Kayıt ol

Eski 18-12-2011, 14:34   #1

ALPER-VNS - ait Avatar

Otomobil: e60 / e53

ruhsat çıkmadan satış yapılırsa ne olur

Bi arabaya kapora verdim sonunda.. galeri araç sahibinden satış almış fakat araba 34 plaka plaka da değişicek demişler noterde.. direk sana satış verebiliriz bizim ruhsat çıkarmamıza gerek yok diyolar ama ben plaka değişicek dendiği zaman ruhsat çıkarmadan satış yapılamıyo diye biliyorum.. yapılsa bile plaka 34 olarak kalır değişim iptal olur diye tahmin ediyorum ayrıca 34 plaka arabaya kesinlikle binmek istemiyorum hadi anlamlı bişey olsa neyse de 34 XX XXXX anlamsız bi plaka.. satışı direk alırsak ve plaka 34 kalırsa kabus olur benim için..

şimdi sizce galeriyi suhsatı çıkarın plakayı ankara yapın sonra bana satış verin yolunda mı zorlıyım sizce? ne yapmalıyım?
ALPER-VNS isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 18-12-2011, 14:40   #2

teoman_rpm - ait Avatar

Otomobil: m3

teoman_rpm - MSN üzerinden Mesaj gönder
Ruhsatın cıkmasına gerek yok gecici ruhsatla aldıkları gunden 1 gun sonra satıs yapabilirler notere gittiginizde size zaten sorucaklar plaka degişsinmi diye siz evet diyince satıs yapılıp istedigin plakayı alabilirsin ... yani ruhsat cıkmasını vs. beklemeye gerek yok plaka degişimi için .
teoman_rpm isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 18-12-2011, 14:42   #3

fatiii - ait Avatar

Otomobil: var

unutmadan dip not yazalım geçici ruhsatın süresi 1 ay bu süre sonunda geçici ruhsatla astış yapılmaz
fatiii isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 18-12-2011, 15:12   #4

Otomobil: im yok gibi..

satış yaparken soracaklar yalnız normal satışla plaka değişimli satış fiyat farkı oluyor plaka çıkarma gibi. galeri 06 çıkarıp sizinde ondan direk almanız daha uygun olur bana göre
fatih(fb) isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 18-12-2011, 15:21   #5

ALPER-VNS - ait Avatar

teoman_rpm´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Ruhsatın cıkmasına gerek yok gecici ruhsatla aldıkları gunden 1 gun sonra satıs yapabilirler notere gittiginizde size zaten sorucaklar plaka degişsinmi diye siz evet diyince satıs yapılıp istedigin plakayı alabilirsin ... yani ruhsat cıkmasını vs. beklemeye gerek yok plaka degişimi için .
ben gölbaşı ikametli olduğum için galeriye siz ankara plaka çıkarın diycem boşta güzel bi plaka olursa falan.. olmadı direk ben alırım satışı.. saolasın güzel haber..

fatiii´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
unutmadan dip not yazalım geçici ruhsatın süresi 1 ay bu süre sonunda geçici ruhsatla astış yapılmaz
yok zaten daha 2 gün olmuş zaten satışı alalı adamlar..

fatih(fb)´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
satış yaparken soracaklar yalnız normal satışla plaka değişimli satış fiyat farkı oluyor plaka çıkarma gibi. galeri 06 çıkarıp sizinde ondan direk almanız daha uygun olur bana göre
zaten ben şuan ikamet yerim yüzünden 06 DXX XX plaka alabiliyorum sadece.. VNS plaka geçen hafta yoktu boşta.. bi ona bakıcam bi ALP bi de LAZ bakıcam çok para istemezlerse galeri bu plakayı takar sonra bana satış yapar.. o bahsettiğiniz farkı da galeri zaten ödemiş bu sebeple bizim için sorun yok ister sana verelim istersen sen değiştir dediler 1 2 gün zaman kaybımız olur sadece.. ben fazla tezcanlı olduğum için 1 2 gün büyük süre ama.. bakalım yarın görücez
Eski 18-12-2011, 15:22   #6

ALPER-VNS - ait Avatar

teoman_rpm´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
buarada alındığı günün ertesi günü mü satış yapılabiliyo yoksa 1 gün beklemek mi lazım özellikle?
Eski 18-12-2011, 15:50   #7

ErenErdem - ait Avatar

Otomobil: GolfPlus

ertesi gün satışı yapılabilir, aynı günde bir satış yapılıyor sadece
ErenErdem isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 18-12-2011, 18:11   #8

TarikS - ait Avatar

Otomobil: Polo 1.6 TDi

Sorun olmaz Alper, ben de bi arabami aldiktan sonra anneme satmistim ruhsati beklemeden. Kasko daha uygun oldugu icindi sanirim. Plaka degisimi yoktu bende ama senin icin de fark edecegini sanmiyorum.
TarikS isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 18-12-2011, 18:21   #9

ramo35 - ait Avatar

Otomobil: clio rs 172

geçici ruhsatla satış yapıldıgını öğrendigim iyi oldu benimde bir sorum olucak
aracımın satışını veremiyorum sebep araç ablamın üzerine 2 yıl önce aldık fakat ablam 3 ay önce evlendi sadece nüfus cüzdanını değiştirebildi bu sürede aracın ruhsatında hala kızlık soyismi yer almakta noter ben satış yapamam bu durumda diyor sisteme tc kimlik vs girince şimdiki soyismi çıkıyor ruhsata bakınca farklı diyor noter bunu satışını yapabilirdemi yapmıyor yoksa illa ruhsatımı değiştirmem lazım?
ramo35 isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 18-12-2011, 20:44   #10

ramo35 - ait Avatar

Otomobil: clio rs 172

ramo35´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
geçici ruhsatla satış yapıldıgını öğrendigim iyi oldu benimde bir sorum olucak
aracımın satışını veremiyorum sebep araç ablamın üzerine 2 yıl önce aldık fakat ablam 3 ay önce evlendi sadece nüfus cüzdanını değiştirebildi bu sürede aracın ruhsatında hala kızlık soyismi yer almakta noter ben satış yapamam bu durumda diyor sisteme tc kimlik vs girince şimdiki soyismi çıkıyor ruhsata bakınca farklı diyor noter bunu satışını yapabilirdemi yapmıyor yoksa illa ruhsatımı değiştirmem lazım?
güncelll beyler bilen varmıdır satışı vermem lazım bu hafta?
ramo35 isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 03-01-2012, 17:11   #11

Burak Mehmet - ait Avatar

Otomobil: leon,megane coupe

değiştirmen lazım dostum...Aynısı geldi başımıza evlendikten sonra 1 ay içerisinde olabiliyormuş,ayrıca evlenince adreside değişti ve senin bunu emniyete bildirmen gerekiyor..
Burak Mehmet isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 03-01-2012, 17:15   #12

srdralc - ait Avatar

Otomobil: -

Bizim uçak biletinde sistem Evlilik Cüzdanı ibrazıyla çözülebiliyor aslında böyle birşey olabilir diye düşünüyorum.

Sonuçta aslı gibidir yapıp ek olarak koyabilir dosyaya.

39'uncu P. Tümeni 49. Alay 1. P. Taburu Güzelyurt/Kıbrıs
srdralc isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 03-01-2012, 17:27   #13

SekoLive - ait Avatar

Otomobil: R Laguna 2.0

ramonun başına gelen tamamen saçmalık. bu insanın tc numarası var değişmiyor anne adı baba adı d.tarihi d.yeri değişmiyor . Ne hakla adamın bidaha ruhsatını değiştirtiyorsn yok yere hem insanlara iş hem memurlara. zaten araba satılıyo ruhsat değişicek para kazanıcan bari satan adamı bidaha derde sokma. resmen saçmalık...

''Neye İnanırsan Bir Gün Onu Yaşarsın''

Eşşeğe gereğinden fazla değer verirsen,
Kendini yarış AT'ı sanarmış
.
SekoLive isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 03-01-2012, 17:35   #14

nakayama - ait Avatar

Otomobil: Sundance Yellow Gti

Benimde satışla ilgili bir problemim var bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Yeni araç alacağım arabanın ruhsatının 1 nüshasına 9 ay once polis el koymuş ve aracı trafikten men etmiş şimdi ben aracın muaynesini yaptıracagım fakat aracın ruhsatınının 1 yaprağı anamur ilçesinde almışlar ben antalyadayım oraya gitmeden ruhsatın 1 nüshasını almadan aracın satışını alabilirmiyim yada başka nasıl çöze bilirim bu sorunu.

[FONT="Franklin Gothic Medium"]