|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: benzin israfı 560SEL , c4 hdi
|
Beyler yüksek lisans için yarına teslim 3 boyutlu modelini çıkarmam gereken bi bina var.Nişantaşındaki Milli Reasünans binası...Gittim gördüm ama planlar elimizde mevcut değil , onun için birebir çıkarım yapamıyoruz ama binanın dış cephesi hemen hemen aynı ölçülerde karolarla kaplı.Ve sayıları belli , yani bi karonun ölçüsünü çıkarabilirsem binanın ana hatlarını %2-3 sapma payıyla çıkarabilirim.Şimdi google ın sokak sokak gezen o harita zıkkımından binanın sokağında gezip bakabiliyorum , karoların sayıları , yerleşimleri vss tamamen belli.Bi karonun ölçüsünü çıkarabilecğeim , spesifik bişeyler arıyoruz arkadaşlarla
, sizlerede soriym dedim ,, Yakında olup ölçebilen aşırı yüksek sevaba girer tabi orası ayrı konu ama sanmıyorum o kadar şanslı olabileceğimi...En azından tahmin yürütelim , sağda solda ölçüsünü bildiğimiz bayraktır , tabeladır , öyle bişeyle oranlayalım diye açıyorum konuyu..Bu ölçüsünü bulmam gereken herhangi bi karo. ![]() Bu da o sokağın panaromik olarak görülebileceği link...Ok yönünde ileri geri gidip daha rahat açılara bakabilirsiniz... Yandex.Haritalar Binayı modelledim ,, karoların ölçüsü ile ilgili fikir sahibi olduğum andan itibaren o oranda büyütüp küçültücem tüm binayı ve işi tamamlıycam. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: :)
|
iş bankların geneli aynı en yakın mesafe iş bank gidip ölçmek gerek
konu az erken açılmış olsa gider ölçerdim![]() tahminim genişlik 40 yükseklik 60-70 __________________________________ R 1 3 5 └┼┼┤ ///M-Power . 2 4 6 Son Düzenleyen Ferhat_V; 13-12-2011 21:55. |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: Sundance Yellow Gti
|
40-50 x 80
__________________________________ [FONT="Franklin Gothic Medium"] POWERED BY AYDOĞDU GARAGE [/FONT
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
yoldan geçen genç adamın boyundan beline kadar gibi geldı bana ortalama bi insanın boyun-bel arası kaç cm dır ? Farklı bi fikir çıkardım sanırım
__________________________________ AŞK'lar Hep 3 Harflidir... GTI-VTI-STI ![]() Murat Ç. |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
genişliğin 40 civarı olması bneimde aklıma yatıyor ,, fakat tam o smile ı koyduğum yerdeki kapı iki karo boyunda.Tamam pek standart bi kapıya benzemiyor ama iki karo boyuysa kapı 50x2 100 yada 70x2 140 gibi bi boy olmaıs lazım ki o da imkansız....Pek dikkatlı bakmamıştım o demir kapıların insan boyuyla olan ilişkisine ama kafamı karıştırıyor dediğim gibi.
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: yaşlı arabası
|
yanda oturan amcaya bakarak tahmin edersek 80-90cm civarı olması gerek
şekil olarak 2 kare gibi tahminim 40x80 yada 45x90 edit: kapıya bakarsak ortalama bi kapı genişliği 80cm olsa bu seferde 50x100 derim |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: E21 315
|
Adamın sağındaki karo 90*45 yada 100*50, binanın etrafında farklı boyutta karolar da var.. Onlar lazım değil mi..?
edit: Çizen mimarı buldum galiba; http://www.arkiv.com.tr/p7119-milli-...uk-binasi.html __________________________________ "Bütün genellemeler yanlıştır, bu da dahil..." Son Düzenleyen delyyy; 13-12-2011 22:03. |
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
|
%80 90 ı aynı tip aynı ölçüdeki karolar ,, o sayı olarak baskın olanların ölçüsü bulunduktan sonra diğerlerini bi şekil oranlarım çok önemli değil.
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: MEGANE II RS
|
yandaki iki kanat kapı ise kiöyle görünüyor muhtemlen yüksekliği 210 cm dir . kanatlarda genelde standart 80 veya 90 cm oluyor ama iki kanat olduğuna göre 80 cm dir.
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Honda CRX
|
45*90 olabılır
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: 08' Audi A4 2.0 TDi , 09' BMW 5.20D
|
Başka bi duvar karosu buldum çanakkale seramiğin sitesinden;
Aha da karo bu ; Çanakkale Seramik-BEYAZ KOLEKSİYON-VANITY-Yer Seramikleri--Duvar Seramikleri--Dekor-BEYAZ KOLEKSİYON-VANITY-Kale Grubu Teknik Özellikleride Burda,boyutu falan yazıyo ama anlamadım ben; http://www.kale.com.tr/UserFiles/Ima.../cs_teknik.pdf Duvar karolarının özelliği sayfa 7'de yazıyor üstte ki linkte. İşe yarar mı bilmem ama böyle bi fikir geldi aklıma. __________________________________ Gemi gelir yanaşır içi dolu çamaşır roll'de sana bi atlarım iki gözün kamaşır.
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: jazz fun
|
Biletcinin kafasının çapı 18-19 cm olsa kısa kenara 3 kafa sığar uzun kenarada 4 kafa sığsa ortalama 55*75 olur öyle bi ebatta karoda yoktur yanılma payı ile 60*80 falandir. Ne hesap ama
__________________________________ imza yok paraf atim. |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: Mitsubishji L200/ Mercedes E350 4Matic / Land Rover Discovery3 / Honda CRV / Fiat Fiorino
|
bir müteahhit olarak söylüyorum 40x80
|
|
|
|
|
|
#14 | |||
![]()
|
![]() Misal türk bayrağının ölçüsü standartmıdır acaba?? , yada yandaki binanın arasındaki demir otopark korkuluğunun ,, yada foto tabelasının vss vss |
|||
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: w114 74" Sleeper Mercedes-Benz - Volvo V70R T5
|
90x40 tır sanırım.
__________________________________ Legen...wait for it...dary! |
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: jazz fun
|
Ablanın ölçüsü standarttir 90.60.90 gibi ama reklam fotosunun standartı yok. Dur bide bayraktan hesap yapmaya çalışayım
__________________________________ imza yok paraf atim. |
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: Golf BlueMotion
|
Ahmet (yaşı bilmiyorum yaş farkımız çoksa kusuruma bakma
), konuyla alakalı değil ama bugün bir inşaat firması tanıdıgın iyi 3d çizim yapan birisi varmı diye sordu da aklıma sen geldin var dedim , uyarsa sana yarın adamla görüşüp telefon numarasını falan vereyim sana ?
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]() |
40 a 80 veya 45 95
__________________________________ X POWER MUSTAFA GENC http://www.pprmotorsport.com/ Best car part dealer! www.boostprojects.com |
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: 3 tane aracım var markalarını yazmak istemiyorum
|
40x85 dedi babama gösterdm inşaatcıdır.
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 14:16 ::::

, sizlerede soriym dedim ,, Yakında olup ölçebilen aşırı yüksek sevaba girer tabi orası ayrı konu ama sanmıyorum o kadar şanslı olabileceğimi...En azından tahmin yürütelim , sağda solda ölçüsünü bildiğimiz bayraktır , tabeladır , öyle bişeyle oranlayalım diye açıyorum konuyu..