Ben de evde beyaz Ankara kedisi besliyorum. Kedi kumu aldığınızda topaklaşan kumlardan alın kokuda yapmıyor ve temizlemesi kolay.
Printable View
Ben de evde beyaz Ankara kedisi besliyorum. Kedi kumu aldığınızda topaklaşan kumlardan alın kokuda yapmıyor ve temizlemesi kolay.
babam hayvan hastasıdır mahallede apartmana taşınan bı komşunun geldıgı mahallede bıraktığı kedısı onu bulup geldı apatmanda takıl baya doğurdu doğdudugundan berı babam bakıyor kedılere oldular birer panter. Mahallede inanmazsın köpek kovalıyolar. Babam açık yem alıyor 5 liraya 1 poşet dolusu kedi yemi 4 kedi + dışarıdan vahşi gelip sonradan babama evcılleşen 2-3 kedı ıle bırlıkte 1 ay rahat yetıyor. Sen 1 kedi bakacaksan 1 aydan fazla yeter bence açık yem al 5tl ye ver gitsin.
kenarına maydanoz falan koyup küçük kaçamakalrda yapabılırsın :p :D
kedi deyenimlerim çocukluğuma dayanıyor hala da bir kedim var cadı ötesi. şekerli şeyler verme şeker komasına felan girer. onun haricinde tamamen sahiplenip evde bakıcaksan, parazit ilaçları içirmeden ve aşılarını yaptırmadan asla alma, en nihayetinde önce kendi sağlığınız.. en mantıklı yiyeceği kuru mama olacaktır hem onun için hem sizin için. evde olan yemeklerden besleyeyim desen inan daha zor olur, ki öğrenci evi baya zor hayvan aç kalır =D bide bi heves uğruna ise hiç evine alıştırma öyle kapıya gelsin gitsin evdeki yemeklerden vermeye devam et. severken kuyruk, karın bölgesi ve patilerine dokunma mümkünse sadece kafasını okşa. kediler temiz hayvanlardır, bakabileceğine inanıyosan evine alabilirsin bence.
Gündüzleri dışarı bırakın geceleri eve alın en azından havalar ısınana kadar.Kediler zahmetsiz hayvanlardır temizliğini kendisi yapar tuvalet ihtiyacını kum alırsanız kuma yapar uğraştırmaz sizi tüyleri içinde ara ara tararsınız evinizde fazla tüy olacağını sanmıyorum ki bizde neredeyse hiç yok kadar az genelde yemek olarakta arkadaşlarında dediği gibi tavuk ciğeri verebilirsiniz pişirmek kaydı ile kuru mama verebilirsiniz tatlı bir yiyecek kesinlikle yedirmeyin kör olabilir daha ilerlerse ölebilir.Karınlarından gıdıklandıkları için fazla elletmezler :)
Evde beslemeyi kesinlikle düşünmüyorum arkadaşlar. Bi maymun iştahlılık var bende, sonradan sıkılırım fln diye evin içine almak istemiyorum.
Balkonda takılıyor o, yerinden de memnun gibi. Çok soğuk olunca içeri alıyorum biraz sevip ısıtıyorum sonra geri gitmek istiyor zaten yerine (=
ama bu gün yeni bir huy edindi sanırım, elimi uzatınca kafasını yere yaslayıp alnıyla elimi ittiriyor, ne demek istediğini bir türlü çözemedim ((=
Küçük kaçamaklar mı ((= denerim bir daha ki sefere (=
Tekir falanda eve alma bu saat oldu uyutmuyor sürekli birseylerle oynuyor
Valla ne şişman ne sarı (= Beyaz üzerinde de leke leke kahverengilikler var. Zaten tam yetişkin bi kedi sayılmaz küçük gibi (= Ama tüyleri fazlasıyla uzun, annesi geliyordu ondan önce, anasına çekmiş sanırım (= Ama göbek olayını aramızda hallettik, sırt üstü yatıyor anında d= Eve alma konusunda ev arkadaşımın alerjisi var, bi de hiç kedi sevmez )= o yüzden balkonda sıcak tutmaya çalışıyoruz artık
tavuk ciğerine bayılıyolar haşlayıp ekmekle yoğurursan bayılır ekmeği fazla kaçırma bide iğrenç bi kokusu var haşlarken ama olsun seviyolar değer :) kuru mama her kedi yemeyebilir biraz yemek seçen hayvan bunlar :)
Valla geçen valide hanım sarma yapmıştı söylemesi ayıp memleketten getirmiştim (= onu verdim 1 tane, lapur lupur götürdü (=
http://www.sadanlar.com.tr/images/ur...2064618005.jpg
Benim dediğim kum bu. İnce değil küçük çakıl taşı gibi ama süper
ben resim yükleyemiyorum ama cat's pearls benim dediğimin adı, bembeyaz,ve sıvıyı hapsettiği için hiç koku oluşturmuyo. onun haricinde bulamadığımda cat litter alıyorum, o sizin dediğiniz topaklananlardan, koku olayı onda da hiç olmuyo hatta parfümlü kokuyo kendisi ama çok incecik tanecikleri. cat's pearls tavsiye ederim, kedi diğerini daha çok seviyo daha kum gibi olduğu için ama benim işimi bu daha iyi görüyo :D kolay gelsin
Kum konusunda sıkıntımız yok evin içinde olmadığı için, balkon onun istediği yere ihtiyaç giderebilir (= Şimdi oyun oynuyorduk, anahtarı koydum yere debelenip durdu (= Videosunu çektim atarım birazdan buraya da ((=
buda benim şapşalın 1buçuk aylık hali :D
İyi artık size güveniyor demektir.. Alnıyla ittirmesi falan şımarıklığı.. Sürtünürken çok garip şekillere girerler yakında çözersiniz :D Ev yemeğine alıştırmayın. Neden? Çünkü o bir kedi. Ulaşamayacağı hiç bir yer yok, acıktığınızda tencerenin kapağının altında kedi görmek istemezsiniz bence :D Eğlendirmek de çok basit herhangi bir şey atın önüne azıcık da sinirlendirdniz mi tüm gün onunla savaşır :D
Biraz büyüsün de kapıyı açmayı öğrendiğinde bu dediklerinizi hatırlatırım :D Ya da arkanızı döndüğünüzde tüm evi aramanıza rağmen bulamadığınız kediniz nerelerden çıkacak.. Hep böyle kandırıyorlar soğuk havada masum masum gelip hahaha :D