|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Megane 3 DCi 140 ps
|
Ekim ayında 1.6 litre üstü motor hacmine sahip otomobillere ÖTV zammı yapan ancak isteği etkiyi alamayan hükümetin, son bir haftadır bu kez 1.3-1.6 litre için zam hazırlığında olduğu dedikodusu ortalarda dolaşıyor .Otomotiv sektörü her ne kadar vergiye dokunulmayacak dese de 1.6 litrenin altındaki araçlara yönelik yeni bir düzenlemenin yolda olduğu ve yeni düzenlemede 1.6 litrenin altında yeni bir vergi basamağı yaratılarak bu sınıfın ikiye bölüneceği söylentileri giderek artıyor. 1.3 litre altı ve 1.3-1.6 litre arası olmak üzere ikiye ayrılacak vergi sisteminde 1.3 litrenin altındaki araçların yüzde 37 olan ÖTV'sine dokunulmayacak, 1.3-1.6 litre arasındaki araçların yüzde 37 olan ÖTV'si ise yüzde 60 civarına çekilecekmiş. DEDİKODULARI DOĞRULAYAN YOK 'Miş' diyorum çünkü bu dedikoduları doğrulayan hiç kimse yok. Sadece Ankara'ya yakın kaynaklar ısrarla olacağını söylüyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in basın danışmanı bile konudan haberdar olmadığını söyledi. Gerçi olsa da ne kadar söyleyebilir ki... Asıl soru 'hükümet böyle bir değişikliğe neden ihtiyaç duyuyor' olmalı. Cevabı basit. Çünkü lüks otodaki vergi artışı etkili olmadı, çok satan bir çok lüks araç 1.6 litrelik motor takviyesiyle satışlarını daha da artırdı. İşte bu noktada hükümetin böyle bir çözüm yoluyla ithalatı frenlemek istediği belirtiliyor. BÜYÜK DARBE OLUR Ama böyle bir ÖTV artışının sektörü ne duruma sokacağı ise pek düşünülmemiş gibi. Avrupa'da artan krizi 2011 yılında büyüyün iç pazarla aşan Türk otomotiv sanayi, olası ÖTV artışıyla birlikte 2012 yılında çok büyük bir darbe yer. Hem Avrupa'ya ihracatın düştüğü hem iç pazarın artan vergilerden dolayı düştüğü bir ortamda 2011 yılında 5 binin üzerinde yeni işçi alan sektör, 2012'de 2-3 katını çıkartmak zorunda kalabilir. 1.6 litreye sahip araçların ÖTV'sinin yüzde 60 ve üstüne çıkması, Türkiye'deki üretimi büyük ölçüde etkiler. Çünkü Türkiye'de sadece Tofaş-Fiat ağırlıkta olarak 1.3 litre motorlu araç üretiyor. Renault'un üretiminde 1.2 litrelik motor var ama toplamda oranı düşük. Toyota, Honda ve Hyundai'de düşük vergi dilimine giren motor hacminde bir üretimi yok. Belki bu ÖTV artışıyla ileride gelir ama 2012 yılı otomobil üretimi için büyük yıkım olur. BİLEREK Mİ FISILDANIYOR? Diğer taraftan bu yeni düzenleme yerli üretici olan Tofaş'ın dışında en çok 1.3 litre ve altı motor hacmine sahip bir çok modeli bulunan Volkswagen, Opel ve Chevrolet gibi ithal araç markalarına yarar sağlayacaktır. Bu da cari açığı düşürmek için böyle bir ÖTV artışı yapan hükümete en büyük cevap olacaktır. Bu konuda yine de dedikoduları duymamazlık yapmayıp, temkinli hareket etmekte fayda var. Hükümet geçmişte olduğu gibi yalanlasa da bir gece ansızın vergi artırdığını da unutmayalım. Benim tek kafama takılan ise bu tip dedikoduların hep stokların yığıldığı, firmaların araç satmak zorunda olduğu dönemlerde ortaya çıkması. Sanki birileri satışların artması için bunu bilerek fısıldıyor gibi.. __________________________________ kervan ters dönünce uyuz eşek başa geçer...
Son Düzenleyen SONE-R; 16-12-2011 13:17. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
|
bu dedikoduyu uyanık satıcılar da fısıldıyor olabilir..
bu zam gerçekleşirse ikinci el piyasası coşar iyice... VTi piyasası 30'dan 40'lara çıkar
__________________________________ kervan ters dönünce uyuz eşek başa geçer...
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
valla satışlar durduğu için yılbaşına kadar stok eritmek için yapıyor olabilirlermi diye aklımdan geçmedi değil haberi okuyunca
__________________________________ ![]() ![]() psn: onursumer 135 ├┼┼╕ 246R |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: B18 swap Coupe Civic
|
olay o zaten.. once dedikodu yayilir tepki gelmezse uygulamaya koyulur
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Out Tramway: İn
|
Bana araba haram bunu anladım...
__________________________________ ![]() ...::: Game For Life :::... Hayat Kızgın Boğa, Ben Kırmızı Pelerin... " İçimdeki Şeytanın Ensesindeyim "
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
valla inş fake haberdir yılbaşından sonra
1.6 crdi planlarım vardı
__________________________________ ![]() ![]() psn: onursumer 135 ├┼┼╕ 246R |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: KALAS
|
Dedikodu bence. Sabah gastede maliye bakanı ötv nin çok olduğunu ve iptali için çalışmaya başladıklarını okumuştum.
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
|
bir yandan bakınca da trafikteki araç sayısının artması kötü.. bu zamla sıfır araç alımı düşer belki..
![]() aslında pert olan arabaların tamir edilip yeniden trafiğe sürülmesini engellemek gerekiyor. direk hurda olarak trafikten men edilmeli.. araç sayısı artışı da olmaz böylece.. __________________________________ kervan ters dönünce uyuz eşek başa geçer...
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: M 1,2,3,4,5
|
sone-r la bi laf var bilirmisin ?
Ağzını hayıra g.. bayıra aç diye
__________________________________ Whey Protein + Creatin + Pompa = Yeminli Pompacı Rs Racing Garage Eşşek Cennetinin en ÇILGIN yancısı ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
bilirem.. zam dedikodusunu ben demiyom ki yeğen.. adamlar stoklarını eritmek için ortama bir yem atmışlar bence..
__________________________________ kervan ters dönünce uyuz eşek başa geçer...
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: Toyota Auris
|
Askere gidip gelip arabayı değiştirim diyodum 1.6 turbolu bişiler bakarım diye ama oda yalan olur bu gidişle
Aurise iyi bakmak lazım ![]() Bu arada bir çok markanın depo garajları tıka basa araç dolu satışları arttırmak içindir muhtemelen. __________________________________ rezil oldum. |
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
Olursa Hardcore P*rno olur.
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: hangini yazsam daha zengin gösterir acaba?
|
izmir torbalıda opel in eski fabrikası var şu an garaj olarak kullanılıyor arabadan toprak görünmüyor bayağı araba stokları var şu anda
__________________________________ Bir araba görürsün arabayı hayal edersin, parayı biriktirirsin, sonra ötv'yi ve benzini hesaplamayı unutursun( her gün zam geliyor ) para yetmez, babayı alırsın hevesin kaçar
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Uzaklaştırılmış Kullanıcı
![]()
Otomobil: 1.4 tdci İstanbul Kart.
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
TechTurkey
Otomobil: Corsa C
|
sene sonu satışları iyice arttırmak hızlandırmak için ortaya adılan bir dedikodu bence
yoksa 1.6araçlarda ötv %60 olursa heralde golf jetta megane focus vs baz fiyatı 60bin TL olur __________________________________ ... |
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: im yok!
|
bu sene olmazsa seneye olacak her türlü geçmiş olsun benim güzel milletim...
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: B18 swap Coupe Civic
|
iste bende onu diyorum.. en azindan gecikirdi araya ergenekondur ne biliyim turbandir, kurtsorunudur abuk bisey girerdi
|
|
|
|
|
|
#18 | |
![]()
Otomobil: -
|
2009 da sıfır corolla 1.6 yı 32.000 TL'ye almıştık, şimdi symbol alıyorsun bu paraya.. |
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: Honda CRX - Citroen C4 HDİ
|
bizim milletimizde iş yok , parası olan skerim fakiri diyor alacagını yine alıyor .. 1-2 ay almasın araba millet bakın nasıl tepetaklak oluyor piyasaları anında geri çekerler ötv zamlarını.İngilterede 1 kere zamn geldi benzin'e bırakın onbinleri ülke ayaklandı sokaklarda ne protestolar yaptılar millet işini gücü açmadı vs geri çektiler zammı..
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |