savcılığa suç duyurusunda bulunmuştum dün.
burdan başka çözüö önerileri olabilir diye size danıştım. teşekkürler.
Printable View
savcılığa suç duyurusunda bulunmuştum dün.
burdan başka çözüö önerileri olabilir diye size danıştım. teşekkürler.
geçen gün sahibindenden double din sattım.. arkadaş adanada idi sana nasıl güveniyim dedi güvenemessin dedim zaten gönlümde yok dedim sana satmaya niye dedi çünkü dedim yolda kargoda zarar görse yada beğenmesen geri dönmesi var ürünün dedim
ben parayı yollarsam ya ürünü yollamassan dedi.. bilemessin arkadaşım dedim haklısın dedim ben o riske giriyorum dedi neticede sahibindeki nickimde puanlarım yüksek çokda olumlu yorumlarım var sanırım o etki etti ona.. neyse parayı yolladı ürünü kargolattım kargoyuda özel köpüğe sardırdım 2 gün sonra eline geçdi aradı çok sağol aracıma uydu şahane oldu falan dedi arkadaşada dedim sen sen ol bir daha böyle kimseye güvenme dedim parayı alıp ürününü yollamayada bilirdim dedim bir daha bu tür bir riske girme dedim..
yani bu tür risklere asla girmeyin arkadaşlar.. eğer mümkünse o şehirden bir tanıdık arkadaşı araya sokun o gitsin alsın neyse arkadaşımıda geçmiş olsun inşallah bir aksilik olmuşdurda çocuk ondan geç yollamışdır birazda iyimser olalım inşallah öyle bir şeydir en kısa zamanda yollar..
geçmıs olsun elındekı makbuzla sıkayetcı olablırısın
şu an için yapılacak sadece , savılığa başvurmanız.
bilişim suçlarına giriyor bu ..
mağdursunuz.
Geçenlerde ben de ürünü almadan sahibindendeki birinin hesap nosuna parayı gönderdim. Ancak dikkat ettiğim birkaç husus vardı. Birincisi mesaj attığımda çok düzgün cevaplar veriyordu, herşeyi çok açıklayıcı ve Türkçesi düzgündü, paragraf düzeni bile yapıyordu hatta. Ben sormadan ürünün kusurunu söyledi direk. Bir ikincisi de şahsı ad-soyad olarak google'da aratın. Alışveriş yaptığım kişi Tübitak'ta çalışıyordu, araştırmaları vs varmış ordan öğrendim. Ya da bazen değişik forumlardan arkadaşlar çıkabiliyor, onların ulaşılabilirliği bi nebze daha rahattır onlara da güvenirim mesela. Ya da telefon numarasını google'da aratıyorum, dükkanı var mı başka ne gibi yerlerde aktivitesi olmuş onu öğrenmek için. Bu tip şeyleri kullanıyorum daha yüzümü kara çıkartan olmadı bu taktiklerden.
hiç tanımadığınız insana nasıl yollayabiliyorsunuz o parayı bu kadar mı kolay kazanıyorsunuz ?
Dolandırıldım yardımınıza ihtiyacım var diye başlık açılmış,bana hesap sorun eleştirin denmemiş neden bu kadar üstüne gittiniz çözemedim ? :)
Elinizdeki cep numarası ve yatırdıgınız hesap bilgileri ile savcılıga suç duyurusunda mutlaka bulunun ergeç çıkıyor zati muhterem karşınıza ;)
Geçmiş olsun . . .
eleştiren arkadaşlara hak veriyorum elbette.. hesap numarasından adresine ulaştım bankacı amcam sağolsun
savcılığa bilgileri ileteceğim pazartesi günü
sahibindende 7-8 tane küçük elektronik ürün sattım. Hepsinde de parayı hesabıma peşin yatırdılar, aynı gün kargoya verdim. Karşı taraf beni tanıyor mu? hayır ama güveni nasıl verdiysem verdim. İşyerimi, ev telefonumu, cep telefonumu tüm detayları ayrıntılı olarak
verdim.
Oysa ben bu sahibindenden kesinlikle bir şey almadım, kimseye güvenmiyorum, ortam çok kötü maalesef.
Get olayına ise hala kafam yatmıyor.
Yapabileceğiniz tek şey savcılığa vermek, tabi sonuç çıkar mı bilinmez.
sahibinden.com %7 alıyor sanalpazar.com %5 alıyor alışverişlerde satıcıyı sanalpazara yönlendirip komisyonuda yarı yarıya ödemeyi teklif ediyorum hem daha uyguna geliyor hemde güvenli alışveriş oluyor
gecmis olsun...
Gectigimiz haftalarda biri dolandirilmisti ve pesine dusmustu ( foto mak. galiba ) . O kiside Burdur daydi sanki...
Gecmis olsun
geçmiş olsun, hesap bilgilerinden ulaşmaya calışın, savcılıga başvurun
adam telını acmıyomu yada kapadımı
kapalı abi. ulaşamıyorum.
bu tarz kişiler genel olarak küçük anadolu illerini seçiyorlar elden teslim etme riski daha az olduğu için, kesinlikle tanıdık araya koyun hiç bir tanıdığınız yoksa buradan yardım isteyin o ildeki gidip elden alsın kesinlikle ne kapora nede bedelini yatırmayın bir garip bulup hesap numarası açtırıyorlar yarın param gelecek diye ilanıda o adamın adına açıyorlar 2 günde 10 kişi yatırsa yetiyor ne parayı çekerken görüntüsü oluyor nede hiçbir evrakta asıl dolandırıcının adı geçiyor
geçenlerde ipad konusunda denizlinin ilçesinden ilan açmıştı get açamıyorum dedi aradım oradaki karakolu git dedim polise teslim et ben paranı karakolda çalışan birinin adına çıkaracağım dedim adam kayboldu :)