dostum yerinde olsam ipad 2 alırım.
Printable View
dostum yerinde olsam ipad 2 alırım.
bugünün teknolojisinde tablet alıcaksan en azından Tegra 2 işlemcili kapasitif ekranlı bir tablet almanı öneririm .Ben dün Dell Streak 7 siparişi verdim uzunca bir araştırmadan sonra bakalım yarın elimde olucak.
kimse önermemiş ama bir pc mühendisi olarak ben size sony tablet s öneririm sgt113 modeli oldukça mükemmeldir. tegra 2 1 ghz işlemci usb kart girişi hd kamera ve android en büyük artılarından. tüm bunlara ek olarakta playstation lisansına sahip olması oyun içinde çok güzel bir özellik. donanım haberde detaylı video incelemesi vardı yanılmıyorsam. ayrıca karşılaştırmalarda internette en hızlı gezilebilen tablet olarak daima en ön sırada.
tablet olayı parasal bir meseledir tamamen..
tegra işlemcili tabletler içinde en ucuzu expert
paran varsa sadece ios dan ötürü ipad
sonynin fazla tutunucağını sanmıyorum bu alanda çok geç girdi ve yeterli bir alıcı kesmine ulaşamadı..
opad ead flytouch v.b gibi tabletler çinmalıdır ressitive ekrandır tavsiye etmem..
tablet alınıcaksa kesinlikle capacative multi touch ekran öncelikli olmalı gerisi fiyata endeksli donanımlardır..
mesela hp nind etableti çok güzel ama ne yazık ki webos o tableti bitiriyor.. archos 101 fena değil fiyat performans orantısında
sony nin piyasada tutunup tutunmaması yada geç girip girmemesi önemli değilsonuçta f/p olarak oldukça iyi bir tablet yaptılar kalite ortada marka nında güvenirliliği üst seviyede olunca tercih edilmemesi için hiç bir sebep göremiyorum.
ekran konusundada söylediklerine aynen katılıyorum.
ben aldım mı satmalıkda düşünürüm o yüzden şahsen f/p oranı iyi olsada o paraya çıkdım mı ipad benim için öncelikli olur şahsi tercihimdir. her kezin tercihleri değişir bir başkasıda alırım der öldürür satarım zararına yada satmam atarım bir köşeye yenisini alırım zamanı geldimi der onada saygı duyarım..
paraya çok sıkışdım ekimde ve ipad2 imi sattım sahibine ilana koydum 2 gün sonra satıldı 1400tl ye aldım bol bol kullandımda 1250 tl ye sattım zararım topu topu 150 tl oldu oda kullandığıma sayarım yanıma kar kalır bahsettiğim buydu..
bu konu iyi olmuş bende 13" bir pc mi alsam tablet mi alsam diye düşünüyordum
Peki sony nin dokunmatik ekranı nasıl ? bide limitimiz 1800 tl civarı dip sınır noktası sony bunu geçmiyor biliyorum ama dokunmatiği önemli bide klavye bağlamak önemli bir olay bizim için ben hiç anlamıyorum bu tablet işinden babama alıcaz şehir-yurt dışı seyahatlara çıkarken rahat olması açısından tabi günlükte kullanıcaz :)
Tegra 2 işlemcili
klavye bağlanabilen
3g li
bir tabletmi aramalıyım veya tegra 2 ipadin işlemcisinden güçlümüdür :)
ya alıp satma olayına girersen tabiki haklısın ben şahsen kullanım açısından fikrimi belirtmek istedim. ben kullandığım tablette flash desteğini uygulamaların ücretsiz olmasını açık kaynak kodlu olmasını tercih ederim bu yuzden zaten kafadan ipad i eleyip android e yönelmiş oluyorum. daima tablet alacak kullanacak kişi ihtiyaçlarını çok iyi belirleyip analiz edip sonra alacağı alet için karar vermeli.
katılıyorum tercihler önemlidir..
tegra 2 çift çekirdek işlemcidir ipad inin işlemcisinden güçlü olup olmamasının bir önemi yokdur buna pc mantığıyla yanaşmayın neticede apple çok hızlı olsa tegra koyardı ipad2 lere epey söylentilerde çıkmışdı ipad2 çıkmadan önce tegra2 li olucak diye..
önemli olan tableti hızlı yapan şey yazılımıdır ios da bu konuda işlemciyle çok uyumlu çalışan bir tablet ve gayet hızlı takılma aksama yok.. sony kullanmadım ama exper in tabletini kullanmışdım tegra2 işlemcili takılmalar oluyordu.
evet sony fiyat olarak bütçenizin zatne oldukça altında. tegra 2 ile a5 arasında da seçim yapılacak olursa ben tegra 2 yi tercih ederim gerçi tegra 3 te lanse edildi artık. model numarasını verdiğim tablet s te 3g de mevcut. nette çeşitli karşılaştırmaları kullanarak tercihi çok net verebilirsin ama öncelikli olarak ihtiyacını belirlemelisin. birde özellikleri sayarken söylemeyi unuttum tablet s teki univarsal kumanda da çok işlevsel.
asus transformer prime,
4 cekirdek, 6-8 saat pil omru
Klavye satiliyor ayri olarak, toucpadli, usb li ve extra bataryali, windows haric netbook oluyor, pil omru 16 saat civarlarina cikiyor. Baz fiyati yurtdisinda ipad2 ile ayni, bahsettigim klavye gurub ise 140 dolar gibiydi sanirim. youtubedan aratin.
Usb
3g
ofis uygulamalarının tam anlamıyla olmasada çalışması word power point
bedava uygulamalar bu konuda android çok üstün
klavye
8 saatten daha fazla şarj süresi
flash player desteği
gibi özellikler arıyoruz çokmu şey istiyorum bilemiyorum ihtiyaçlarınızı belirlemek önemli olduğu için yazdım ve tablet çok kalın olmasın istiyoruz :))
motorola xoom neden düşünmüyorsun .. galaxy tab almayı düşünürsek git xoom al bence .. epey oldu sanırım ben xoom u alalı .. hem hafızası daha iyi galaxy den hemde androidlerde önemli olan güncellemeleri alabilmesidir .. 3.2 resmi sürümü çıktı onla kullanıyorum .. abimede aldırdım , eşi kullanıyor .. bende ekstradan 16gb hafıza kartıda var .. 32 orijinal hafızası zaten .. kasma küsme yok .. ipad kullanmadım ama skyfire'ı iphone da kullanmıstım flash içerikler için tatmin edici değildi bence .. ipad de ne durumda bilmiyorum .. orijinal browseri canavar gibi xoom'un.. ve unutmamak lazım Tegra2 işlemcisi var , özel oyunlarını biliyorsunuzdur muhtemel sadece tegra ile çalışan .. 3.parti yazılımlarıyla çalıştırmaya çalışıyorlar ama çok da iyi değil ve hepsini kapsamıyor .. tablette şuan favorim xoom .. çok araştırarak aldım bigünde ulan keşke ipad veya asus vs alsaydım demiyorum.. he unutmadan 3g de mevcut hafıza kartı girişide wi-fi da ..
elbette görüşlerimi bildiririm.onun dışında önerebilceğim motorola zoom birde hp nin tableti var web os ancak android kurulup dualbot kullanılabiliyor sıkıntı olmaz,exper i kesinlikle önermem hızlı bi cihaz ancak ekran kalitesi dokunmatiği ve yazılım desteği çok vasat. geri satan iade eden birçok arkadaşım var
Dün asus ve ipad2 karşılaştırması hakkında birkaç video izledim youtube da.Eğer alıcak olsam asus alırdım heralde..