yurt dısında tr ehliyetini kullanmak için tercüme ettirmen gerekli onun için para yatırılıyo yine ama nereye ne kadar onu bilmiyorm :) 350 lira gibi bi rakam olmaması gerek ama
Printable View
şuan bg kayıtlı bir aracın vergisini kaydını çekini çükünü ödesek hiç bi şekilde tr plakaya çevirme şansımız yok mudur?
mesela araç bedeli 20bin leva, ben araç bedeli + %100 araç bedeli kadar daha vergi ödemeye razıyım
abi ilk paragrafta yazdıklarınızın arkasındayım aynen öyle.benimde 2 tane aracım war bg plaka imzamdan farketmişsinizdr belki.6ayda bir değiştiriyorum babam orda iş yapıyor hallediliyor bi şekilde :)
2.paragrafta yanlışlarınız war.bg de tr ehliyetiyle araç kullanabilirsiniz 15 levaya ehliyetinizi tercüme ettiriyorsunuz işlem hazır.bg sınırında işlemleri babanız yaptı siz tr de o aracı kullanabilirsiniz.babanız size şu şu isimli şahıs benim oğlumdur şu plaka aracımı kullanabilir diyecek.vekaleti bg de ki noterden alıyorsunuz 30leva gibi bişeydi.kimin kullanmasını istiyosanız isimlerini ekleyebilirsinz vekalete.polis durdurduğunda evrakları istiyor.prosedürleri bilen bir polisse vekaletide istiyor gösteriyorsunuz sorun yok.
Uçuk fiyat olmuycak şekilde enkei rpf1 getirebilicek olan varsa alabilirim
aynı sistemi geçen sene ytaptım gayette oluyor hatta 6 ay deilde 8 ay kalrısanız sadece 250tl gibi bir ceza ödüğyorsunuz. clk270 cdi ve x5 var biri benim üstüme dieri annemin ustune acık clk ile geldim 8 ay sonra dönüp x5 i alıp türkiyeye girdim. yani 2 kişi olacak ayrıca bg plakayı blmıorm da alman plaka ile türk ehlyetmı herturlu heryerde kullanabılıyorum.
malesef yanlış biliyorsunuz. tr sınırında bg ye geçerken tr tarafından uluslar arası ehliyet alınıyor. o da sadece senelik veriliyor ve 350 / 370 arası bir rakamdı. başka hiç bir şekilde araç kullanmana izin yok. ben bg de bir notere gidip bak kardeş bu tr ehliyeti ben bununla araç kullanabiliyorum sende bana bu hakkı ver bg de araç kullanabilmem için tercüme et diyemezsiniz.
babamın bana vekalet vermesine gerek yok çünkü ikimizde de hem tr hem bg kimlikleri var ve baba oğul olduğumuz belli oluyor. hadi vekalet bg den alındı ya ingilizce yada bulgarca yazacak. o vekaleti tr de hangi polis tanıyıp işlem yapacak orası ayrı.
bg ehliyeti olan biri tr ye girip bg ehliyeti ile sorunsuz araç kullanabiliyor. ama bizim ehliyetlerde ingilizce yazmasına ramen kıçı kırık bg bile posta koyuyor.
4 senedir almanyaya kara yolu ile gidip geliyorum 1 kere bile böyle bir sorun ile karşılaşmadım siz sanıyormusunuzki türkyieye gelen her almancının uluslararası ehliyeti var ?
bence siz yanlış biliyorsunuz
sanırım sizde bir yanlış anlama var. tr ye giriş için değil tr ehliyeti ile bg ye giderken bg tr ehliyetini tanımdağı için alınıyor. tr ye ne ehliyetiyle girersen gir zaten sıkıntı değil.
bu arada siz hangi ülkenin vatandaşısınız?
hangi ülkenin ehliyetlerine sahipsini?
ne amaçla gidip geliyorunuz?
bu arada tr ye gelen almancılar hangi ülkenin ehliyetini kullanıyor?
Öyle kolay olsaydı, Gürcistan'dan 15.000 TL'ye 2004 Mercedes E 320 CDI getirecektim.
Ama 6 ay için değmez.
abi dediklerin doğru olabilir prosedür olarak ama ben yaşadıklarımızı söylüyorum.benim bg vatandaşlığm yok mesela oturma iznim var.çok sefer polis durdurdu.ehliyetin tercümesini gösterince hiç bir problem olmuyor evrakların tam ise gönderiyolar.ehlyetini tercüme ettirmeyen yeğenim yakalandı polis ceza yazmadı ama tercüme ettir sıkıntı yaşarsın dedi.babam 2yıldır orda ehliyetinin tercümesi yok hala çok seferde polis durdurdu sıkıntısız bıraktı.bizim ehliyetimiz geçerli fakat polis gıcıklık yaptığı için bulgarcaya çevrilmesini istiyor sadece.vekalet vermesine gerek war işte ne kadarda belli olsa kimliklerde türk polisi vekalet istiyor.çok defa durduruldum türkiyede bg plakayla.vekaleti gösterdim şirket ortaklığını gösterdim sorun yaşamadım.eğer vekalet yoksa işiniz polise kalmış bağlayabilirde gönderebilirde.
kardesım sofyada :)araba alıp gelemez ozman buraya:D
Prosedür aynı.
:icon_tup:
aracında tr'de 6 ay kalma hakkı var,kişininde.Daha sonra tekrar 6ay hak kazanması için hem aracı cıkartması lazım ,hemde kendinin 6ay boyunca yurda giriş yapmaması lazım(ucakla veya otobus yayan araçla vsvs)
bunlardan sonra otomatıkman 6ay sonra 'veya 8 ayarada gırıs yapmıs olabılır' tekrar hak kazanıyosun kısacası
bizde salağız yedik :D :hehe: sistem veriyo artık pasaportu okuttuklarında.. nasıl oluyo yahu şu iş bizde şu teyzeyi götürelim:D(evine yani bırakma manasında:))
yanlış bilgi vermeyin google search'te de çıkıyo konular.Eski sistem gibi değil artık hiçbişey,eğer gününüzle ilgili sorun yaşıyosanız arayın gümrüğü pasaport bilginizi verin rica edin sistemden bakıp söylerler belki kaç gününüz kaldığını.
Tr'de fazla kalıcam diyosanız da gümrüğe aracı park edersiniz.İşiniz bittiğinde tekrar aracınızı alıp cıkıs yapabılırsınız.
'devletin size verdği tarih 5mayıs ise,işleriniz var o tarihte goturemıceksınız arabayı(6ayı doluyo diyelim).Yukarda yazdığım gibi gumruge park edip işlerinizi hallettikten sonra alabilirsiniz gene aracınızı çıkış yaparsınız.(günlük 5TL + form dolduruyosunuz'bir nevi beyanat' aracınızda hangi parçalar var vuruk kırık çıkık var mı vs gibi uzun bir liste.' ki bir sorun olursa hakkınızı arayabilesiniz.Anahtar vs gümrükte kalıyo.
Parkta durdugu surece,ydısına cıkmıs sayılıyor zaten.Diceskiniz ki e günü bitik vs.Ordan cıktıgınızda gumruk sıze belli bir muddet tanıyo 4gün içinde ulkeyı terk et vs gibi.Daha sonra siz terketmezseniz gumrukte ceza yersınız o ayrı dava..
Aslında doğru,ama sadece transit geçtiğin için istemiyolar.
öğrenciler ve ticaret için orda bulunanlar'a prosedürler aynı hiçbir fark yok.Muaf olan bişey varsa 'yani bildğinz ' ben bilmiyorum da söylerseniz belki işimize yarayan bişeydir.Sevinirim açıkcası.