madem dolarla alıyorsun, dolarla sat o zaman. bu yaptıkları ticarete değil insanlığa sığmaz. azcık yüzü kızarır insanın, utanır. Tekele zam gelecek diye 1 gün önceden sigara satmayan zula yapanlarda şerefsizdir ayrıca.. gayet net..
Printable View
madem dolarla alıyorsun, dolarla sat o zaman. bu yaptıkları ticarete değil insanlığa sığmaz. azcık yüzü kızarır insanın, utanır. Tekele zam gelecek diye 1 gün önceden sigara satmayan zula yapanlarda şerefsizdir ayrıca.. gayet net..
Firma'yı kötüleme gibi bir amacım yok.. sadece ticaret anlayışlarını ve kendime yapılan haksızlığı dile getirdim..
Bu yaptıgı hiç etik değil,Elif tuningle bir alışverişim olmadı ama artık mecbur kalsamda olmaz.
Ticarette söz ağızdan çıktımı bitmiştir.nerede kaldı güvenilirlik.
techturkey dahil bir çok sitede bu firma hakkında açılan kaçıncı konu ben sayamadım doğrusu. çok şikayetçi adam vardı. bende geçmişte resimlerde çok güzel görünen bir body kiti aldım. resimlerde süper görünüyordu işçilik süperdi.
malı almaya gittim malda güzeldi. montaj sırasında azına mıctılar. bildiğiniz mundar ettiler o güzelim body kit i? benim 1500 liram buna mı gitti dedim. bu paraya bu kadar diyip arkalarını döndüler. yeminle hepsini oracıkda domaltıp dükkanlarını dağıtmak istemiştim o an. sonra sakinleştim. haram edip çıktım. bi malı beğendiremediysen müşterine sökersin. malı toptancına yollarsın işçiliğinede çizgi çekersin. bunlarda o ahlak yok. bizim yaptığımızı yapmıyorlar. biz müşterimizi memnun edemedikmi 3 günlük işçilikte olsa siler atarız onlar böyle değil malesef.
evet sigaraya yada bir mala zam geleceğini duyduğunda zam tarihi gelene kadar o malı saklayan her esnaf tekel bayi market şirket farketmez hepsi şerefsizdir. şerefli olanları bunu yapmıyor. fiyatın değiştiği gün önceden kalın malında tabiki fiyatı artar. ama burda sabah verilen bir söz var akşama yutulan gün geçmemiş daha. söz verdin tut. madem zararda etmiceksin.
inş. bu firmayıda savunan birileri çıkmaz bu gibi firmalarında bu piyasada sürekli kalacağına inanmıyorum. Bizim burdada var 15*20 cm vinile 50 TL isteyenler ama ne kendim nede tanıdıgım kimseyi oraya göndermem.
kur farkı yansıtılır hadi anladık iki katı neymiş üçkağıtçı
herkesi kendine muhtaç zannediyor belliki...bi gün iş yapamaz hale gelir o zaman anlar...
ürün neyse ona yatırım yapmak lazım gün içinde %100 değer kazanıyor:D
Savunduğumdan değil de; ucuz işçilik yapanı da görmedim ki.. Kendimiz de babadan bu otomotiv işinin içindeyiz. Neyin ne kadar olduğunu az çok biliyoruz. Lâkin İstanbul'da fiyatlar kol gibi mübarek!
Arabaya 3 sefer egzos taktırıp söktürdüm. 3'ünde de Şirinevler civarı egzosculara gittim. 2'si 20 TL aldı; biri 30 TL! Alt tarafı orijinal egzosu saplamalarıyla söküp; yerine yeni aldığım egzosu saplamalarıyla bağladılar!
Kendim zaten yapardım ama aletim edevatım yok burada; mecbur gittim ellerine.. Soruyorsun ne bu fiyat; biz de iş yaptırıyoruz diyoruz. Adam başlıyor sıralamaya dükkan kirası-elektrik vs vs.
Sanki bir İstanbul'da var bu giderler! Tamam gider fazla da; 2 saplama söküp takmaya da 20 TL-30 TL istenmez!
Sonra Şirinevler'de yine dandik tuningçinin birisine girdim; beyaz park ampulu almak için. Kalitesiz çin malı led ampule tam 25 TL fiyat çekti. Neymiş; karub özelliği varmış ta; sönmezmiş..Yuhh dedim artık ya! Babam parayı sokaktan toplamıyor abi dedim, çıktım. Anladıysa ne âlâ..
Netten 4 ledli dipsiz park lambalarını 5 TL'ye almıştım. Üstelik yanında başka şeyler de aldım ve 30 TL'yi geçtiği için de kapıma kadar ücretsiz kargo yapmışlardı..
Demem o ki adı geçen firmayı tanımam etmem ama İstanbul'da özellikle de bu araba işinde millet diğerini yontmak için uğraşıyor..
Düzgün esnaf neredeyse yok bu şehirde!
Çok tavsiye edilen Özel bir Honda Servisine gittim. Adam yağ filtresini sıkmayı unutmuş! Kendim sıktım fark edip te.. Düşünün artık. Tavsiye edilen yerler bile böyle. Çoğu esnaf; bana gücenmeyin de kızmayın da; laylaylom iş yapıyor burda..
Hakikaten "esnaf-usta" bir elin parmaklarını geçmez bana göre bu şehirde..
Nasıl bir ürün bu aynı gün içinde fiyatı iki katına çıkmış. Söz bu ya esnafsın sen yazık.
dip not olarak bahsi geçen yerden birkere bir far takımı almıştım, adamlara fiyatı ne kadar diyince bi saniye dedikten sonra internet sitesinden kontrol edip öyle verdiler fiyatı :)
neymiş mübarek görende imkbden hisse senedi alıyoruz sanır :D
haklısın ben sadece dolar kurunu sabit tutmanın zor hatta imkansız olduğunu belirtmek istemiştim. daha önceki mesajınızda siz, kuru malı rafa koyduğu gunku kur bazında satsın demiştiniz. o şekilde satış yapılırsa saattığı malı tekrar rafa koyamaz kimse. yoksa ben -3 e almış beşe satmış 3 e almış 7 ye satmış- ilgili bir şey yazmadım.
bu arada belirtim ben tarafların hiç birini tanımıyorum, kimseyi savunma niyetim de yok.
Saçmalama güzel kardeşim
adam sattıgı malın yerine pirinç mi koyucak
sende sabah gidip alsaydın yada havalesni yapsaydın
kapora vermemişsin akşam gelip alcam demişsin
kaç kişi akşam gelip alıcam diyip başka yere gidip alıyor o malı 5 tl uyguna verdi diyue biliyormusun
günde senin gibi kaç kişi ile muhatap oluyorlar farkındamısın
değilsin nerden biliceksin
bu camiadaki müşteri öle bir müşteri ki başka hiç bir malın müşterisi böyle 1000 yere sorup 1 yerden almıyor