuturamazsak, ilk filmi izlemeyen ikinciyede gelmez yapalim 25 hafta vizyonda kalsin sonra 15 hafta DVD satalim, filmide daha tazeyken / para ediyorken Kanal D'ye satar kurtuluruz..."
Ama yeteneksiz iseniz, yavsarsiniz, halka yavsarsiniz, onlarin duygularina yaranirsiniz, hayati boyunca gise filmi ceken bir ekip nasil ayni anda isigi gorebilir ? Birden 180 derece doner....
Yonetmen - Yapimci;
Senaristimiz;
Sadece Recep Ivedik serisi ile 92M TL hasilat yapan [TV gosterimleri, DVD satislari haric] Faruk abimiz "Fetih 1453" filmi icin evini satmis abisinden borc almis, siz baska hangi sinema insaninin ulusal yayina cikip "Evimi arabami sattim, abimden borc aldim" dedigini duydunuz ?
FOX ANA HABER - YouTube
Ya sponsorlar yok mu ? Kultur bakanligi yardimlari yok mu bu ulkede ?
Kanka recep mecep parayi bulduk gel bunu Istanbulun Fethi filmine basalim paramiza para katariz, konu Istanbulun Fethi oldumu sponsorun dibine vururuz, devlet imkanlari altimizda seferber, butce buyudukce oyuncuyuda mesur olacak diye yemek parasina calistiririz, 1 koyup 3 alacagiz ya....