|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Subaru Forester Turbo S / Fiat Palio 1.2 16v
|
Arkadaşlar örn: bir araç 7.6k'da kesiciye giriyor fakat yazılım ile 9k çeviriyor bu aracın tesisatı ve şarj dinemosunda heşey normal olmasına rağmen 8k üzerinde şarj ışığı yakması normal midir? yani aracın speclerinin standartın üzerine çıkması sonucu şarj dinemosunun yetiştirememe ihtimali nedir? Bu sorunun çözüm yolları hakkında bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.
(Şarj dinemosu yeni ve tesisatta herhangi bir kaçak v.b sıkıntı bulunmamakta) Son Düzenleyen 1lker; 21-12-2011 23:57. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: ..... 53DN637 ..... Renault Clio Williams
|
Komik gelecek belki ama soyle bir benzer onek vereyim. Eski Broadway ler vs. dede cevirdigi devirde oynama olmadigi halde sona yaklastikca aku yani sarj lambasi los yanabiliyor. Surekli o kadar yuksek devir bandinda gezilmedigi dusunulurse bence sorun olmaz.
__________________________________ Powered by PPRMotorsport |
|
|
|
|
|
#3 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
|
o isik benim bildig kadariyla alternator yetmeme durumunda yaniyor. Daha kapasiteli bir alternator ile degisim yapilarak coUm bulunur gibime geliyor. Lakin aracin yururunu bence etkilemez. Aku kapasitede bir degisim yok. Aku ne kadar doluysa o kadar iyidir. Alternatorun bu konudaki etkisi aku dolu oldukca yok denebilir
|
|
|
|
|
#5 | |
![]()
|
tekrar teşekkürler cevap için
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
|
Rica ederim. Sen gene konuyu takipte kal. İlla daha fazla ve net bilgileri olan vardir.
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
tamam teşekkür ederim ben arkadaşıma link atıcam takip etmesi için ayırca bende takip edicem bilgim yok bu konuda faydalı olur tekrar teşekkür ederim
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: 2001 Fiat Palio
|
Şarj dinamosunun yetistirememesi gibi birşey olacagani zannetmiyorum. Eskilerde "alterpower" diye birseyden bahsedilirdi. googledan aratirsaniz bulabilirsiniz büyük ihtimal.
Alternatörün (şarj dinamosunun) iptali ile motor yükünün azaltilmasina dayaniyordu hatirladigim. Bunu gaza %75+ üstü basildiginda alternatör yükünü motordan ayirarak yapiyordu. (%75 ve üzeri gaza basildiginda motorun yüksek devir cevirecegini kabul edersek) Yüksek devirlerde şarj dinamosu aküyü şarj etmiyordu. Sizde yetistirememe derken, ateslemenin sagliksiz olmasi yada ateslemede olusabilecek düsük voltaji kastediyorsunuz heralde? Eger öyleyse saglam bir akü ile sorun yasayacaginizi düsünmüyorum. Son Düzenleyen kg270; 21-12-2011 21:34. |
|
|
|
|
|
#9 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: 2001 Fiat Palio
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: [ ABARTH ]
|
aracın teyibin farı fanı ve diğer ne kadar leketrık çeken alet varsa açın ve şarjı ölçün 13.7 üstü ise sıkıntı olmaz normalde yuklu arabalarda tapa gazda 14 civarında olması iyidir
__________________________________ hızlı olmak korkmamakdır.... |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: 106 gti
|
aracım stock ken ve 7000 devirden sonra akü ışığı yanıyodu, sonra dereceli egzantrik koydum iki kere denemek için sıktım veee şarj dinamosu elimizde kaldı
benimde sadece 7000 devirden sonra yanıyordu sıktığımda hatta kocaelinden istanbula gittim egz. takana kadar hiç bir sıkıntım yoktu ki sonrasında malum olay...buda benim başıma gelen birşey paylaşmak istedim.
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: '93 200SX S13 - '95 Del Sol VTi EG2
|
üst devirlerde voltaj çok artıyorsa bi yerden atlama (şasi kaçağı) yapıp şarj göstermiyor olabilir.
yada aklıma kayış sıyırması geldi ama o değildir heralde |
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
teşekkür ederim cumartesi ilk işim olacak
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
|
aksine üst devirlerde voltaj düşüyormuş şase kaçak vs hiçbir sıkıntı yok dedi arkadasım sadece yuksek devırlere cıktıgında ısık yakıyormus ölü şekilde bırde adam kayısının kanal yaptıgını degıstırmesı gerektıgını soylemıs onunla alakalı olacagını sanmıyorum
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Varbişi :)
|
akün ölüde olabilir. yeterli şarj sağlanamıyordur. ve aracın gidişinede etki edecektir. çözmenin birsürü yolu var. bence ölçüm yaptır. akün eski ise zaten yüklü aracın var mutlaka yenile.
aküde sorun yoksa şarjda bi sorun vardır mutlaka. ve voltaj düşmesi gidişi malesef direk paralel etki ediyor. daha önce voltaj düşmesinden üst devirde ateşlemenin bozulması aracın birinde başımıza geldi. o aracınkini buddy club racing spec condenser ile çözmüştük. tabi bu çözüm mantıkılımı geçicimi derseniz oto elektriğinde o kadarda iyi değilim. __________________________________ Şehitlerimizi unutma! Unutturma! |
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: 106 gti
|
şarj dinamosu..konjektörden dolayı yapıyor..aynı sorunu bende yaşadım..2 seçenek var..
1. seçenek çıkma alıp takmak..fakat tavsiye etmem.. 2.seçenek ise orjinal parçalarla revizyondan geçirtmek..ben bu şekilde yaptım gayet güzel oldu..şarj dinamosu sıfır oldu değişenler : diyot takımı, konjektör, kömürler, bilyalar. |
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: Milano RED 106 GTİ , İndigo Blue 106 GTİ
|
Aynı olay benimde başıma geldi çok devir çevirttirince araba ışık yaktı sonra sarj dinamosunu tamir ettirdim düzen tutmadı yeni almıştım.
__________________________________ 06 AYU 34
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
|
verilen bilgiler için çok teşekkür ederim arkadaşın şarj dinemosu yeni dediğim gibi tesisatta ve dinemoda hiçbir sıkıntı yok tek sıkıntı dınemo kayısı kanal yapmıs degısmesı gerekıyor fakat bununda sorun cıkaracagını sanmıyorum ısık yakma anlamında muhtemelen alternator karsılamıyor bende bu konu hakkında bılgili degılım bılgıler ıcın tekrar tesekkurler
Son Düzenleyen 1lker; 22-12-2011 00:14. |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |