ben almadım, hakkımızı sonra kullanacağız. bildiğiniz gibi 1 adet hak ve 5 senelik süreç var. adana aykan bayi arayın. deniz hanıma ulaşın yardımcı olur.
hadi onu geçtikte ellerinde jetta tdi yokki highline olsun :D
Printable View
benim arkadasm babaannesinin uzerine aldi focus c max aldilar 42.800 e 60000 gbi bir rakama gelen arabayi
Sol bacağından özürlü dayıma 2012 civic sipariş verdik 36 binlaraya geliyo,beyaz sanruflu mayıs 14 teslim
%90 ve üzeri engele sahip oluğ 3. dereceye kadar yakınlarının kullanabildikleri araçlar için kdv muhafiyeti uygulanmadı, karar bozulmadan önce de bu böyleydi. Kdv muafiyeti araçlarını kendileri kullanabilecek durumda olan , engellerine uygun hareket ettirici özel tertibata sahip H sınıfı sürücü belgesiyle kullanılabilen araçlar için uygulandı. Bu konumdaki araçları da engel durumu aynı tertibatı kullanmaya müsait H sınıfı sürücü belgesine sahp engellilerden başkası kullanamıyor. Bunlara göre varsayımınız yanlış oluyor.
Mahkeme kararıyla ödediğiniz KDV'yi geri alabilseniz bile yargı süreci en az 2 yıl (1 yıl yerel vergi mahkemesi 1 yılda üst mahkeme) sürer. Büyük şehirlerde bu süre 3 yıl ve üzeri şeklinde daha da uzar. Hesabınızı ona göre yapın.
Bu karar bozulmasaydı kanımca tüm engelliler dava yoluna gidecekti, şöyle ki engelliler biz sitesine bakarsanız %40 engelli olanlar bile dava açmış. Yani bu karar uygulansaydı ilgili ilgisiz herkes dava açacaktı yargı gereksiz yük altına girecekti. Bence yargı böyle bir önlem aldı, ancak dediğim gibi özel tertibatlı araç kullanan engelliler için bu karar hukuka aykırıdır, haklarını aramaları gerekir.