|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Turbo sohc teg;)
|
kaputumu bu fotodaki kadar paslandırmak istiyorum izlemem gereken adımlar nelerdir ?
adım adım anlatım yapabilen olursa çok iyi olur. mat vernik mi kullanıcaz buna kaputu rat yapıcaz diye komple mahvetmek istemediğimden soruyumda öyle yapıyım dedim. kaput zaten şu anda boyası filan soyulmuş durumda sac hali ile duruyor. kaplama filan yapmak istemiyorum. 1 kaputum daha var onu orj takıcam bunuda rat takıcam. ankarada işi bilen yardımcı olabilecek birisi var ise beraber yapabiliriz her gün müsaitim vakit konusunda sıkıntı yok.
__________________________________ Ruhsatı babamın üstüne yaptık amcadan oldu teg.. Mikrop Garage Detailing Garage hertürlü integra parçası için acil hat 537 296 79 6sekiz |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: a3-Sline
|
gerçekçi duran folyolar oldugunu biliyordum , paslı görünümlü düşünürseniz
__________________________________ Gereksiz eleştiri , Gizli hayranlıkdır .. |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: LEON styl'a
|
bayılıyorum şu rat style
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
kaplama yapmanız daha mantıklı öyle işe feda edilirmi kaput ?
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Astra+1.3 Doblo Mk2+1.9 turbosuz doblo Mk1+Lada Samara
|
tebrık ederım sızı bence olunca harıka bı ıs cıkacak ortaya.
__________________________________ 'başka bir gün ölmek üzere hayattayız.' vakit varken tomurcukları topla vakit akıp gidiyor, bugün gülümseyen bu çiçek yarın ölüyor olabilir. |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: '12 45th Camaro - '11 Golf B.M. - '74 Camaro CUK - '74 Camaro Project Shit Box
|
Yurt dışı forumlarda okuduğum kadarı ile , hiç birşey kullanmayacaksınız tek yapmanız gereken parçanın üzerindeki bütün boyayı kazıyıp ham metal halde bırakacaksınız ve o zamanla paslanacak. Zaten pasın üzerine vernikte tutmaz hadi tuttu diyelim birşekilde pas içten içe devam etmeye başlayacaktır. Paslı paslı dolaşmanız lazım zaten tamamen çürüyüp peynir halini alması uzun sürecektir en az 4-5 sene kullanırsınız sonra çürümeler şekil bozuklukları başlar diye düşünüyorum.
__________________________________ Camaro is a small, vicious animal that eats Mustangs... |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: Vosvos
|
kaplamayla olucak iş deil ,
komple saca kadar kazı kaputunu üstüne komple dök tuzlu suyu yani deniz suyu , öyle bekleticeksin yazın olsa iş kolay güneş altınada , da bu havalarda paslanma süreci uzar , benim eski CML76 nın bu şekilde yaptığımız bölümlerinin fotoğraflarını bulabilirsem eklerim __________________________________ Oğuzhan ÖKSÜZ "Feel like a SuperStar" MaxiWos,
![]() Son Düzenleyen oguzhan999; 23-12-2011 20:44. |
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: Vosvos
|
ayrıca pas üzerine vernik tutuyor , zaten 4-5 seneden sıfır arabada bile problem çıkıyor
__________________________________ Oğuzhan ÖKSÜZ "Feel like a SuperStar" MaxiWos,
![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: LEON styl'a
|
yapıştırmayla gerçek pas aynı olmazki bee
millet merak ediecek gelip dokuncak elleri leş gibi pas olucak ve uzaktan seyrediceksin ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Golf MK3 1.6 Sport
|
soy boyayı rutubetli nemli bi yerde bırak paslanır o. bi askı gibi bişeyin üzerine düz bi şekilde koy ki her yeri eşit paslansın istediğin kıvama gelincede takarsın. kaportaya bağlantı noktalarının paslanmaması için bi şekilde kapla ki kaput uçup gitmesin ansızın
![]() Bi süre sonra kevgire döner ama ne kadar zamanda olur bilmiyorum. Kaputu paslı haliyle stabil halde muhafaza etmek zor olsa gerek sonuçta kimyasal bi reaksiyon var bi şekilde oksijenle temasını kesmek lazım korumak için Şeffaf kaput folyosuyla hem altını hemde üstünü kaplayabilirsen paslanma durur ama folyo yapışırmı bilmiyorum |
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: a3-Sline
|
peki bu paslanıp çürümeye başlayınca , kaputu sert bi kapatmada tuz buz olmasın
__________________________________ Gereksiz eleştiri , Gizli hayranlıkdır .. |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: Opel Insignia Turbo/Opel Astra Cdti
|
Tetenoz olmakta var
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: ETN88
|
adamım garajın ordaki hurda mercedesi incele
__________________________________ 92' Mazda 121 swap bp engine ETN88 Her renk her araç için rötuş boyası --10TL--
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: loading..
|
orhan kendini aştın yemin ediyorum
![]()
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: -
|
ilk aşama: tetenoz aşısı
__________________________________ money talks bullshit walks |
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: 737-800,747,787Dreamliner vs vs
|
Öncelikle paslanmanın hızlanması için elektroliz olayı olması lazım uzunca bir süre elektrik ileten sıvılarla temasta bulunması gerekir bunun içinde en iyi sıvı limonlu su o olmazsa tuzlu su veya sirkeyle ıslatmanız süreci kısaltacaktır.
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: loading..
|
elektronik malzeme satan yerlerden demirüçklorür aynen böyle söyle bu malzemeyi al suya atıp kaputun üstüne boşalt öyle kalsın bir gece bak neler oluyor
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: 98 VTİ
|
bunu bende hep merak etmişimdir güzel konu
soyup deniz suyunu basalım rutubetli ortamda bekletelim paslansın iyi güzel ama bakıyorum bu işi abartan golfler var komple çamurluk kapı tavan paslandırmışlar bunun farklı bi maddesi olması lazım yoksa bi zaman sonra düşünemiyorum bile
__________________________________ Virgin Vtec
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: Corsa Dti
|
zımparalanıp ıslatılsa ?