User Tag List

Sayfa 3/6 İlkİlk 12345 ... SonSon
98 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Bulgaristandan araba alımı ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RottingChrist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    en son 1 ay önce her iki sınır memurlarına da sordum ve net cevap şudur arkadaşlar. bg de 6 ay doldurmadan araç alıp tr ye giremiyorsun. 2 araç alıp gideyim geleyim hikaye. orda oturan birinin adına araç alıp vekaletle gireyim hikaye. bende çok hevesliyim bende çok araştırdım ama sonuç kötü maalesef. bg de şirket kurmuş veya bazı diğer işler ile uğraşan kişilere istisnalar tanınmış ama normal bir vatandaş için kurallar yukarda dediğim gibi net. ne zaman ki tr de bg plakalı araçların sayısı arttı ve sürekli göze çarpmaya başladı bilin ki bu işin yolu bulundu.

hatta söyle bir örnek vereyim ki size işin ciddityetini göstermiş olayım.
    ailem bg de yaşıyor ben tr de. babam ciddi bir rahatsızlık geçirdi ve araç kullanacak durumda değil. ben babamın sürekli bg den tr ye gidip geldiği aracı kullanarak babamı tr ye getirmek istedim ve şununla karşılaştım.
    bg de tr ehliyeti ile araç kullanamıyorsun net. sınırdan 350 küsür tl yatırıp 1 yıllık uluslar arası ehliyet alman gerekiyor. diyelim ehliyeti aldık bg de kullandım tr sınırına geldim burda aracın işlemlerini babam yaptı ve tr trafiğinde girdik. o zaman da benim bg plakalı aracı kesinlikle kullanma hakkım yok net. peki bu durumda ne yapacağım diye gümrük memuruna sordum adam cevap veremedi. baban yanında olsun hastahane raporları yanında olsun belki trafik polisi anlayış gösterir dedi. ama cezasının ağır ve bunu riske alınmaması gerektiğini söyledi hatrılattı.
    yurt dısında tr ehliyetini kullanmak için tercüme ettirmen gerekli onun için para yatırılıyo yine ama nereye ne kadar onu bilmiyorm 350 lira gibi bi rakam olmaması gerek ama
    Alıntı Berk007 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    senin gibi adamda kimbilir ne oynatıcılar vardır, bunu da indiriver

uerbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şuan bg kayıtlı bir aracın vergisini kaydını çekini çükünü ödesek hiç bi şekilde tr plakaya çevirme şansımız yok mudur?

mesela araç bedeli 20bin leva, ben araç bedeli + %100 araç bedeli kadar daha vergi ödemeye razıyım

hddsheriff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı uerbas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şuan bg kayıtlı bir aracın vergisini kaydını çekini çükünü ödesek hiç bi şekilde tr plakaya çevirme şansımız yok mudur?

mesela araç bedeli 20bin leva, ben araç bedeli + %100 araç bedeli kadar daha vergi ödemeye razıyım
    ya klasik araba olacak 21 yaş sınırı vardı sanırım , yada 3 yaş sınırı var. Ama öyle %100 le kutulamazsın en azından aldığın fiyat x 3 olarak düşün. evrak kayıt kürek işleride cabası

tremx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en son 1 ay önce her iki sınır memurlarına da sordum ve net cevap şudur arkadaşlar. bg de 6 ay doldurmadan araç alıp tr ye giremiyorsun. 2 araç alıp gideyim geleyim hikaye. orda oturan birinin adına araç alıp vekaletle gireyim hikaye. bende çok hevesliyim bende çok araştırdım ama sonuç kötü maalesef. bg de şirket kurmuş veya bazı diğer işler ile uğraşan kişilere istisnalar tanınmış ama normal bir vatandaş için kurallar yukarda dediğim gibi net. ne zaman ki tr de bg plakalı araçların sayısı arttı ve sürekli göze çarpmaya başladı bilin ki bu işin yolu bulundu.

hatta söyle bir örnek vereyim ki size işin ciddityetini göstermiş olayım.
    ailem bg de yaşıyor ben tr de. babam ciddi bir rahatsızlık geçirdi ve araç kullanacak durumda değil. ben babamın sürekli bg den tr ye gidip geldiği aracı kullanarak babamı tr ye getirmek istedim ve şununla karşılaştım.
    bg de tr ehliyeti ile araç kullanamıyorsun net. sınırdan 350 küsür tl yatırıp 1 yıllık uluslar arası ehliyet alman gerekiyor. diyelim ehliyeti aldık bg de kullandım tr sınırına geldim burda aracın işlemlerini babam yaptı ve tr trafiğinde girdik. o zaman da benim bg plakalı aracı kesinlikle kullanma hakkım yok net. peki bu durumda ne yapacağım diye gümrük memuruna sordum adam cevap veremedi. baban yanında olsun hastahane raporları yanında olsun belki trafik polisi anlayış gösterir dedi. ama cezasının ağır ve bunu riske alınmaması gerektiğini söyledi hatrılattı.

abi ilk paragrafta yazdıklarınızın arkasındayım aynen öyle.benimde 2 tane aracım war bg plaka imzamdan farketmişsinizdr belki.6ayda bir değiştiriyorum babam orda iş yapıyor hallediliyor bi şekilde

2.paragrafta yanlışlarınız war.bg de tr ehliyetiyle araç kullanabilirsiniz 15 levaya ehliyetinizi tercüme ettiriyorsunuz işlem hazır.bg sınırında işlemleri babanız yaptı siz tr de o aracı kullanabilirsiniz.babanız size şu şu isimli şahıs benim oğlumdur şu plaka aracımı kullanabilir diyecek.vekaleti bg de ki noterden alıyorsunuz 30leva gibi bişeydi.kimin kullanmasını istiyosanız isimlerini ekleyebilirsinz vekalete.polis durdurduğunda evrakları istiyor.prosedürleri bilen bir polisse vekaletide istiyor gösteriyorsunuz sorun yok.
    K 1989 BB - TYPER / K 1997 BM - S2K / K 1595 BM - ML350

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uçuk fiyat olmuycak şekilde enkei rpf1 getirebilicek olan varsa alabilirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gökhan Bilgin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Uçuk fiyat olmuycak şekilde enkei rpf1 getirebilicek olan varsa alabilirim
    bulgar sitelerinde araştır bulursan eğer linkini pm le bana getirmeye çalışırız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tremx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bulgar sitelerinde araştır bulursan eğer linkini pm le bana getirmeye çalışırız.
    Araştırıp dönüş yapayım

utkunoa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynı sistemi geçen sene ytaptım gayette oluyor hatta 6 ay deilde 8 ay kalrısanız sadece 250tl gibi bir ceza ödüğyorsunuz. clk270 cdi ve x5 var biri benim üstüme dieri annemin ustune acık clk ile geldim 8 ay sonra dönüp x5 i alıp türkiyeye girdim. yani 2 kişi olacak ayrıca bg plakayı blmıorm da alman plaka ile türk ehlyetmı herturlu heryerde kullanabılıyorum.
    1996 BMW E36 325i Sedan Turbo
    2008 BMW E92 M3
    2017 BMW F82 M4 Competition
    #unptuned

RottingChrist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    malesef yanlış biliyorsunuz. tr sınırında bg ye geçerken tr tarafından uluslar arası ehliyet alınıyor. o da sadece senelik veriliyor ve 350 / 370 arası bir rakamdı. başka hiç bir şekilde araç kullanmana izin yok. ben bg de bir notere gidip bak kardeş bu tr ehliyeti ben bununla araç kullanabiliyorum sende bana bu hakkı ver bg de araç kullanabilmem için tercüme et diyemezsiniz.

babamın bana vekalet vermesine gerek yok çünkü ikimizde de hem tr hem bg kimlikleri var ve baba oğul olduğumuz belli oluyor. hadi vekalet bg den alındı ya ingilizce yada bulgarca yazacak. o vekaleti tr de hangi polis tanıyıp işlem yapacak orası ayrı.

bg ehliyeti olan biri tr ye girip bg ehliyeti ile sorunsuz araç kullanabiliyor. ama bizim ehliyetlerde ingilizce yazmasına ramen kıçı kırık bg bile posta koyuyor.

abi ilk paragrafta yazdıklarınızın arkasındayım aynen öyle.benimde 2 tane aracım war bg plaka imzamdan farketmişsinizdr belki.6ayda bir değiştiriyorum babam orda iş yapıyor hallediliyor bi şekilde

2.paragrafta yanlışlarınız war.bg de tr ehliyetiyle araç kullanabilirsiniz 15 levaya ehliyetinizi tercüme ettiriyorsunuz işlem hazır.bg sınırında işlemleri babanız yaptı siz tr de o aracı kullanabilirsiniz.babanız size şu şu isimli şahıs benim oğlumdur şu plaka aracımı kullanabilir diyecek.vekaleti bg de ki noterden alıyorsunuz 30leva gibi bişeydi.kimin kullanmasını istiyosanız isimlerini ekleyebilirsinz vekalete.polis durdurduğunda evrakları istiyor.prosedürleri bilen bir polisse vekaletide istiyor gösteriyorsunuz sorun yok.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende aynı şeyden bahsetmiştim zaten. uluslar arası ehliyet dediğim ehliyet gibi bir kart değil sonuçta. senin de dediğin gibi bir tercüme ve yeterlilik belgesi.

Alıntı Gko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yurt dısında tr ehliyetini kullanmak için tercüme ettirmen gerekli onun için para yatırılıyo yine ama nereye ne kadar onu bilmiyorm 350 lira gibi bi rakam olmaması gerek ama

utkunoa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4 senedir almanyaya kara yolu ile gidip geliyorum 1 kere bile böyle bir sorun ile karşılaşmadım siz sanıyormusunuzki türkyieye gelen her almancının uluslararası ehliyeti var ?

bence siz yanlış biliyorsunuz
    1996 BMW E36 325i Sedan Turbo
    2008 BMW E92 M3
    2017 BMW F82 M4 Competition
    #unptuned

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sanırım sizde bir yanlış anlama var. tr ye giriş için değil tr ehliyeti ile bg ye giderken bg tr ehliyetini tanımdağı için alınıyor. tr ye ne ehliyetiyle girersen gir zaten sıkıntı değil.

bu arada siz hangi ülkenin vatandaşısınız?
    hangi ülkenin ehliyetlerine sahipsini?
    ne amaçla gidip geliyorunuz?

Alıntı utkunoa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4 senedir almanyaya kara yolu ile gidip geliyorum 1 kere bile böyle bir sorun ile karşılaşmadım siz sanıyormusunuzki türkyieye gelen her almancının uluslararası ehliyeti var ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada tr ye gelen almancılar hangi ülkenin ehliyetini kullanıyor?

Hakan Burak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öyle kolay olsaydı, Gürcistan'dan 15.000 TL'ye 2004 Mercedes E 320 CDI getirecektim.
    Ama 6 ay için değmez.
    New Toy! - 41 AJV 325

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    malesef yanlış biliyorsunuz. tr sınırında bg ye geçerken tr tarafından uluslar arası ehliyet alınıyor. o da sadece senelik veriliyor ve 350 / 370 arası bir rakamdı. başka hiç bir şekilde araç kullanmana izin yok. ben bg de bir notere gidip bak kardeş bu tr ehliyeti ben bununla araç kullanabiliyorum sende bana bu hakkı ver bg de araç kullanabilmem için tercüme et diyemezsiniz.

babamın bana vekalet vermesine gerek yok çünkü ikimizde de hem tr hem bg kimlikleri var ve baba oğul olduğumuz belli oluyor. hadi vekalet bg den alındı ya ingilizce yada bulgarca yazacak. o vekaleti tr de hangi polis tanıyıp işlem yapacak orası ayrı.

bg ehliyeti olan biri tr ye girip bg ehliyeti ile sorunsuz araç kullanabiliyor. ama bizim ehliyetlerde ingilizce yazmasına ramen kıçı kırık bg bile posta koyuyor.
    abi dediklerin doğru olabilir prosedür olarak ama ben yaşadıklarımızı söylüyorum.benim bg vatandaşlığm yok mesela oturma iznim var.çok sefer polis durdurdu.ehliyetin tercümesini gösterince hiç bir problem olmuyor evrakların tam ise gönderiyolar.ehlyetini tercüme ettirmeyen yeğenim yakalandı polis ceza yazmadı ama tercüme ettir sıkıntı yaşarsın dedi.babam 2yıldır orda ehliyetinin tercümesi yok hala çok seferde polis durdurdu sıkıntısız bıraktı.bizim ehliyetimiz geçerli fakat polis gıcıklık yaptığı için bulgarcaya çevrilmesini istiyor sadece.vekalet vermesine gerek war işte ne kadarda belli olsa kimliklerde türk polisi vekalet istiyor.çok defa durduruldum türkiyede bg plakayla.vekaleti gösterdim şirket ortaklığını gösterdim sorun yaşamadım.eğer vekalet yoksa işiniz polise kalmış bağlayabilirde gönderebilirde.

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardesım sofyada araba alıp gelemez ozman buraya
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bg ile bir şekilde ticari ilişkisi olan insanların bazı şeylerden muaf olduğunu biliyorum ama detayı değil. aynı şeklide öğrenciler için geçerli bir prosedür olabilir. imkan varsa detaylı araştırmak kovalamak lazım.

Alıntı gökan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardesım sofyada araba alıp gelemez ozman buraya

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı cagri-35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çifte vatandasında 6 ay orada 6 ay burada kalmasına gerek varmı?

O zorunluluk kalktı diye biliyorum.
    Prosedür aynı.
    aracı yurt dısında yasayan birinin üstüne yapın. vekalet alıp ülkeye gelin
    yemiyolar onu.aracı kapıkuleden geçirecek kişininde 6ay günü olması lazım 1yıl içinde en az.

6 ay günü olması derken onu anlamadım ?
    aracında tr'de 6 ay kalma hakkı var,kişininde.Daha sonra tekrar 6ay hak kazanması için hem aracı cıkartması lazım ,hemde kendinin 6ay boyunca yurda giriş yapmaması lazım(ucakla veya otobus yayan araçla vsvs)
    bunlardan sonra otomatıkman 6ay sonra 'veya 8 ayarada gırıs yapmıs olabılır' tekrar hak kazanıyosun kısacası
    bulgaristanda 1 yıl içinde 6 ay gün toplaman lazım.misal gittin 1 hafta kaldın döndün.sonra tekrar gittin 2 ay kaldın döndün.bu şekilde 6 ay günün olması gerekiyo pasaportunda.normal şartlarda tabi o.herşey gümrükcüye bağlı.benim yeğen geçen yaz ilk defa çıktı bg ye herşeye göze alarak aldı bi araba geldi kapıya gümrükçü sorun çıkarmış 3 gün durdu çünkü.yaşlı bi teyze varmış gümrükçünün yanında yolda kalmış edirneye gitmesi gerekiyormuş.demişler teyzeyi ewine götürüp bizi ararsan sana gün veririz.yeğende kabul etmiş tabi almış teyzeyi ewine kadar bırakmış.6ay tr'de kalma süresi wermişler arabaya
    bizde salağız yedik sistem veriyo artık pasaportu okuttuklarında.. nasıl oluyo yahu şu iş bizde şu teyzeyi götürelim(evine yani bırakma manasında)

yanlış bilgi vermeyin google search'te de çıkıyo konular.Eski sistem gibi değil artık hiçbişey,eğer gününüzle ilgili sorun yaşıyosanız arayın gümrüğü pasaport bilginizi verin rica edin sistemden bakıp söylerler belki kaç gününüz kaldığını.

Tr'de fazla kalıcam diyosanız da gümrüğe aracı park edersiniz.İşiniz bittiğinde tekrar aracınızı alıp cıkıs yapabılırsınız.
    'devletin size verdği tarih 5mayıs ise,işleriniz var o tarihte goturemıceksınız arabayı(6ayı doluyo diyelim).Yukarda yazdığım gibi gumruge park edip işlerinizi hallettikten sonra alabilirsiniz gene aracınızı çıkış yaparsınız.(günlük 5TL + form dolduruyosunuz'bir nevi beyanat' aracınızda hangi parçalar var vuruk kırık çıkık var mı vs gibi uzun bir liste.' ki bir sorun olursa hakkınızı arayabilesiniz.Anahtar vs gümrükte kalıyo.

Parkta durdugu surece,ydısına cıkmıs sayılıyor zaten.Diceskiniz ki e günü bitik vs.Ordan cıktıgınızda gumruk sıze belli bir muddet tanıyo 4gün içinde ulkeyı terk et vs gibi.Daha sonra siz terketmezseniz gumrukte ceza yersınız o ayrı dava..
    - K -

________
    Dr.Ecu

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı utkunoa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Aslında doğru,ama sadece transit geçtiğin için istemiyolar.
    bg ile bir şekilde ticari ilişkisi olan insanların bazı şeylerden muaf olduğunu biliyorum ama detayı değil. aynı şeklide öğrenciler için geçerli bir prosedür olabilir. imkan varsa detaylı araştırmak kovalamak lazım.
    öğrenciler ve ticaret için orda bulunanlar'a prosedürler aynı hiçbir fark yok.Muaf olan bişey varsa 'yani bildğinz ' ben bilmiyorum da söylerseniz belki işimize yarayan bişeydir.Sevinirim açıkcası.
    - K -

________
    Dr.Ecu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)