E hal böyleyken ona iman edilmesi gerektiği anlamı çıkmıyor mu?
Printable View
Peki Buhari bunun neresinde?
Dostum din tartışmalık bir şey değildir. Bende başkalarıyla tartışmayı zaten sevmem. Sen Kendi inandığın şekilde dinini yaşarsın ama yaşarken doğrusunu yaşamak önemlidir. İnternet bilgisi ile değil kitap bilgisi kullanmak lazım. İlk olarakta Kuran'ı iyice okuyup öğrenmelisin ki din konusunda bilgi verirken kitabınla ters düşmeyesin veyahut ne biliyorsan kendine saklamalısın.
neler demıs adam ya lanetlemek falan hangı cagda yasıyoruz
kolumda 11 harfli 1 karış boyunda dövme var 130 TL ye yaptırdım arkadaşıma..
aga herkes kendinden sorumlu siz ne kadar günahta deseniz değil de deseniz bu kişinin zevkine kalmış ve gün içerisinde herkes sürekli sevapmı işliyor..? alkol içsek günah zina yapsak günah dövme hele günahıda geçtim lanetmiş vay arkadaş biz direk cehennemlikmişizde haberimiz yokmuş... lanetlenme filan boş iş bunlar azcık mantıklı olursak zaten bu tarz kelimeler ortaya çıkmaz...
Her konuya biri çıkıp da din katmasa olmaz zaten yani bir eksik olur.
Herkesin dini kendine kardeşim vazgeçin artık artık milletin inançlarıyla uğraşmaktan lanetlenmek falan..
Ankara'da dövme fiyatları çok değişken. Tattooline Mustafa ve Adam işlerini su an en iyi yapanlar (bildiklerim içinde). Ben Mustafa'nın çizgilerini daha çok beğeniyorum. Eli titremiyor ve çizgiler cetvelle cizilmiş gibi düzgün oluyor. Sohbetide, hijyen konusunda dikkatide hoşnut ediyor beni.
Kimsenin milletin inancıyla uğraştığı yok sen niye darlanıyorsun. Konu dövmeyken bende bu konunun manevi boyutunu dile getirdim. İsteyen yaptırır isteyen yaptırmaz. İsteyen inanır isteyen inanmaz. Bu konuda tereddütleri olan arkadaşlar olabilir. Kimi arkadaşlar merak etti kaynak istedi sorguladı onlara teşekkür ediyorum. Kimi arkadaşlar sen kimsin cart curt ağız yaptı onları kınıyorum.
İşte din senin gibi dinine, kitabına değil; dini yorumlarda bulunanlara inananlar yüzünden bozuluyor. O dönemde Muhammed'den 200 yıl sonra bile birebir doğru bilginin gittiğine nasıl inanabiliyorsun. Yada baştada söyledim recm cezası ile ilgili Buhari'yi bir araştır. Geçekten Buhari'nin sözlerinin tümünün gerçekliğine gönlün elverecekse sen müslümanlığı çok yanlış anlamışsın derim. Lakin tekrar tekrar söylüyorum önce doğru dürüst Kuran'ı oku.
Ben Kuran'ı okurum ona göre amel ederim gerisi beni ilgilendirmez diyebiliyor musun?
Dediğin oraya geliyor biraz. Günümüze gelen hadislere, Buhari nin peygamberimizden 200 yıl sonra yaşamış olması gibi sebeplerle şüpheli bakıyorsan bütün hadisler bu şekilde gelmiştir. hepsine şüpheli mi bakıyorsun.
Bu seni ilgilendirir mi? Bu din benimle Allah arasında. Günahta işlerim, sevapta. Allahın taktiridir. Lakin ben sana dosthane bir şekilde doğru yola bakmanı önerdim. Bakarsın yada bakmazsın buda senle Allah arasındadır beni ilgilendirmez. Lakin burda insanlara lanetlisin dersen olmaz işte o.
driftçi sen hala mı buradasın..
2 gündür bilmeyen vardır o yuzden yazıyorum diyorsun tamam eyvallah, yazdın bitti..
tamam artık amma kastın ya..
milletin dövme yaptırması niye bu kadar rahatsız ediyor seni? Amma daralttın ya..
Allah diye ağzınızdan düşürmezsiniz, ama milleti darlamaya gelince en alasını yaparsınız.. Kim ne isterse yaptırsın SANA NE
Peygamber demiyor, Buhari diyor. Sana kaç seferdir Buhari'nin birçok Hadisinin Kuran a uygun olmadığı din adamları tarafından tartışılıyor diyorum ama hiç araştırma yapmayıp düşünmeden cevap vermek sana kolay geliyor. Buda aramızda polemik oluşturacak. Bende böyle bir polemiğe girmek istemiyorum.
Üstteki mesajınıda editlemişsin onada şöyle bir cevap vereyim Kuranda herşeyin tek doğru cevabı vardır yorum yapamazsın. Hadisler yoruma açıktır.
Belki senin için birşey ifade eder.
"Onlara, Allah'ın indirdiğine uyun dense, 'Hayır, biz atalarımızı üzerinde bulduğumuz yol'a uyarız derler.' Peki ama ataları akletmeyen, doğru yolu bulamayan kimseler olsalar da mı?" (Bakara, 2/170)
Allah islah etsin Büyük günahımız döwme olsun :( bende yaptırmayı düşünüyorum ama bazı şeyleri yarım yamalak bilen gerici toplum yüzünden Vazgeçtim.. :(
dövme konusunda fikir verip tavsiye edenler için bi durum varmı acaba?
boz ağzını? göreyim babayiğidi hadi?
tartışma yok burada..
insanlar bilgi alışverişinde bulunurken sen birden devreye girdin..
insanlar sana ne diyor burada.. ama sende hala aynı kafa..
görevlendirdiler mi seni.. uza..
millete artizlik yapma quantum !
artiz dövmesi..
http://i.ytimg.com/vi/LY8a9OfaCng/0.jpg
Güzel olmuş hayırlı olsun bende çok istiyorum dövme yaptırmak ama kendımı bılıyorum 1-2 sene sonra sıkılırım diye korkuyorum ama senin dövmenı beğendım.Bu arada polemiğe girmek hiç istemıyorum ama demedende yapamıycam bu dövme işini yapmak isteyen yapar günahıda,sevabıda Allah ile kulun arasında'dır kimsede karışamaz.Zaten bu iş günahsa yaptıran gunahının bedelini ödemeye razıdır göze almıştırki yaptırmıştır. bizede sadece hayırlı olsu demek, beğenip beğenmediğimizi söylemek düşer
quantum acilen iphone konusunda bekleniyorsunuz :D
Benim de anlamadığım sen niye böyle bir provokasyon içindesin..
Sen bir tutturmuşsun yok lanetlisiniz, yok peygamber öyle demiş,
İnsanlar diyor ki sana Allahla kul arasına girilmez..
ama yemiyorsun içmiyorsun gelip burada kendine lazım bilginle aklınca sofuluk yaptığını sanıyorsun ama sıktı..
Emin ol senden daha müslüman ben ve burada bir çok kişi.. Milleti darladın yetti artık.. Diyeceğini dedin, bitti.. Uzatma herkesin günahı da kendine sevabı da..
kimsenin ne yaptığı kimseyi ilgilendirmiyor.. En başta sen ve senin gibi Allah peygamber deyip millete gereksiz bir şekilde sataşanları..
Unutmadan.. Ağzını bozuyordun? Ne oldu ona?
Bekliyoruz..
----
Artiz.
Konumuza dönelim :D Güzel dövme desenleri paylaşalım
Vücudu toplayayım düşünüyorum hayırlısı özellikle Nihat Hatipoğlu'nun açıklamaları içimi rahatlattı :D . Evet günahı varmıdır vardır ama bu dediğiniz gibi Allahla kul arasında olan bir olay.Varsın kimilerine göre lanetlenelim.
bende 2 adet var yılalr önce yaptrmıstm bacagmdakı g harfı trıbal kolumdakıde tarıh
2011 den bır foto
http://d1208.hizliresim.com/10/4/bgrbd.jpg
böyle bi film vardı ne kadar yaşıyacağını kolunda bi döwme Gösteriyordu onu hatırlattı =)
insanlara vaaz verecegim diye ortaya atlayarak sacmaladiginizin farkindasinizdir umarim ??
Kuran-i Kerim'den sonrasi mi var? kitabi kimin yazdigi ve ne söyledigi beni ilgilendirmez, Allahu Teala'nin kitabinda ne yazdigi önemli.
evet dövme bizde emanet olan bedene yapilan tahribattan dolayi yasaklanmistir ama o lanet nerden cikti ??
haaa bu arada dövme yaptiranlar cenabet gezmiyor,abdestleri kabul oluyor.
bunu da belirteyim de,sonra millete dövmeliler cünup geziyor deme..
Herşeyin sevabıda günahıda kendine...ALLAH ile kulu arasında...işimden dolayı yaptıramıyorum yoksa bende yaptırmayı çok isterim...
evdeki ampul patladı birde ipad e kola dokuldu kesin lanetlendiğimdendir.... vay beee etkisini yavaş yavaş gormeye basladık..... lanet bu konuyu bekliyormuş meğersem :D
Darlarınırım arkadaşım ya da abim yaşını yazmadığın için hitap seçmek zor oluyor! Memleket öyle bir noktaya geldi ki forumda ya da gerçek hayatta hiç fark etmez hangi konu konuşulsa konu bir yerden dine bağlanmaya başlıyor ve bende bundan hoşnut değilim.Bu konunun günah olup olmadığını merak edenler yetkili kişilere başvurur sorar öğrenir ama burası bunun öğrenilmesi için değil,bu başlıkta o sorunun cevabını bulmuş kişiler nerede iyi dövme yapılır sorusunun cevabını arıyorlar sen ortadan çıkıyorsun kararını vermiş olan insanlara aman yaptırmayın ha! Yaptırırsanız siz de lanetlenirsiniz diyorsun çok şükür bunu anlayabiliyoruz.
yaw hala tartışmada sonu gelmicek şeylerimi konuşuyorsunuz burda herkesin inancı kendine
konu günah vs değil dovme paylaşım konusu bare bunun içine etmeyin gidin ozelden yazışın ne yazışıcaksanız
hadislere gore kaş aldırmak yüzdeki tuyleri aldırmak gibi şeylerde dovme ile aynı şekilde değerlendiriyor
bütün bayanlara kız arkadaşlarınıza gidip açıklayın bunu annemizdemi lanetlendi kaşını aldırdığı için ? bazı şeylerde niyet onemli
dediğim gibi bu kulla allah arasında bir durum o yüzden boşu boşuna konuyu kirletmeyin
buraya geldin dövmeyi dine bağladın, insanlara dinimizle ilgili ayetler yazdın paylaştın. ondan snra kaç yaşında adama küfür ettin.bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. ben dövmeyle lanetliysem sen benden daha lanetlisin dini kullandığın için. allahım günahlarını bağışlasın.
Lan aylavdiriftingmisin nesin ayik ol haddini bil .