kesinlikle çok duyarlı bi toplumuz
Printable View
arabaya ödedik her ay 100€ batarya bedeli eeeeee nerde kaldı ekonomi???? zaten ayda iş ev arası 1500km yapıyorum dizelle 250tl civarı mazot yakıyorum bu arabayı şarj için para ödemesem bile sadece batarya kirası 250TL yapıcak
len mantık mı bu iş alcan mı bu halle her ay 250TL batarya parası ödücen mi tako efendi ?
günde en az 100km yol yapan ve çevreyi kirletmek istemeyen kişilerin kullanacağı bir araç bence. bu halde 500km haftada bazı ay 2000 bazı ay 2500km yapıosan kardasın işte.
Hakanım cicişim zaten 250 batarya parası 2500km de hesapladım bi batarya 4.5 tl ye doluo birde 150km gitse, tam 79 tl yapıo. yani toplamda 330 tl dizelle bie bu rakam 625 tl çıkıo :D
öylesine bir hesapla 129 ayda kendini şu anda kullandıgım dizele göre telafi ediyor,mantıklımı değilmi karar veremedim.
tabi arada dizelin bakımı var bunun varmı yokmu bilmıorum yok dersek o zaman ay sayısı dahada geriye düşücek dahada mantıklı gelicek.bir pilin ömrü kaç bin km acaba?
Daha çok yeni ve eksikleri var ve de zamanla ne gibi sorunları doğucak görücez...
Fiyatıda yüksek geldi şuanda, ilerleyen yıllarda BELKİ düşülebilir ama, gelişen teknolojide
Ondan önce, tarfiks sigortası ve yıllık vergisi konularıda var. Yani bence elektrikli almak şehir içindne çıkmayan kişiler için oldukça karlı.
fransız işi, japonu gelsin herkes alsın.
daha önce bi yorumun vardı aynen kopyalıyorum :D
"fiyat güzel ama sorunlar çok ya
her ay 250 lira kafadan gitti 62 litre mazot en pahalısından hemde.....e bide ayda 50 liralık eklektrik gitse oda 12 litre yakıt yapar oldu 74 litre....diyelim ki ortalama dizel 5 litre yaksın yok yok 7 litre yaksın 100km mesafede...1057km yol demek hadi 1000km olsun düz hesap....yav ben her ay 1000km mesafelik mazot parasını yatırdıktan sonra başlarım elektriğine....
bide şu var....tam şarjda 160km....ne güzel demişler burdan ankaraya 10 lira....yav iyide kaç saatte gidicen 160km git şarj bittiiiiii eee hızlısından şarj olsa yarım saat....4 kere şarj için durucaksın oda 2 saat eder e max 135km gidibiliyosun demiş hız olarak buda 5 saat sürer demek e 2 saatte şarj için durduk 7 saatte gittik...bide böle zaman kaybı var.....hızlıda gidemiyosun acil işin olsa 135km/h gidebileceğin en hızlısı.....e elektrikli ya şimdi bu bakımıda daha pahalı olur yeni teknoloji her zaman pahalıdır "
Bakın beyler bu tarz araçları şirketler alır. Hertürlü kaar eder. Adam satışcısına verse. Şehir içi 150km heryere gider adam ya. Akşam takar fişe, öbür gün gene devam. Yukarda hesap ettik işte Ayda 2500km bile yapsaki resmen km değil. O halde bile dizelin yarısı kadar maliyetin oluyor.